چهارمین سمینار علمی تعهد حرفه ای در خدمات سلامت
  • روش تهیه و دوخت ماسک در منزل
  • گفتگو با دکتر مینو محرز در خصوص کرونا ویروس
  • نحوه صحیح شستن دستها
دكتر پاسالار با توجه به تقاضاي پذيرش دستيار پژوهشي از مركز پژوهش هاي علمي دانشجويان و مركز رشد استعدادهاي درخشان دانشگاه علوم پزشكي تهران توسط بسياري از مراكز تحقيقاتي، از دانشجويان واجد شرايط خواست تا هر چه سريعتر از اين فرصت استفاده كنند.

به گزارش روابط عمومي مركز پژوهش هاي علمي دانشجويان،اخيراً توسط معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و درمان تسهيلاتي براي دانشجويان پژوهشگر و برتر علوم پزشكي مهيا شده است تا بتوانند دوران طرح نيروي انساني و حتي سربازي خود را در مراكز تحقيقاتي بگذرانند. به همين منظور مصاحبه اي با دكتر پاسالار، سرپرست مركز پژوهش هاي علمي دانشجويان و رئيس مركز رشد استعدادهاي درخشان دانشگاه ترتيب داديم.

دكتر پاسالار از وقتي كه براي مصاحبه گذاشتيد سپاسگذاريم، لطف كنيد در مورد جذب دستيار پژوهشي كه اخيراً توسط معاونت تحقيقات و فناوري وزارتخانه ابلاغ شده است توضيحاتي بفرماييد؟
دي ماه سال گذشته طرح دستيار پژوهشي به دانشگاه ها ابلاغ و شرايط ويژه‌اي براي دانشجويان برتر رشته هاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي مهيا شد تا بتوانند دوران طرح بعد از فراغت از تحصيل را در مراكز تحقيقاتي سپري كنند، اين طرح باعث افزايش انگيزه بسياري از دانشجويان شده است تا بتوانند در حين تحصيل خود علاوه بر توجه به مسائل آموزشي و معدل، به فعاليت هاي پژوهشي نيز بپردازند. از اين رو اميدواريم اين طرح باعث افزايش فعاليت هاي پژوهشي در بين دانشجويان برتر آموزشي ما شود تا دانشگاه و كشور از ظرفيت هاي نخبه خود به نحو احسن استفاده كند.

آيا طرح دستيار پژوهش فقط براي دانشجويان دوره دكتري حرفه ايي است؟
فعلا بله، يعني فارغ التحصيلان رشته هاي پزشكي عمومي، داروسازي عمومي، دندانپزشكي عمومي مي توانند براي اين طرح اقدام كنند.

آيا طرح دستيار پژوهش فقط براي مراكز تحقيقاتي است؟
همين طور است، البته بعضي از دانشگاه ها براي مراكز توسعه پژوهش باليني خود در بيمارستان ها نيز نيازمند چنين پژوهشگراني هستند.

فارغ التحصيلان بايد واجد چه شرايطي باشند تا بتوانند از اين طرح استفاده كنند؟
 معدل بالاي 17 و حداقل چاپ يك مقاله نمايه شده در ISI: Web of Science يا PubMed/ Medline  به عنوان نويسنده اول يا مسؤول يا حداقل دو مقاله منتشر شده در نمايه‌نامه‌هاي فوق (بدون شرط نفر اول يا نويسنده مسئوول) جزو حداقل شرايط است.
 البته فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي تيپ 1 شامل تهران، شهيد بهشتي، ايران، مشهد، تبريز، اصفهان، شيراز، كرمان، اهواز با معدل 16 و بالاتر نيز مي‌توانند ثبت‌نام كنند و درخواست آنها در صورت سوابق تحقيقاتي برجسته مورد قبول قرار مي‌گيرد.

آيا طرح دستيار پژوهش سرباز طرح ديگري است؟
بله به دنبال طرح دستيار پژوهشي در دي ماه سال گذشته جديدا دستيار پژوهش سرباز به دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي ابلاغ شده است كه در آن دانشجويان برتر پسر با استفاده از اين طرح خدمت سربازي خود را مي توانند به عنوان پژوهشگر در يك مركز تحقيقات بگذرانند.

آيا طرح دستيار پژوهش سرباز فقط براي دانشجويان دوره دكتري حرفه ايي است؟
خير، علاوه بر فارغ التحصيلان دكتري حرفه ايي، فارغ التحصيلان PhD در رشته هاي علوم پزشكي و كارشناسي ارشد علوم پايه نيز مي توانند براي اين طرح اقدام كنند.

شرايط دستيار پژوهش سرباز چيست؟
دستياران پژوهش سرباز مي‌توانند با حداقل معدل 16 و حداقل يك مقاله منتشر شده و نمايه شده در نمايه‌نامه‌هاي اعلام شده درخواست بدهند. البته گفته شده است كه در صورت وجود حداقل 2 مقاله پژوهشي در سوابق تحصيلي، فارغ التحصيلان با حتي معدل 15 نيز مي توانند درخواست بدهند. بدين ترتيب در صورت داشتن رزومه قويتر ممكن است بتوانند از اين تسهيلات استفاده كنند.

آيا تمامي افراد متقاضي امكان پذيرفته شدن در اين طرح را دارند؟
مسلماً براي هر طرحي محدوديت هايي وجود دارد، ولي به نظر مي رسد افراد متقاضي بر اساس سوابق تحصيلي در مراكز تحقيقاتي داوطلب دريافت نيرو  توزيع شوند.

آيا طرح دستيار پژوهش سرباز براي دانشجويان همه دانشگاهها اجرا مي شود؟
متاسفانه فعلا خير. در عمل به جز مراكز تحقيقاتي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي، ايران، اصفهان، تبريز، گيلان و مازندران ، بقيه مراكز تحقيقاتي مي توانند از اين طرح استفاده كنند.

و سخن آخر اين كه با توجه به آن كه مراكز تحقيقاتي متعددي از دانشگاه علوم پزشكي تهران تقاضاي پذيرش دستيار پژوهشي از مركز پژوهش هاي علمي دانشجويان و مركز رشد استعدادهاي درخشان دانشگاه علوم پزشكي تهران داشته اند، از دانشجويان مستعد و پژوهشگر درخواست مي شود تا از اين فرصت استفاده كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر به آدرس سامانه برنامه به نشاني http://rap.hbi.ir مراجعه كنيد.