دکتر خاتمی استاد پیشکسوت گوارش کودکان خطاب به جوانان: کار را باید شروع کرد و منتظر تکمیل امکانات نماند و از فراز و نشیب کار نگران نشد در غیر این صورت برنامه با تاخیر مواجه یا غیرممکن خواهد شد
دکتر غلامرضاخاتمی در مورد زندگی خود به گزارشگر سایت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسم الله الرحمن الرحیم با عرض سلام خدمت اساتید بزرگوار و سروران گرامی خوشحالم به عنوان یکی از دانشآموختگان این دانشگاه در جمع شما فرهیختگان هستم. من دکتر غلامرضا خاتمی فوق تخصص گوارش کودکان، در سال 1334 فارغ التحصیل پزشکی عمومی شدم و پس از سه سال خدمت در شهرستان ایلام و کرمانشاه برای اخذ تخصص در بیماریهای اطفال به بخش کودکان مراجعه و در خدمت استاد فقید دکتر محمد قریب به آموختن مطالب مربوط به این رشته پرداختم. سال 1341 موفق به دریافت گواهی فارغ التحصیلی رشته ی تخصصی بیماریهای کودکان شدم.
استاد خاتمی در مورد خدمات و دستاوردهای خود در طی دوران خدمت خود و نقش استاد قریب در منتورینگ و راهنماییهای وی گفت: با توصیه ی استاد قریب برای گذراندن دوره ی فوق تخصصی به انگلستان رفتم و پس از دریافت گواهینامه فوق تخصصی گوارش کودکان به کشور بازگشتم و در بیمارستان مرکز طبی در خدمت استاد به ادامه ی آموزش مشغول شدم در سال 1367 با تصویب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی رشته ی فوق تخصصی بیماریهای گوارش کودکان را در ایران تاسیس کردم به مدت 30 سال در بخش گوارش بیمارستان مرکز طبی کودکان به تربیت علاقه مندان به این رشته پرداختم.
ثمرهی این تلاش عزیزانی هستند که امروز اساتید این رشته را در دانشگاهها و شهرستانهای سراسر کشور تشکیل داده و مشغول خدمت هستند. با ادامه ی این برنامه در سالهای متوالی که تعداد این فرهیختگان افزایش یافت با هماهنگی با این بزرگان در صدد ایجاد انجمن فوق تخصصی گوارش کودکان برآمدم و با تصویب وزارت بهداشت در سال 1383 این انجمن را تاسیس نمودم و 18سال است که این انجمن علمی در حال فعالیت است. مدت 15 سال از فضائل علمی و سجایای اخلاقی استاد قریب بهره مند شدم و با تشویق ایشان به همراه استاد دکتر حسن اهری مبادرت به ترجمه ی کتاب مرجع بیماریهای اطفال کتاب نلسون در دو هزار صفحه نمودم. این کتاب تنها مرجع علمی این رشته بود. من مدت شش سال برای این کار وقت گذاشتم و خوشبختانه توفیق یافتم کمبود مرجع مورد نیاز دستیاران و پزشکان کودکان آن زمان را تامین نمایم. بعد از وفات این استاد گرانمایه به یکی دیگر از توصیههای ایشان همت گماشتم و آن نگاه به مشکلات کودکان کشور عزیزمان ایران بود استاد قریب همیشه سفارش میکردند علاوه بر تسلط بر دانش روز از مسایل بچههای خودمان غفلت نکنید. به همین مناسبت علاوه بر آموزش دستیار کودکان و فلوی گوارش کودکان در مرکز طبی توانستم با کمک وزارت بهداشت با کمیتههای علمی مختلف جهت حل مشکلات کودکان کشور اقدام نماییم و طی بیست سال فعالیت در این زمینه و حضور در استانهای مختلف توفیق یافتیم با بهرهگیری از توصیههای سازمان جهانی بهداشت تعداد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال کشور را از 130نفر در 1000 به 20 کودک در 1000 برسانیم.
استاد خاتمی خطاب به جوانان در رابطه با تعهد حرفه ای گفت: سفارشی که به اساتید گرانمایه دارم این است که از اطلاعات علمی گرانبهایشان بیشتر از پیش خانوادههای ایرانی را مستفیض فرمایند، بیانات شیوای شما در رسانهی عمومی و حضور ذیقیمت شما در استانها همراه با همایشهای علمی علاقهمندان به سلامت، جامعه را بهرهمند خواهد نمود و توصیهی من به جوانان عزیز این است که برای شروع کار باید اقدام کرد و منتظر تکمیل امکانات لازم نماند و از فراز و نشیب کار نگران نشد در غیر این صورت انجام برنامه با تاخیر مواجه یا غیرممکن خواهد شد. یقین دارم پتانسیل ذاتی جوانان ما بالاست و اگر با پشتکار این عزیزان همراه شود توفیقات زیادی نصیبشان خواهد شد. در سالهای گذشته شاهد موفقیت تعداد زیادی از این عزیزان بودم که باعث خوشحالی ما شد.
در پایان آرزوی سلامتی و شادکامی برای همگان دارم.
ارسال به دوستان