دکتر فرزان استاد پیشکسوت ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران: معلم کسی است که شاگردانش را طوری تربیت کند که به مراتب بهتر از خودش باشند. معلم کسی است که از اشتباهاتش پلی بسازد تا شاگردانش از روی آن پل عبور کنند
استاد دکتر فرزان در گفتگو با خبرنگار سایت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در معرفی خود گفت: بسم الله الرحمن رحیم من دکتر محمود فرزان هستم. فوق تخصص جراحی ارتوپدی از دانشگاه آکسفورد انگلستان، مرحوم دکتر باستان حق سی و پنج سال پیش بخش ارتوپدی بیمارستان امام را به من واگذار کردند و گفتند این یک سرمایهی مملکتی است و نمیتوانیم آن را به هر کسی واگذار کنیم و از من قول گرفت که زمانیکه بخش را تحویل میدهم به مراتب بهتر از حال حاضر باشد. من هم امروز عرض میکنم که الکریم اذالوعد وفا.
اما در این مدت بیست و پنج سال کسانیکه من مدیون آنها هستم اول استاد اعلمی هرندی که من شخصا از ایشان بسیار آموختم و همیشه سپاسگزار ایشان هستم. دوم همسرم خانم دکتر دانشجو و فرزندانم فاطمه و فرهنگ فرزان که به من میگویند دکتر فرزان یادت باشد بیست و پنج سال که مسئول اداره بخش ارتوپدی بودید یک روز با ما صبحانه نخوردید.
از فرزندانم تشکر میکنم و امیدوارم که ثمرات معنوی کار من در بخش ارتوپدی شامل فرزندانم نیز بشود و در زندگی موفق باشند. سوم اساس کار من همانطور که استاد باستان حق فرموده بودند بر این بود که ما شاگردانمان را به گونه ای تربیت کنیم که به مراتب از خودمان بهتر باشند الان هم شاگردانمان به مراتب بهتر از خودمان هستند برای اینکه شاگردانی که دیروز در این بخش پرورش یافتند الان استادان این بخش هستند و من از آنها چیز های زیادی یاد گرفته ام.
استاد دکتر فرزان در مورد نقش اساتید در منتورینگ و راهنمایی شاگردان گفت از نظر من معلم کسی است که شاگردانش را طوری تربیت کند که به مراتب بهتر از خودش باشند.. یک معلم کسیست که از اشتباهاتش پلی بسازد تا شاگردانش از روی آن پل عبور کنند و در رودخانه اشتباه نیافتند.. یک معلم کسیست که شاگردانش شاداب و شاد و خندان و امیدوار به آینده باشند و اساس کار من این بوده است و میتوانم بگویم به طور کامل موفق بوده ام.
روزی پرفسور هشترودی خطاب به دانشجویانشان فرمودند:
بعد از وفات، تربت ما در جهان مجوی سینههای مردم دانا مزار ماست
و خطاب به شاگردانش آنها را مردم دانا خواند. در حقیقت بهترین واقعیات خدمات برای ما شاگردانمان هستند در نتیجه رفتار و حرکات شما باید به گونه ای باشد که به عنوان یک معلم الگو باشید تا شاگردان شما نیز از شما تبعیت کنند و نه تنها شاگردان بلکه الگویی برای همکارانتان باشید.
استاد برگزیده هفتمین سمینار تعهد حرفهای بعنوان توصیه به همکاران خود گفت در کار خود تعهد داشته باشید. من از دکتر شمسا پرسیدم که استاد محترم اگر در یک جامعه علمی از شما صحبت کنم چه بگویم فرمودند بگو شمسا معلمی بود که همیشه احساس شاگردی داشت یعنی همیشه up to date بود. نتیجتا توصیهی من به همکاران این است که سعی کنند up to date باشند برای اینکه
(اندر آن درس و تحصیل باید گریست که استاد آن هست و شاگرد نیست)
و من از دانشجویان عزیز خواهش میکنم که از شرکت در کلاس اساتید استقبال بیشتری داشته باشند زیرا حضرت علی میفرماید: در شنیدن اثری است که در دانستن نیست یعنی اگر هزاران هم بلدید بنشینید تا دیگران بگویند و شما بشنوید و یاد بگیرید.
در رابطه با ارتباط با مریض نیز اساس کار من این بوده است که همیشه حق با مریض است و مریضی که مراجعه میکند از حجم کاری همکاران اطلاعی ندارند و از همکاران خواهش میکنم به گونهای رفتار نکنند که خدایی نکرده باعث ناراحتی بیمار شود زیرا با هزار امید به آنها مراجعه کرده است و انشالله اجر معنوی خدماتشان دامنگیر خود و اطرافیانشان بشود.
استاد در انتها گفت من ظرف بیست و پنج سالی که عهده دار ادارهی بخش ارتوپدی بودم همواره از کمکهای همهجانبه کلیه افراد مجتمع بیمارستانی امام خمینی برخوردار بوده ام که تشکر ویژه از همه آنها دارم. به عنوان سخن آخر میگویم من همه حرفهایم را گفتم امیدوارم هر کسی بر حسب ادراک از آن بهره برداری کرده باشد.
ارسال به دوستان