گردهمایی دانش آموختگان نفرولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی برگزار شد

گردهمايي دانش آموختگان نفرولوژي مجتمع بيمارستاني امام خميني برگزار شد

همزمان با دومين روز از سمينار سه روزه عفونت در بيماران كليوي، مركز تحقيقات نفرولوژي ضيافتي را در موزه تاريخ پزشكي با حضور دانش آموختگان خود برگزار كرد.


 

گالري عكس در مراسم ضيافت شام مركز تحقيقات نفرولوژي كه پنج شنبه 30 تيرماه 1390 در موزه تاريخ پزشكي برگزار شد، دكتر لسان پزشكي، رييس مركز تحقيقات نفرولوژي، ضمن خير مقدم به حاضرين هدف اصلي سمينار ساليانه را تبادل نظر در مباحث علمي دانست و گفت: تجديد ديدار متخصصين نفرولوژي از سراسر كشور و حفظ ارتباط ميان متخصصين از ديگر اهداف برگزاري اين سمينار است.
وي راه اندازي مركز تحقيقات نفرولوژي را موجب تجميع فعاليت ها و پژوهش هاي علمي در اين زمينه خواند و افزود: مركز تحقيقات نفرولوژي مي تواند محور پژوهش هاي علمي قرار گيرد و در به سامان رساندن پروژه هاي  مراكز مختلف نيز مشاركت نمايد.
دكتر لسان بر لزوم درج Affiliation مركز تحقيقات نفرولوژي در پژوهش ها تاكيد كرد و يادآور شد: تمامي كارهاي پژوهشي با محوريت مركز مي تواند در سطح بالاتري ارائه شود و همچنين درج Affiliation در تحقيقات مي تواند به تحقق اهداف مركز سرعت بيشتري ببخشد.
در ادامه دكتر گتميري، معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي ضمن بيان پيشينه و سابقه تاسيس دفتر دانش آموختگان دانشگاه و همچنين كانون دانش آموختگان نفرولوژي گفت: دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه در سال 1385 با هدف جذب حمايت ها و  توانمنديهاي علمي، اقتصادي و سياسي فارغ التحصيلان راه اندازي شد و كانون دانش آموختگان نفرولوژي يكي از دهها كانوني است كه تحت نظر اين دفتر مشغول به فعاليت است.
وي با نقل داستاني از حضرت امير كه همسفر خود را براي اداي حق همسفري تا مسيري مشايعت فرمودند گفت: دانش آموختگان اين دانشگاه روزهاي سخت و شيرين زيادي را در كنار يكديگر در دانشگاه گذرانده اند و امروز مي توانند با كمك و حمايت از دانشگاه محل تحصيل، حق آن را ادا نمايند.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان پس از معرفي برنامه ها و فعاليت هاي مختلف اين دفتر يادآور شد: سايت جديد دفتر ارتباط با دانش آموختگان راه اندازي شده و در آن گزينه هاي خوبي براي تسهيل در ارتباط طراحي شده است.
دكتر گتميري در ادامه به راه اندازي مركز تحقيقات نفرولوژي و كسب موافقت اصولي آن در سال 1388 اشاره كرد و افزود: اين مركز تا كنون 16 طرح پژوهشي به دانشگاه ارائه كرده كه از اين تعداد 10 طرح مصوب شده و 6 طرح ديگر در حال تصويب است.
وي برگزاري كنفرانس ها و نشست هاي علمي اين مركز را بي سابقه دانست و تصريح كرد: تا كنون هيچ گروهي به اندازه گروه نفرولوژي به صورت مستمر و متمركز نتوانسته تا اين ميزان نشست و كنفرانس را برگزار نمايد به نحوي كه تا كنون در حدود 70 سخنراني ارائه شده و تا آبان ماه نيز در حدود 40 تا 50 سخنراني ديگر ارائه خواهد شد. همچنين در نظر داريم تا اين مباحث را به صورت كتابچه هاي كوچك براي استفاده پزشكان عمومي به چاپ برسانيم.
دكتر گتميري كسب رتبه نخست گروه نفرولوژي را از افتخارات خواند و خاطر نشان كرد: تا كنون زمينه هاي بسيار مثبتي براي فعاليت هاي علمي فراهم شده و چگونگي هدايت اين برنامه ها در آينده بر عهده همكاران و متخصصين اين رشته است تا با ايجاد ارتباطي منسجم زمينه رشد هر چه بيشتر آن را فراهم نمايند.
پس از آن دكتر آزمنديان با بيان اينكه هيچ استاني از كشور نيست كه دانش آموخته اي از نفرولوژي دانشگاه تهران در آنجا نباشد، خواستار حفظ و تداوم ارتباط ها شد و گفت: اميدوارم كه دبيرخانه اين گروه هرچه زودتر تشكيل شود و ارتباط ها شكل منسجم تري به خود بگيرد.
وي بر لزوم ساماندهي مباحث مالي مركز تاكيد كرد و افزود: مي توان با تاسيس صندوق، بسياري از هزينه ها را در غالب آن پرداخت كرد.
در ادامه دكتر نيكپور، استاد پيشكسوت نفرولوژي، به نخستين همودياليز انجام شده در بيمارستان امام خميني (ره) اشاره كرد و گفت: در سال 1341 كه تخصص نفرولوژي در دنيا در حال پا گرفتن بود، دانشگاه تهران نيز تعدادي از پزشكان را براي گذراندن دوره به پاريس فرستاد و پس از بازگشت به ايران مركز كوچكي را در بيمارستان امام تشكيل داديم و نخستين همودياليز نيز در آنجا شد.
وي ادامه داد: پس از آن با بازگشت پروفسور سميعي از امريكا نخستين كليه مصنوعي در بيمارستان پارس در بدن بيمار گذاشته شد و در ادامه نخستين بيوبسي كليه باز در بيمارستان امام انجام شد.
دكتر نيكپور از انجام نخستين دياليز صفاقي در سال 1344خبر داد و افزود: اولين پيوند كليه نيز در بيمارستان امام خميني (ره) در سال 1348 انجام شد.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: خوشحاليم كه اين نهال امروز بارور شده و مركز كوچكي كه در آن سالها تشكيل داده بوديم امروز به مركزي مهم تبديل شده است.
در پايان اين مراسم نيز دكتر عفت رزاقي ضمن قدرداني از مساعدت ها و كمك هاي دكتر لسان پزشكي بر لزوم انجام كارها به صورت تيمي تاكيد كرد و گفت: راه اندازي كلينيك هاي تخصصي مختلف مانند كلينيك سنگ مي تواند خدمت بزرگي به مردم و همچنين متخصصين باشد.

کلمات کلیدی