دکتر گتمیری: اگر قرار باشد انتظار داشته باشیم شاغلین حرفه‌ی سلامت همچون قدیس تمام فشارهای ناشی از حرفه را خود تحمل کنند و حمایت نشوند نتیجه ای جز فرسودگی نخواهیم داشت

دکتر گتمیری در کمیته علمی سمینار تعهد حرفه ای: اگر قرار باشد تمرکز ما تنها به تعهد اعضای حرفه باشد و انتظار داشته باشیم آنان همچون قدیس تمام فشارهای ناشی از حرفه را خود تحمل کنند نتیجه ای جز فرسودگی و خستگی نخواهیم داشت.

به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه در دومین جلسه کمیته علمی سمینار تعهدحرفه ای  که روز شنبه 23 مهرماه 1401 با حضور اعضای این کمیته و در دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد دکتر سید منصور گتمیری، سرپرست دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه تاکید کرد حرفه سلامت در زندگی شاغلین این حرفه تاثیری همه جانبه دارد.
وی گفت: موضوع تعهد حرفه‌ای ناظر به نقش و وظیفه آحاد اعضای حوزه‌ی سلامت اعم از پزشک و پرستار و... و نیز وظایف سازمانهای بالادستی و حمایتگر است. این حرفه در زندگی شاغلین خود به نحو همه‌جانبه‌ای اثر می گذارد و آن را تحت تاثیر قرار می دهد. این تاثیر همه‌جانبه بطور مکرر آحاد اعضای این حرفه را در شرایطی قرار می‌دهد که منافع بیماران را بر منافع خود ترجیح دهند. در مقابل جامعه نیز برای اعضای این حرفه جایگاه اجتماعی ویژه‌ای قایل است. از آنجا که حرفه سلامت با جان مردم و سلامتی آنان سروکار دارد جامعه این جایگاه ویژه‌ را به این حرفه داده است.
وی افزود: این جایگاه محترمانه‌ به این خاطر برای این حرفه در نظر گرفته شده تا جبران کننده‌ی مشقات ناشی از اشتغال به این حرفه باشد. لذا علیرغم اینکه تا حدود زیادی این حرفه با پاداش‌های مادی که برای آن درنظر گرفته شده تناسب ندارد اما در طول تاریخ در جوامع مختلف این سختی ها به نحوی جبران شده است. کسانی که وارد این حرفه می‌شوند منافع مخاطبین خود را به منافع شخصی ترجیح می‌دهند و در مقابل جامعه هم نقش احترام‌آمیزی برای این حرفه قائل است و سامانه‌های اجتماعی بالادستی و هدایتگر هم قاعدتا نقش ویژه‌ای در ارتباط با اعضا و آحاد این حرفه باید ایفا کنند تا امکان برقراری یک خدمات شایسته و با کیفیت بالا به مخاطب فراهم باشد.
دکتر گتمیری ادامه داد: اگر ما تمرکزمان به ویژگی‌های اعضای حرفه باشد و از آنها انتظار داشته باشیم که به عنوان یک قدیس تمام بحران‌ها و فشارهای ناشی از این حرفه را تحمل کنند به فرسودگی و خستگی آحاد حرفه می‌انجامد و نقش پروفشنالیسم نسبت به سامانه‌های هدایتگر و سامانه‌های پشتیبانی اعم از بیمه، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی اگر کمرنگ شود دیدگاه تعهد حرفه‌ای محدود می‌شود و با کاستی‌های بسیاری روبرو خواهیم شد.
وی گفت: باید نسبت به پروفشنالیسم و تعهدی که سازمان‌های پشتیبان و حمایتگر دارند توجه ویژه‌ای شود تا از این رهگذر و با دیده‌بانی حرفه که سازمان‌های حمایتگر انجام می‌دهند حرفه در معرض آسیب قرار نگیرد.
دکتر گتمیری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد نکته دیگر این است که به جای اینکه سازمان‌های حمایتگر در اجرای نقشی که باید در برابر این حرفه و شاغلین آن انجام دهد و نقش حمایتگر داشته باشد و مثلا در تعرفه‌ها طوری عمل ‌کند که سختی های این حرفه جبران شود، در مالیات‌ها، سیاست‌های تشویقی و حمایتی تخفیف قائل شوند ولی متاسفانه می‌بینیم که در طول سال‌های اخیر این نقش برعکس شده و حتی نسبت به حرفه‌های تجاری این قوانین سخت‌گیرانه‌تر اعمال می‌شود یا تعرفه‌ها نسبت به تعرفه‌های واقعی و بین‌المللی خیلی نامناسب است و یا در مالیات ها عوض اینکه سیاست های تشویقی و تخفیفی اعمال شود برعکس عمل می شود. متاسفانه ما دچار چالش‌هایی در این حرفه شدیم و از این جهت در طول پنج سال گذشته سعی کردیم از طریق این سمینار حقایقی را به گوش سامانه‌های بالادستی برسانیم.

فریبا  مقدم
خبرنگار

فریبا مقدم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *