چهارمین کنگره تازه ترین دستاوردهای پزشکی/ دکتر بهادری: دفترارتباط با دانش آموختگان به همه دانش آموختگان دانشگاه تعلق دارد

چهارمین کنگره تازه ترین دستاوردهای پزشکی/ دکتر بهادری: دفترارتباط با دانش آموختگان به همه دانش آموختگان دانشگاه تعلق دارد

دکتر بهادری: از مهمترین برنامه های دفتر ارتباط با دانش آموختگان در آینده تاسیس بنیاد ها و برگزاری کنگره هایی به نام استادان برجسته کشور است.

در آستانه برگزاری چهارمین کنگره تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی پای صحبت رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان نشستیم تا کمی بیشتر از برنامه های جاری و پیش روی این دفتر آگاه شده و نظر ایشان را در این مورد جویا شویم.
استاد با تشکر از اینکه وقت خود را به ما اختصاص دادید، برای خوانندگان ما از برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت دفتر ارتباط با دانش آموختگان بگویید؟
دفتر ارتباط با دانش آموختگان واحد تازه تأسیس دانشگاه است، این دفتر با نظر هیئت امنای دانشگاه ایجاد شد که یک واحد مستقل زیر نظر رئیس محترم دانشگاه است. برنامه کوتاه مدت دفتر این است که معمولاً دانش آموختگان سال های مختلف را به دور هم جمع کرده و با آنها ارتباط برقرار کند و اگر مشکلاتی در برقراری ارتباط با دانشگاه داشته باشند، برطرف می کند. این برنامه تقریباً سالی 7 یا 8 بار برای فارغ التحصیلان سال های مختلف است که با مسئولیت دفتر ارتباط با دانش آموختگان انجام می گیرد. از دیگر برنامه های کوتاه مدت دفتر، برگزاری جشن فارغ التحصیلی می باشد که از 2 سال پیش برای دانشجویانی که از بهمن تا خرداد دانش آموخته شدند جشن فارغ التحصیلی یکپارچه برگزار میکنیم. علاوه بر آن اگر دانشکده ها به طور جداگانه جشن فارغ التحصیلی برگزار کنند دفتر دانش اموختگان با آنها همکاری می کند. از دیگر برنامه های این دفتر این است که با دانش آموختگان دانشگاه مستقر در جاهای مختلف چه داخل و خارج از کشور ارتباط برقرار می کنیم و اگر مشکلی داشتند برطرف میکنیم ضمن اینکه از همکاری های آنها نیز استفاده می کنیم. مهمترین کار بلند مدت دفتر این است که دانش آموختگان دانشگاه بتوانند وابستگی خود را به دانشگاه اعلام کنند، جلساتی داشته باشند و اگر بتوانند کمک مالی هم به دانشگاه داشته باشند. این ارتباط باعث می شود تا پایگاه هایی در خارج از کشور به وسیله دانش آموختگان خود داشته باشیم و این دانش آموختگان را با گروهای مختلف آشنا کنیم چون در حقیقت دانشگاه علوم پزشکی تهران قدیمی ترین دانشگاه کشور محسوب میشود و بالای 100 هزار دانش آموخته دارد. 
چه تعداد از دانش آموختگان دانشگاه را می شناسید که در دانشگاه های معتبر دنیا در حال فعالیت هستند؟
البته همه را نمی شناسیم ولی میدانیم که تعدادی از این دانش آموختگان در دانشگاه های هاروارد و بوستون به عنوان استاد مشغول به فعالیت هستند. تمام سعی ما بر این است تا از طریق ابزارهای الکترونیکی که تهیه کرده ایم و از طریق اینترنت با آنها ارتباط برقرار کنیم. البته لیست تمام دانش آموختگان از سال 45 تا کنون را داریم که بیش از 40  هزار نفر هستند ولی سعی داریم تمام کسانی را که در گذشته فارغ التحصیل شدند را نیز برحسب دوره پیدا کنیم. البته تعدادی از دانش آموختگان  سال های 36 و 38 نیز با این دفتر ارتباط دارند و بنا داریم تا از طریق آنها بقیه را هم شناسایی کنیم. کلاً آماری که از دانش آموختگان سالهای گذشته داریم در حدود40  درصد است که امیدواریم با کمک خود دانش آموختگان بتوانییم این آمار را هر چه زودتر کامل کنیم و بستر ارتباطی خوبی برای دانش آموختگان و دانشگاه فراهم نماییم.
برای برقراری ارتباط علمی با دانش آموختگان چه برنامه ای دارید؟
از کارهای دیگر ما این است که با دانش آموختگان ارتباط علمی برقرار کنیم. چند سالی است که جمعی از پزشکان ایرانی مقیم آلمان تشکیلات و بنیادی را به نام پروفسور یلدا به وجود آوردند که ما با آنها همکاری داریم. شنبه 4 آبان نیز چهارمین کنگره مشترک بین دفتر ارتباط با دانش آموختگان و بنیاد علمی دکتر یلدا آغاز به کار می کند که با حضور دانشمندانی از داخل و خارج از کشور در 11 پانل علمی و مجزا به تبادل اطلاعات با هم خواهند پرداخت. البته همزمان با این کنگره سالیانه، از تعدادی از محققان جوان و پیشکسوت در حیطه های مختلف به نام استاد یلدا مورد تقدیر قرار می گیرند و امسال نیز حدود 30 نفر از محققین داخل و خارج از کشور در 6 حیطه با اهدای جوایزی از سوی رئیس دانشگاه و رئیس بنیاد علمی دکتر یلدا از آنها تقدیر خواهد شد. این مراسم روز چهارشنبه در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی و با حضور وزیر بهداشت برگزار خواهد شد.
به نظر شما تشکیل بنیادهای علمی چه نقشی در ایجاد تعامل بین محققین می تواند داشته باشد؟
جمع آوری اعضای این بنیادها در همایش های علمی باعث می شود ارتباط تنگاتنگ بین اینها برقرار شود و این کنگره که هرساله برگزار می شود و شامل تمامی رشته های تخصصی و عمومی علوم پزشکی است باعث ارتباط بین دانشمندان می شود و ما به دنبال این هستیم که برای سایر دانشمندان بنام همچون استاد قریب و استاد آرمین نیز کنگره ای برگزار شود و این امر سبب شود دانشگاه علوم پزشکی تهران بتواند با دانش آموختگان خود ارتباط نزدیک تری داشته باشد. 
یکی از برنامه های دفتر این است که برای استادان برجسته دانشگاه تهران بنیاد ها و مؤسسات علمی به نامشان برگزار کنند البته این جزء برنامه دفتر در آینده می باشد و امیدواریم گام اول را برای تشکیل این کانونها خود دانش آموختگان بردارند و ما در ادامه راه همراه آنان خواهیم بود.
دفتر ارتباط با دانش آموختگان به عنوان پل ارتباطی محققین داخلی و خارجی چطور باید عمل کند؟
ما با استفاده از اینترنت با آنها ارتباط برقرار می کنیم. این ها اگر بخواهند گردهمایی داشته باشند چه علمی، چه فرهنگی، چه خانوادگی. ما برای آنها در محل دفتر ارتباط با دانش آموختگان با امکاناتی که تهیه کرده ایم و یا جایی خارج از دفتر گرد همایی ها را برگزار می کنیم. در عین حال گروه های مختلف را نیز با هم آشنا می کنیم تا بتوانند از تجارب و اطلاعات یکدگر استفاده کنند. به طور کلی برنامه ما در دفتر ارتباط با دانش آموختگان این است که با کلیه دانش آموختگان با استفاده از آدرس، تلفن، موبایل و ایمیلی که از آنها داریم ارتباط برقرار کنیم و هرچه سریعتر این ارتباط را جهانی کنیم.
به عنوان کلام آخر  
از تمامی کسانی که از ابتدای تاسیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان تا کنون در گسترش و توسعه فعالیت های این دفتر و همچنین انجام برنامه هایی که ذکر شد ما را همراهی و مساعدت کرده اند تشکر و قدر دانی می کنم. به خصوص روسای محترم پیشین و فعلی دانشگاه علوم پزشکی تهران که خوشبختانه همگی از دانش آموختگان این دانشگاه نیز هستند، مراتب قدردانی خود و همه همکارانم را در این دفتر به این عزیزان اعلام می کنم و امیدوارم رسالتی که بر دوش ما گذاشته شده است را به خوبی بتوانیم انجام دهیم و به عنوان یک دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران از تمامی دانش آموختگان دانشگاه برای همکاری با این دفتر دعوت می نمایم، چرا که این دفتر به تمامی دانش آموختگان دانشگاه تعلق دارد.

یادآور می شویم که این کنگره از تاریخ 4 تا 7 آبان در تالار امام مجتمع بیمارستانی امام خمینی برگزار می شود و و بیش از 60 استاد برجسته و محققین برتر تمامی رشته های علوم پزشکی از داخل و خارج کشور در این کنگره شرکت داشته و در 11 پانل اختصاصی به تبادل اطلاعات خواهند پرداخت. 

کلمات کلیدی