گفتگو با سرپرست دانشکده تغذیه و علوم رژیم شناسی
دکتر جوانبخت: با ایجاد و راه اندازی رشته های جدید در این دانشکده گام های مهمی در راستای پیشرفت دانشگاه برداشته خواهد شد
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه در گفت و گویی با خبرنگار روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان در مورد تاریخچه، فعالیتهای انجام شده و برنامه های آتی این دانشکده توضیحاتی اراده داد که در ادامه می خوانید.
دکتر محمدحسن جوانبخت، در مورد تاریخچه دانشکده تغذیه گفت: بیوشیمی و تغذیه دو قسمت مهم از بخش اکولوژی انسانی، دانشکده بهداشت و موسسه تحقیقات بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران در طی سالهای 1344 تا 1370 بودند. در سال 1371 واحد تغذیه وبیوشیمی (DNB) به عنوان یک واحد مستقل شروع به کار کرد. این واحد درجه MSPH را در تغذیه (ازسال 1350)، MSc را در بیوشیمی (از سال 1373) وPh.D علوم تغذیه را از سال 1374 ارائه کرد. در سال 1388، DNB به سه بخش مجزای تغذیه جامعه، تغذیه بالینی وتغذیه سلولی ومولکولی تقسیم شد. این سه بخش اساس دانشکده علوم تغذیه ورژیم شناسی(SNSD) را در اردیبهشت 1389 تشکیل داد. بخش سابق علوم تغذیه و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با (SNSD) در آبان 1389 ادغام گردید.
وی افزود: در طی این سالها رشتههای مختلفی در این دانشکده پایهگذاری شده که تعدادی در مرحلهی پذیرش دانشجو و برخی دیگر از رشتهها در مرحله ی پایهگذاری هستند. رشتهی علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد تغذیه بالینی، تغذیه ورزشی و تغذیه جامعه نیز از این رشتهها میباشند. در مقطع دکترا در رشته علوم تغذیه و سیاستگذاری غذا و تغذیه، پذیرش دانشجو داشتهایم. در حال حاضر تعداد 120 دانشجو در این دانشکده مشغول به تحصیل و 20 نفر هیات علمی فعال هستند. البته با توجه به رویکرد بینالمللی سازی آموزش در سطح دانشگاه، این دانشکده نیز در این راستا فعالیتهایی داشته به طوری که سال گذشته فلوشیپ تغذیه بالینی راهاندازی شده است. همچنین رشته تغذیهی پزشکی در مقطع ارشد نیز راهاندازی شده که امیدواریم با ورود دانشجوی بین المللی در این نیز رشته موفق عمل کنیم. البته رشته های دکترای تغذیه بالینی و کارشناسی ارشد تغذیه کودکان در مرحلهی تدوین برنامه آموزشی و کارآفرینی غذا و تغذیه را نیز راهاندازی خواهند شد تا گام دیگری در مسیر پیشرفت دانشگاه برداشته شود.
این دانشیار گروه تغذیه سلولی و مولکولی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی اخذ مجوز تاسیس گروه علوم و صنایع غذایی برای بهبود و تکمیل زنجیره غذا و گفتمان تغذیه را نیز از دیگر برنامه های آتی در این دانشکده عنوان کرد و افزود: با حمایت معاونت آموزشی دانشگاه مجوز ورود علوم و صنایع غذایی در سطح دانشگاه اخذ و همچنین مجوز راه اندازی رشته علوم صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی در مقطع کارشناسی ارشد نیز در سطح معاونت آموزشی دانشگاه صورت گرفته و در کمیته مشورتی کلان منطقهای 10 اخذ مجوز آن انجام شده و در مرحلهای است که موافقتنامههای لازم را کسب کند. جذب هیات علمی در این رشته نیز در حال انجام است تا انشالله بتوانیم یک گروه به گروههای آموزشی دانشکده اضافه کنیم و در مورد مسائل غذا نیز فعالیتهای بیشتری داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دانشجویانی که از این دانشکده فارغالتحصیل میشوند امکان جذب در این دانشکده برایشان وجود دارد؟ اظهار کرد: اعضای هیات علمی که در این دانشکده مشغولند از جمله بنده، دانشآموختهی همین دانشکده هستیم و در حال حاضر بیشترین تعداد اعضای هیت علمی ما نیز از همین دانشکده فارغالتحصیل شده اند البته با توجه به توانمندیهای دانشجویان این دانشکده امکان جذب آنها هم در این دانشکده هم در مراکز تحقیقاتی و دیگر دانشگاههای تراز اول کشور وجود دارد.
دکتر جوانبخت در مورد انتظارات خود از فارغ التحصیلان دانشکده علوم تغذیه در رابطه با خدمت به جامعه به عنوان رییس این دانشکده گفت: از هر کدام از مقاطع مختلف انتظارات خاص خود را میتوان داشت. دانشجویانی که در مقطع phd فارغالتحصیل میشوند و در کسوت هیات علمی به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خواهند پرداخت یا متخصصین تغذیه با خدمت در مراکز درمانی باید به الزامات حرفهای آن پایبند باشند. به طور مثال یک متخصص تغذیه بالینی که در بالین یک بیمار حضور مییابد و یا فردی در کسوت هیات علمی که در حوزه آموزش و پژوهش حضور می یابند باید تعهدات حرفهای را رعایت کنند و نوعا فارغالتحصیلان این دانشکده به این مسایل پایبند هستند.
دکتر جوانبخت در مورد اشتغال فارغ التحصیلان از دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: اشتغال فارغ التحصیلان از این دانشکده بنا به مقاطع تحصیلی اینگونه است که در مقطع ارشد پس از پایان تحصیلاتشان اگر متقاضی ادامه تحصیل باشند جذب مراکز درمانی دولتی یا خصوصی خواهند شد که اصولا پایبند به الزامات خواهند بود.وی ارائه آموزشهای تکمیلی به صورت
وی افزود: در طی این سالها رشتههای مختلفی در این دانشکده پایهگذاری شده که تعدادی در مرحلهی پذیرش دانشجو و برخی دیگر از رشتهها در مرحله ی پایهگذاری هستند. رشتهی علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد تغذیه بالینی، تغذیه ورزشی و تغذیه جامعه نیز از این رشتهها میباشند. در مقطع دکترا در رشته علوم تغذیه و سیاستگذاری غذا و تغذیه، پذیرش دانشجو داشتهایم. در حال حاضر تعداد 120 دانشجو در این دانشکده مشغول به تحصیل و 20 نفر هیات علمی فعال هستند. البته با توجه به رویکرد بینالمللی سازی آموزش در سطح دانشگاه، این دانشکده نیز در این راستا فعالیتهایی داشته به طوری که سال گذشته فلوشیپ تغذیه بالینی راهاندازی شده است. همچنین رشته تغذیهی پزشکی در مقطع ارشد نیز راهاندازی شده که امیدواریم با ورود دانشجوی بین المللی در این نیز رشته موفق عمل کنیم. البته رشته های دکترای تغذیه بالینی و کارشناسی ارشد تغذیه کودکان در مرحلهی تدوین برنامه آموزشی و کارآفرینی غذا و تغذیه را نیز راهاندازی خواهند شد تا گام دیگری در مسیر پیشرفت دانشگاه برداشته شود.
این دانشیار گروه تغذیه سلولی و مولکولی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی اخذ مجوز تاسیس گروه علوم و صنایع غذایی برای بهبود و تکمیل زنجیره غذا و گفتمان تغذیه را نیز از دیگر برنامه های آتی در این دانشکده عنوان کرد و افزود: با حمایت معاونت آموزشی دانشگاه مجوز ورود علوم و صنایع غذایی در سطح دانشگاه اخذ و همچنین مجوز راه اندازی رشته علوم صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی در مقطع کارشناسی ارشد نیز در سطح معاونت آموزشی دانشگاه صورت گرفته و در کمیته مشورتی کلان منطقهای 10 اخذ مجوز آن انجام شده و در مرحلهای است که موافقتنامههای لازم را کسب کند. جذب هیات علمی در این رشته نیز در حال انجام است تا انشالله بتوانیم یک گروه به گروههای آموزشی دانشکده اضافه کنیم و در مورد مسائل غذا نیز فعالیتهای بیشتری داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دانشجویانی که از این دانشکده فارغالتحصیل میشوند امکان جذب در این دانشکده برایشان وجود دارد؟ اظهار کرد: اعضای هیات علمی که در این دانشکده مشغولند از جمله بنده، دانشآموختهی همین دانشکده هستیم و در حال حاضر بیشترین تعداد اعضای هیت علمی ما نیز از همین دانشکده فارغالتحصیل شده اند البته با توجه به توانمندیهای دانشجویان این دانشکده امکان جذب آنها هم در این دانشکده هم در مراکز تحقیقاتی و دیگر دانشگاههای تراز اول کشور وجود دارد.
دکتر جوانبخت در مورد انتظارات خود از فارغ التحصیلان دانشکده علوم تغذیه در رابطه با خدمت به جامعه به عنوان رییس این دانشکده گفت: از هر کدام از مقاطع مختلف انتظارات خاص خود را میتوان داشت. دانشجویانی که در مقطع phd فارغالتحصیل میشوند و در کسوت هیات علمی به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خواهند پرداخت یا متخصصین تغذیه با خدمت در مراکز درمانی باید به الزامات حرفهای آن پایبند باشند. به طور مثال یک متخصص تغذیه بالینی که در بالین یک بیمار حضور مییابد و یا فردی در کسوت هیات علمی که در حوزه آموزش و پژوهش حضور می یابند باید تعهدات حرفهای را رعایت کنند و نوعا فارغالتحصیلان این دانشکده به این مسایل پایبند هستند.
دکتر جوانبخت در مورد اشتغال فارغ التحصیلان از دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: اشتغال فارغ التحصیلان از این دانشکده بنا به مقاطع تحصیلی اینگونه است که در مقطع ارشد پس از پایان تحصیلاتشان اگر متقاضی ادامه تحصیل باشند جذب مراکز درمانی دولتی یا خصوصی خواهند شد که اصولا پایبند به الزامات خواهند بود.وی ارائه آموزشهای تکمیلی به صورت
16:18
مستمر، برگزاری کارگاه
های مهارتهای حرفهای به صورت دورهای یا سالیانه را از مواردی عنوان کرد که میتواند در ایجاد ارتباط با فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیل مثمر ثمر باشد.
دکتر جوانبخت گسترش خدمات تغذیه بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بخصوص در بعد آموزش، راه اندازی خانه استاد برای ارتباط مجدد با پیشکسوتان و بهره مندی از دانش و تجربیات آنها، راهاندازی کلینیک تغذیه در مجاورت بیمارستان امام خمینی و راه اندازی شورای سیاستگذاری متشکل از اساتید پیشکسوت و صاحبنظران علوم تغذیه در سطح دانشگاه برای سیاستگذاریهای کلان آیندهی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی را از برنامه های آتی این دانشکده برشمرد و افزود: امیدوارم با استفاده از خرد جمعی بتوانیم دانشکدهای در تراز دانشگاه علوم پزشکی تهران داشته باشیم.
های مهارتهای حرفهای به صورت دورهای یا سالیانه را از مواردی عنوان کرد که میتواند در ایجاد ارتباط با فارغ التحصیلان پس از اتمام تحصیل مثمر ثمر باشد.
دکتر جوانبخت گسترش خدمات تغذیه بالینی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بخصوص در بعد آموزش، راه اندازی خانه استاد برای ارتباط مجدد با پیشکسوتان و بهره مندی از دانش و تجربیات آنها، راهاندازی کلینیک تغذیه در مجاورت بیمارستان امام خمینی و راه اندازی شورای سیاستگذاری متشکل از اساتید پیشکسوت و صاحبنظران علوم تغذیه در سطح دانشگاه برای سیاستگذاریهای کلان آیندهی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی را از برنامه های آتی این دانشکده برشمرد و افزود: امیدوارم با استفاده از خرد جمعی بتوانیم دانشکدهای در تراز دانشگاه علوم پزشکی تهران داشته باشیم.
نظر دهید