دکتر کشاورز مصرف بی رویه غذاهای آماده را عامل چاقی و افزایش فشارخون دانست

دكتر كشاورز مصرف بي رويه غذاهاي آماده را عامل چاقي و افزايش فشارخون دانست

مدير گروه تغذيه باليني دانشگاه تاكيد كرد؛ غذاهاي فست فود و آماده چاشني، نمك و روغن زيادي دارند كه عامل اصلي فشار خون و افزايش وزن در افراد هستند كه بهتر است از مصرف اينگونه مواد غذايي پرهيز شود.

دكتر سيد علي كشاورز مدير گروه تغذيه باليني دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به 7 آوريل كه هر سال روز جهاني بهداشت نامگذاري شده است و با 18 فروردين در ايران هماهنگ است؛ اظهار داشت: معمولاً وقتي افراد چاق مي شوند خطر بالا رفتن فشار خون در آنها وجود دارد، كه افراط در دريافت نمك طعام عامل اين فشار خون بالا هم مي تواند باشد.
وي گفت: توصيه اي كه ما به افرادي كه داراي فشار خون بالا هستند داريم اين است كه در مرحله اول دريافت نمك را محدود كنند يا اگر فشارخون بالاي 16 دارند اصلاً نمك به غذا اضافه نكنند به اين دليل كه انواع مواد غذايي كه ما به طور طبيعي استفاده مي كنيم خودشان نمك دارند و آنچه نياز ما است از اين طريق تامين مي شود. 
دكتر كشاورز يادآور شد: مواد غذايي از جمله؛ "سبزي، كرفس، كنگر، ريواس، چغندر(لبو)،شلغم، هويج، اسفناج به طور معمول سديم بالايي دارند كه براي افرادي كه فشار خون بالا دارند بايد حذف و يا مصرف آنها محدود و كم شود، گذشته از آن افرادي كه فشار خون دارند دچار اضافه وزن يا چاقي نيزهستند كه لازم است وزن خودشان را با گرفتن رژيم هايي كه براي كاهش وزن توصيه مي شود و يا افزايش فعاليت بدني تعديل كنند.
وي افزود: براي كاهش وزن معمولاً توصيه ميشود كه قند، شكر و مصرف مواد نشاسته اي را تا حدودي كم و محدود كنند و مصرف چربيها مخصوصاً چربي هاي اشباع حذف شود و از روغن مايع محدود استفاده شود و همچنين داشتن فعاليت بدني مرتب بين نيم تا يك ونيم ساعت در روز به كم كردن اضافه وزن و چاقي كمك بسزايي خواهد كرد.
دكتر كشاورز تاكيد كرد: ما كشوري هستيم در حال گذار از تغذيه، يعني داريم رفتار سنتي پدران ومادران را فراموش كرده و با يك سري رفتارهاي غلط آنها را جايگزين ميكنيم كه تاثيرآن را مستقيم بر روي سلامتي حس مي كنيم به طور مثال؛ نان، پنير، مغز گردو و شير جايگزين شده با چيپس، كيك و سانديس كه صبحانه نميخوريم غافل از اينكه كيك و بيسكوييت اغلب با روغن جامد درست ميشود و اين روغن هاي جامد اثرات خيلي بدي دارد و اين مشكل سرطان و مشكلات قلبي وعروق را زياد ميكند.
مدير گروه تغذيه باليني دانشگاه ادامه داد: غذاهاي فست فود چاشني و نمكشان زياد است براي اينكه با هر ذائقه اي پسنديده شوند روغن و نمك زيادي در پخت آن استفاده مي شود كه بايد در مصرف اين دسته از غذاها خودداري كرد كه بهتر است اصلاً مصرف نشوند.
وي گفت: مهمترين نكته اين است كه؛  قبل از اينكه ما به مشكل فشار خون و يا اضافه وزن و چاقي مبتلا شويم رفتارهاي تغذيه اي را تعديل كنيم سعي داشته باشيم؛ سه وعده غذا مصرف كنيم حذف يك وعده غذا باعث ولع در وعده هاي غذايي بعدي و خورده خوري ميشود.
وي گفت: ما اغلب افراد چاي خوري هستيم گاهي در طول روز پنج تا ده فنجان چاي مصرف مي كنيم كه خود استفاده از اين چاي و قند زياد مي تواند اثرات جبران ناپذيري بر سلامت افراد داشته باشد كه باعث افزايش وزن و چاقي شود.
وي در خاتمه توصيه كرد؛ بايد از ميوه ها با كالري كمتر و سبزي هاي آبپز استفاده كنيم، سالاد بدون سس و سبزي خوردن را سر سفره هميشه داشته باشيم و از مصرف زياد نان و برنج نيز پرهيز كنيم.
منبع: سایت روابط عمومی

کلمات کلیدی