دکتر گتمیری در کنگره بیماری مزمن کلیه، بیش از 15 درصد جمعیت بالغ کشور را مبتلا به نارسایی مزمن کلیه خواند

دكتر گتميري در كنگره بيماري مزمن كليه، بيش از 15 درصد جمعيت بالغ كشور را مبتلا به نارسايي مزمن كليه خواند

دبير علمي كنگره، ديابت، پرفشاري خون، سيگار، چاقي، سابقه خانوادگي، سنگ ها و عفونت هاي ادراري و مصرف بي رويه مسكن ها را مهمترين عامل بروز نارسايي مزمن كليه برشمرد.

دكتر گتميري درحاشيه كنگره بيماري‌ هاي مزمن كليه و تازه‌هاي آن كه صبح روز چهارشنبه 31 خرداد ماه در تالار مركز تصويربرداري برگزار شد تصريح كرد: در كنگره سالانه گروه نفرولوژي بيمارستان امام خميني هر سال بيماري هاي شايع كليه و تازه هاي مربوط به آن مورد بررسي قرار مي گيرد.
دبير علمي كنگره با اشاره به رابطه مستقيم افزايش سن و شيوع بيماري مزمن كليه افزود: در جوامعي كه شاخص  اميد به زندگي افزايش يافته باشد بيماري مزمن كليه شايع تر است به عنوان مثال ميانگين اميد به زندگي در ژاپن 85 سال، در امريكا 78-79 سال و در كشور ما 76-75 سال است بديهي است كه ميزان بيماري مزمن كليه در ژاپن بيش از امريكا و در امريكا بيش از ايران باشد.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي اضافه كرد: شيوع نارسايي مزمن كليه نشان مي دهد كه ما بيماري هاي عفوني، مرگ مير مادر و نوزاد و شاخص هاي ديگر سلامت را به خوبي كنترل كرده ايم.
وي بيش از 15 درصد جمعيت بالغ كشور را مبتلا به نارسايي مزمن كليه خواند و افزود: با توجه به اهميت اين موضوع و اطلاع رساني و آگاه سازي بيشتر آحاد جامعه پزشكي و مردم، تصميم گرفته شد بيماري مزمن كليه محور اصلي كنگره سالانه مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه قرار گيرد.
فوق تخصص نفرولوژي دانشگاه، با  اشاره به عوامل خطر بيماري مزمن كليه تصريح كرد: در ايران 40 درصد بيماري هاي مزمن كليه ناشي از ديابت  و 30 درصد آن ناشي از پرفشاري خون است. همچنين سيگار، چاقي، سابقه خانوادگي، سنگ ها و عفونت هاي ادراري، مصرف بي رويه مسكن ها، از ديگر عوامل خطر اين بيماري بشمار مي روند.
دكتر گتميري با تاكيد بر اقدامات پيشگرانه گفت: بسياري از اين ريسك فاكتورها مانند سيگار قابل حذف است. در مواردي كه نمي شود عامل خطر را كاملا حذف كرد مانند ديابت و فشار خون بالا بايد با دقت و مراجعه منظم به پزشك آنرا كنترل كرد تا آسيب به كليه كمتر شود.
وي افزود: با آگاهي و توجه بيشتر به ديابت و فشار خون بالا بخصوص در شرايطي كه زمينه خانوادگي وجود دارد مي توان عوارض آن را به تاخير انداخت كه به دنبال آن اختلالات قلبي و عروقي و كليوي نيز كاهش مي يابد. به عنوان مثال كاهش وزن و رژيم غذايي كم نمك از جمله اقداماتي است كه از بروز بيماري ديابت و فشار خون جلوگيري مي كند.
دكتر گتميري پيشگيري از بيماري ها را ساده تر و كم هزينه تر از روش هاي درماني پيچيده و پرهزينه خواند و اضافه كرد: تشخيص درست عفونت هاي ادراري و درمان به موقع سنگ كليه همچنين پرهيز از مصرف بي رويه داروهاي مسكن نقش موثري در كاهش بيماري مزمن كليه دارند.
وي افزود: مصرف بي رويه مسكن ها مي تواند آثار زيان باري براي كليه داشته باشد و توصيه مي شود پزشكان  داروهاي كم عارضه تر را براي بيماران بخصوص بيماران كليوي تجويز كنند. همچنين براي تشخيص بيماري فقط در صورت نياز از مواد كنتراست استفاده شود و براي بيماران مبتلا به نارسايي كليه از مقاديري استفاده شود كه كمترين آسيب را به كليه برساند.
دبير علمي كنگره با اشاره به بررسي تازه ترين موضوعات مربوط به نارسايي كليه در اين كنگره اضافه كرد: در كنگره امسال تازه ترين موضوعات مربوط به بيماري مزمن كليه مانند تاثير سن بر بيماري مزمن كليه كه توسط استاد دكتر لسان پزشكي مطرح مي شود همچنين تازه هاي مربوط به اختلالات قلبي، غدد، تيروئيد، گوارش، ريه و مسائل پوستي، عوارض و نحوه تجويز منطقي دارو توسط سخنران ديگر بررسي مي شود.
وي افزود: در گذشته براي تشخيص نارسايي مزمن كليه تست كراتينين پلاسما در شرايطي انجام مي شد كه بايد 24 ساعت از بيماري مي گذشت اما امروزه از بيوماركرهايي استفاده مي شود كه 12 تا 24 ساعت زودتر مي توان وقوع نارسايي كليه را تشخيص داد و همه اين موضوعات در كنگره امسال مورد بررسي قرار مي گيرد.
دكتر گتميري با بيان اينكه در مجموع 55 موضوع درخصوص بيماري مزمن كليه توسط 55 سخنران ارايه مي شود افزود: تمامي اين موضوعات در قالب دو جلد كتاب منتشر شده كه در اين سه روز شركت كنندگان و علاقمندان مي توانند آنرا تهيه كنند.
 

منبع: سایت روابط عمومی

کلمات کلیدی