نشست خبری کنگرهی سه روزهی بیماری مزمن کلیه و تازههای آن/دکتر عباسی: بیماری مزمن کلیه بار مالی و انسانی بسیار زیادی بر جوامع تحمیل میکند
دكتر محمدرضا عباسي در نشست خبري كنگره سه روزهي بيماري مزمن كليه و تازههاي آن از ديابت، چاقي و فشار خون به عنوان عوامل خطر نارسايي كليه ياد كرد.
نشست خبري كنگره سه روزهي بيماري مزمن كليه و تازههاي آن، روز چهارشنبه 24 خرداد 91 با حضور دكتر سيد منصور گتميري، معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه و دبير علمي كنگره و دكتر عباسي، معاون اجرايي اين مركز و دبير اجرايي كنگره در سالن جلسات مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) برگزار شد.
دكتر عباسي در اين نشست با بيان اينكه اخبار اين كنفرانس مطبوعاتي به اطلاعرساني بيشتر به توده مردم كمك خواهد كرد از بيماري مزمن كليه به عنوان يك بيماري مهم در جامعه ياد كرد و گفت: اين بيماري به صورت پنهان در جامعه در حال پيشرفت است و متاسفانه خيلي از بيماران زماني كه براي آزمايشهاي عمومي به پزشكان مراجعه ميكنند در فهرست آزمايشهاي آنان آزمايش مربوط به عملكرد كليه درخواست نميشود و اين باعث ميشود كه بيمار مدتها با وجود مشكل در بدنش به علت اينكه دير تشخيص داده شده دچار آسيبهاي جدي شود.
دبير اجرايي كنگره سه روزهي بيماري مزمن كليه و تازههاي آن در ادامه گفت: سخنرانان اين كنگره از همكاران نفرولوژيست بيمارستان امام خميني و همكاراني كه از اين بيمارستان فارغ التحصيل شده اند و الان در سراسر كشور مشغول آموزش دانشجويان و درمان بيماران هستند، دعوت شدهاند.
وي با اشاره به اينكه كه بحث اصلي كنگره امسال، بيماري مزمن كليه است گفت: اين مباحث با توجه به علاقهمندي و توانمندي همكاران در اين زمينه تقسيم شده و هر سخنران مبحثي را باز و مطرح ميكند؛ در كنار سخنرانيها نيز دو جلد كتاب مفصل و مبسوط كه همهي اين مباحث در آن منتشر شده در زمان برگزاري كنگره توزيع ميشود كه آنهم ميتواند منبع علمي غني براي همكاران پزشك و رشتههاي مرتبط باشد.
دكتر عباسي افزود: هدف ما از بحثهاي سالانه كنگره، تجديد نكات قديمي و بهروز كردن معلومات خودمان و همكارانمان است.
همچنين اطلاع رساني نكات جديد عرصه علمي، درمانها و داروهاي جديد و نيز روشهاي نو براي جلوگيري از پيشرفت اين بيماري از ديگر اهداف مركز است.
وي در ادامه با بيان اينكه بيماري مزمن كليه بار مالي و انساني بسيار زيادي بر جوامع تحميل ميكند گفت: اين بيماري در نهايت به بيماري نارسايي پيشرفته تبديل و منجر به دياليز يا پيوند كليه خواهد شد و هزينهها و گرفتاريهاي فراواني را به فرد و جامعه وارد ميكند.
دكتر عباسي به آمارها هم اشاره كرد و گفت: آمارها مختلف است اما بين يك تا دو در هزار نفر جمعيت ايران و تقريبا بيش از 70 هزار تن مراحل پيشرفته اين بيماري را دارند.
دبير اجرايي كنگره از ديابت، چاقي و فشار خون به عنوان ريسك فاكتورهاي خطر براي اين بيماري ياد كرد و گفت: با توجه به شيوع اين بيماري در ايران، آمار به مراتب بالاتر از اين عدد است و اگر بخواهيم وارد آن شويم ممكن است باعث نگراني جامعه شويم اما همين قدر كه بدانيم كساني كه بيماريهايي مثل ديابت، چاقي و فشار خون دارند بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرند تا دچار نارسايي پيشرفته كليه نشوند و بتوانيم در مراحل اوليه آن را كنترل و از هزينههايي كه بر جامعه تحميل ميكند جلوگيري كنيم و سالهاي مفيدي را كه از زندگي يك انسان ميتواند بگيرد به حداقل برسانيم و عوارض را كم كنيم كار بزرگي كردهايم.
دكتر عباسي همچنين از برنامه ريزي براي انجام اولين مورد پيوند همزمان قلب و كليه به يك بيمار در مجتمع بيمارستاني امام خميني خبر داد.
وي با ابراز اميدواري از اينكه اين كنگرهي سه روزه دستاوردهاي مثبتي براي همكاران پزشك داشته باشد افزود: در اين كنگره 56 مقاله دريافت شده كه ضمن انتشار، همهي آنها به عنوان سخنراني پذيرفته شدهاند.
دكتر عباسي با بيان اينكه بخشي از مباحث اين كنگره مباحثي است كه كمتر به آن پرداخته شده افزود: يكي از اين مباحث افزايش سن بر عملكرد كليه يا روند پيري است كه بحث خيلي مهمي است زيرا وقتي سن انسان بالاتر ميرود ارگانهاي بدن شروع به تحليل ميكند. همچنين از سخنراني مهم ديگر بيوماركرهاي جديد CKD است كه ما توجه بيشتري به آن داريم.
وي با اشاره به وظايف كليه در بدن گفت: وظيفه اصلي كليهها تصفيه خون از مواد سمي است. وظيفه ديگر آن تنظيم ميزان فشار خون بدن است. همچنين توليد هورمون اريتروپويتين كه خونسازي را در مغز استخوان فعال ميكند و توليد هورموني كه وظيفهاش ساختن ويتامين د است توسط كليه انجام مي شود ضمن اينكه PH بدن و ميزان ورود و خروج آب را تنظيم ميكند. زماني كه كليهها شروع به آسيب ميكنند اين عملكردها به تدريج دچار اختلال و منجر به كم خوني ميشود كه ضعف، بيحالي، تحريكپذيري و عصبانيت از علائم آن است و اگر رسيدگي نشود ميتواند به نارساييهاي قلبي تبديل و مرگ فرد شود.
دكتر عباسي با بيان اينكه اكثر افراد در مراحل اوليه بيماري علائم واضحي ندارند گفت: به همين دليل بايد به صورت معمول افرادي كه در معرض خطر هستند به طور مرتب آزمايش شوند زيرا در مراحل پيشرفته كار زيادي نميتوان كرد و فقط بايد دياليز و پيوند انجام شود.
وي افزود: اگر بيماري مزمن كليه در مراحل اوليه شناسايي شود ميتوان با مانورهايي سرعت پيشرفت بيماري را كم كرد و در مراحل ابتدايي بيماري كه خيلي علامت ندارد، بيماري را با دارو كنترل ميكنيم و فرد ميتواند سالها زندگي عادي داشته باشد.
دكتر عباسي هدف اصلي را پيدا كردن بيماري در مراحل اوليه كه هنوز كليهها از حالت نرمال فاصله نگرفتهاند عنوان كرد و افزود:
كساني سنگ كليه و يا بيماريهاي ژنتيكي مثل بيماري كيستي كليه دارند و يا كساني كه در معرض داروهاي متعدد مثل مسكنها كه سم كليه محسوب ميشوند هستند در درازمدت به نارسايي كليه شديد كليه دچار ميشوند.
وي در ادامه گفت: به طور متوسط 20 درصد مردم فشار خون بالا و 7 تا 8 درصد جامعه ديابت دارند كه اگر كنترل نشوند درصد قابل توجهي به سمت نارسايي كليه پيش ميروند بنابراين پزشكان موظفند اين بيماران را در سال يكبار از نظر بيماريهاي مزمن كليه اسكرين كنند.
دكتر عباسي همچنين از برنامه ريزي براي پيوند همزمان قلب و كليه به بيماري با نارسايي پيشرفته اين دو عضو در مجتمع بيمارستاني امام خميني خبر داد.
وي در پايان از حضور خبرنگاران و اطلاعرساني آنها در اين زمينه قدرداني كرد.
توضيح اينكه اين كنگره 31 خرداد تا 2 تير در تالار امام بيمارستان امام خميني با 13 امتياز بازآموزي براي گروههاي پزشكي برگزار خواهد شد.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال به دوستان