دکترمارتین کثیر: هدف از منتورینگ افزایش توانایی یک فرد به منظور ارتقا وی در مسیر زندگی و رسیدن به بهترین وضعیت ممکن است

دکتر مارتین کثیر درماتولوژیست مقیم آمریکا و رئیس برنامه منتورینگ انجمن بین المللی پوست (ISD) به عنوان سخنران موضوع  (برنامه منتورشیپ بین‌المللی انجمن بین المللی پوست) با ابراز خوشحالی از شرکت در سمینار تعهد حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه برنامه منتورینگ این انجمن توضیحاتی داد.
وی سخنان خود را با  توضیحاتی درباره منتورینگ آغاز کرد و گفت: منتورینگ میتواند به صورت شخصی یا سازمانی باشد. هدف از منتورینگ افزایش توانایی یک فرد به منظور ارتقاء وی در مسیر زندگی و رسیدن به بهترین وضعیت ممکن است که در این راه فرد منتی با روشهای تفکر آشنا میشود، مهارتهای جدید می آموزد، با چالشهای مختلف روبه رو میشود و راه غلبه به آنها را می یابد و بدین ترتیب اعتماد به نفس وی افزایش پیدا میکند.
ویژگی های یک منتور خوب عبارتند از :
1-تمایل کمک به دیگران
2-تمایل به انتقال دانش خود به دیگران
3-گذاشتن وقت کافی
4-عدم نیاز مادی از این کار
5-داشتن توانایی ارتباط با دیگران
6-داشتن انرژی لازم
7-قدرت تاثیر گذاری بر دیگران
8- تمایل به ایجاد تغییر
در ادامه دکتر مارتین کثیر از برخی از انجمن های مختلف علمی درماتولوژی که از برنامه ی منتورینگ حمایت میکنند مانند: انجمن فرهنگستان درماتولوژی آمریکا و اروپا، انجمن درماتولوژی بین المللی، مجمع انجمنهای درماتولوژی دنیا نام برد و گفت این کمک ها برای مسافرت منتی ها و وسایل مورد نیاز آموزش مصرف میشود.
وی افزود: برنامه منتورینگ در ISD  در سال 2006 میلادی شروع شده است و اولین منتی از هند به نام دکتر POL بوده است که  پس از 10سال خود منتور شده است. دکتر کثیر تا به حال 19 منتی از کشور های مختلف داشته است و دکتر POL نیز  10 منتی از کشورها ی مختلف مانند یمن، عمان، بنگلادش، افغانستان، هند و اتیوپی تربیت کرده است.
کمیته منتورینگ ISD به طور مرتب تشکیل جلسه می دهد در این جلسات دکتر دولتی هم شرکت میکردند و در اولین جلسه دکتر دولتی موفق به دریافت  Outstanding Mentor Award شد. دکتر دولتی نیز در نزدیک کلینیک خود برای برای کمک به منتی ها منزلی را برای آنها  اجاره میکردند تا اینکه یک menti room در مرکز پوست و جذام برای آنها ساخت.
وی اضافه کرد: تاکنون ISD حدود 50 نفر را به عنوان منتور  تایید و معرفی کرده است. که130 نفر از 32 کشور مختلف نزد آنها به عنوان منتی آموزش دیده اند. ISD برای این تعداد 170 هزار دلار هزینه کرده است.
دکتر کثیر در انتها به معرفی یکی از منتورها به نام خانم ویت از آلمان پرداخت که در کمک به کشور های محروم بسیار فعال است و تابحال چندین بار به ایران سفر کرده است و زمان قابل توجهی در افغانستان و آفریقا به محرومان کمک کرده است.
وی در آخر متذکر شد که منتورینگ هیچ وقت خاتمه نمی یابد و یک فعالیت دائمی است.
 
 
 

 

 
فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی