دکتر صالحی: بزرگداشت اساتید بازنشسته میتواند در شناساندن ارزش ها و زحمات آنها به نسل جوان موثر واقع شود
در آستانه برگزاری مراسم تجلیل از مفاخر پزشکی مجتمع بیمارستانی امام گفتگویی داریم با دکتر صالحی رییس دانشکدهی پزشکی که در پی میخوانید.
دکتر محمدرضا صالحی متخصص بیماریهای عفونی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و در حال حاضر ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. وی در مورد آموزش پزشکی گفت: در حوزهی پزشکی بسیاری از امور و مهارتها باید توسط اساتید آموزش داده شود و بسیاری از اساتید همچون استاد یلدا، استاد بهادری، استاد عقیقی، استاد فرزام و... پس از بازنشستگی همچنان در دانشگاه فعالیت کرده و میکنند بدون اینکه منافع مالی برای آنها داشته باشد. رضایتمندی و احساس مسولیت باعث شده که این عزیزان به راه خود ادامه دهند.
وی در مورد مراسم روز پزشک در تاریخ یکم شهریور و تجلیل از اساتید بازنشسته و تاثیری که در تکریم اساتید و ارتباط آنها پس از بازنشستگی با دانشگاه می تواند داشته باشد، گفت: بحث نیروی انسانی بسیار مهم است و در حوزه نیروی انسانی چه نیرویی مهمتر از این اساتید برجسته. اساتیدی که از آنها تکریم خواهد شد به عنوان فرهیختگان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اساتیدی هستند که سالها زندگی خود را برای آموزش پزشکی، درمان بیماران و ترویج اخلاق حرفهای پزشکی صرف کردهاند. در حوزهی پزشکی بسیاری از امور و مهارتها توسط اساتید باید آموزش داده شود. فقط با خواندن کتاب یا مراجعه به سایتهای آموزشی این امکان مهیا نیست که دانشجوی پزشکی بتواند طبیب بشود. طبیب زمانی میتواند آموزش خوبی بگیرد که استاد بر بالین بیمار آن مهارتها را به او بیاموزد. این اساتید عمر خود را صرف آموزش و خدمت به مردم کردهاند.
دکتر صالحی ادامه داد: بزرگداشت این عزیزان میتواند در شناساندن ارزش ها و زحمات آنها به نسل جوان موثر واقع شود و دانشگاه هم به عنوان متولی این امر بداند که آموزش و طبابت پدیدهی مهمی است. درست است که این عزیزان بازنشسته شده اند اما قلب دانشگاه کماکان با آنهاست و این تمایل در دانشگاه و در دانشکده پزشکی وجود دارد که این اساتید سایهی دانش خود را بر سر دانشگاه و آموزش پزشکی داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که یک پزشک چگونه می تواند در تعاملات اجتماعی و برخورد با دانشجوها موفق باشد؟ گفت: معلم و استاد دانشکده پزشکی بودن یک پدیدهی پیچیده و نیازمند دانش و ممارست است. نیازمند این است که دانشجو استادان بزرگ دیده باشد. به قول یکی از اساتید برای اینکه بزرگ شویم باید کنار آدمهای بزرگ بایستیم و این اساتید همان انسانهای بزرگی هستند که بسیاری از اساتید امروز ما کنار آنها ایستاده اند و موارد بسیاری از آنها آموختهاند. حرفهایشان را شنیده و آموخته اند یکی از راههای مهم آموزش همین بحث Learning by Doing است. اینکه شما بتوانید یک کاری را انجام دهید و برای انجام درست آن باید یک استاد خوب در کنارت باشد. استادان این دانشگاه با درایت خود توانستهاند آن را تا به امروز سر پا نگه دارند و کماکان موجب درخشش آن بر تارک پزشکی کشور شوند.
رییس دانشکده پزشکی در مورد مفهوم بازنشستگی و اینکه آیا یک پزشک یا یک معلم بازنشسته می شود؟ گفت: بازنشستگی یک امر قانونی و اداری است که برای بسیاری از مستخدمین دولت اتفاق می افتد اما در حوزهی معلمی این امر متفاوت است. شاید امور اداری برای اساتید دانشگاه انجام شود. اما بسیاری از آنها هستند همچون استاد یلدا، استاد بهادری، استاد عقیقی که پس از بازنشستگی همچنان در دانشگاه فعالیت می کنند بدون اینکه منافع مالی برای آنها داشته باشد. ولی رضایتمندی و احساس مسولیت باعث شده که این عزیزان به راه خود ادامه دهند.
وی در پاسخ به این درخواست که برای روز پزشک چه پیامی برای همکاران خود دارید، گفت: برای من سخت است که برای اساتید و همکارانم پیامی بدهم اما به عنوان هم حرفه ای آنها که در این روپوش سفید مفتخر به خدمت هستم باید بگویم، پزشکی حرفه مقدسی است و هیچ لذتی مثل لذت بهبودی بیمار برای پزشک خوشایندتر نیست. امیدوارم همهی پزشکانی که در حوزهی سلامت مشغول به کار هستند سالم و تندست باشند تا بتوانند همواره به مردم خدمت کنند.
نظر دهید