استاد بهادری: ارتباط بهتر دانشجویان و اساتید موجب بازگشت نشاط و انگیزه به دانشگاه خواهد شد
در دیدار رئیس دانشکده پزشکی با رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه بر راه اندازی خانه استاد در دانشکده پزشکی، بهره مندی دانشجویان از حضور استادان پیشکسوت در دانشکده و ایجاد فضای فرهنگی برای دانشجویان تاکید شد.
در این دیدار که دوشنبه 18 مهرماه 1400 در سالن شورای دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد، استاد مسلم بهادری گفت: راه اندازی خانه استاد در بیمارستان ها و دانشکده های دانشگاه از اهداف مهم این دفتر است.
وی افزود: در اکثر بیمارستان های دانشگاه خانه استاد راه اندازی شده ولی در علوم پایه هنوز موفق به انجام این کار نشده ایم که امید داریم با کمک شما محقق شود.
دکتر بهادری ادامه داد: دانشکده پزشکی دو گروه استاد بازنشسته دارد اساتیدی که در بیمارستان ها کار می کنند پس از بازنشستگی نیز کار خصوصی دارند و به فعالیت ادامه می دهند ولی اساتید علوم پایه پس از بازنشستگی شغلی ندارند و پس از بازنشستگی منزوی و افسرده می شوند و از دانشگاه دور می شوند در حالی که آنها تولید کنندگان علم در دانشگاه هستند و زحمات فراوانی کشیده اند و نباید فراموش شوند.
وی افزود: به همین دلیل از استاد دوستی دعوت کردیم تا با راه اندازی خانه استاد برای اساتید علوم پایه دانشکده پزشکی، مکانی برای استقرار اساتید فراهم و برنامه روزمره تعریف کنند. هر ماه جلسه ای با حضور اساتید بازنشسته تشکیل دهند البته حضور رئیس دانشکده در این جلسات نیز می تواند برای آنها انگیزه ای باشد که در امور دانشگاه کمک کنند.
دکتر گتمیری نیز ضمن بیان پیشینه ای از دفتر ارتباط با دانش آموختگان گفت: این دفتر که alumni دانشگاه است تقریبا 15 سال از آغاز فعالیتش می گذرد و فعالیت های بسیاری در کارنامه خود دارد.
وی در ادامه به معرفی این دفتر و همچنین فعالیت های بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری پرداخت و به تشکیل دفاتر متعدد ارتباط با دانش آموختگان در دانشکدهها، بیمارستان ها و برخی از شهرستان ها و همچنین خارج از کشور در شهر بوداپست مجارستان اشاره کرد.
دکتر گتمیری ادامه داد: در حال حاضر تنها دانشگاهی که در کشور به طور رسمی دفتر ارتباط با دانش آموختگان و alumni دارد دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی گفت: در گذشته هدایا و کمک های دانش آموختگان به حساب دانشگاه می رفت و در محل های دیگری هزینه می شد و این موضوع مورد پذیرش کمک کنندگان نبود. با توجه به این وضعیت، به فکر تاسیس یک نهاد غیر دولتی افتادیم و یک بنیاد به کمک دوستان راه اندازی کردیم که به نام بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری نامگذاری شد و تاکنون نیز کمک های قابل ملاحظه ای از دانش آموختگان دریافت و در دانشگاه هزینه شده است.
دکتر گتمیری افزود: بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری با کمک دفتر ارتباط با دانش آموختگان و دفتر تعهدحرفه ای، سمینار تعهدحرفه ای که امسال پنجمین سال برگزاری آن است برگزار می کند.
دکتر گتمیری در پایان با بیان اینکه رشته پزشکی کار عمده ای از کارهای دانشگاه را به عهده دارد، خاطر نشان کرد: از این پس همکاران دانشکده در خانه استاد دانشکده پزشکی فعالیت های مختلفی خواهند داشت که این کار کمک شایانی به دانشگاه خواهد کرد.
در ادامه دکتر ابراهیم رزم پا عضو دفتر ارتباط با دانش آموختگان نیز با اشاره به تاکید ریاست دانشگاه بر حفظ حضور استادان پیشکوت در دانشگاه یادآور شد، دکتر قناعتی در دیداری که از این دفتر داشتند تاکید کردند در جلساتی که در خانه اساتید برگزار می شود حضور خواهند داشت.
وی همچنین در مورد بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری گفت: بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری از ابتدا تا کنون فعالیت های فراوانی داشته و کمک های مالی نیز از دانش آموخته های دانشگاه جذب کرده و در ادامه نیز جذب خواهد کرد.
سپس دکتر محمدتقی بیک محمدی رئیس دانشکده پزشکی با بیان اینکه، به نظرم در حل بعضی از مشکلات دانشگاه می توان از اساتید پیشکسوت و بازنشسته بهره مند شد، اظهار کرد: یکی از مشکلات دانشکده منتورینگ است به خصوص منتورینگ استاد به دانشجو در دانشگاه بسیار ضعیف است. منتورینگ استادی به دانشجویی نهادینه نشده و موفق نشدیم در داخل دانشگاه آن را راه اندازی کنیم و از این ظرفیت بزرگ استفاده کنیم که موجب انزوای اساتید بازنشسته نشود. البته مطمئنم با راه اندازی خانه استاد این انزوا برطرف خواهد شد.
وی همچنین سخنانی در مورد وضعیت دانشکده و فعالیت هایی که انجام می شود و همچنین مشکلات آن بیان کرد.
دکتر بیک محمدی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد، با ساخت فضای فرهنگی، تفریحی، ورزشی و مکانی برای نشست های دانشجویی در محوطه دانشکده پزشکی می توان مانع از جذب دانشجویان به محیط های غیر فرهنگی خارج از دانشگاه شد که هر کدام عقاید خاصی را به آنها القا می کنند.
دکتر محمود دوستی از پیشکسوتان دانشکده پزشکی نیز در این جلسه گفت: من افتخار می کنم جزو کوچکی از این مجموعه هستم و هر کاری که موجب شود هویت اصلی دانشگاه حفظ شود انجام خواهم داد.
وی افزود: بازگشت اساتید بازنشسته به دانشگاه و حضور آنها در خانه های استاد روح تازه ای در فضای دانشگاه خواهد دمید. تاریخ دانشگاه پر از غنیمت است و اساتید غنائم ارزشمند آن هستند بهره مندی از تجارب آنها جوانان را بیشتر مشتاق علم خواهد کرد.
دکتر دوستی تصریح کرد: بسیاری از مسائل مثل اخلاق، ورزش و فرهنگ در دانشگاه مغفول مانده و بهره مندی از حضور اساتید پیشکسوت در دانشکده موجب رفع این مسائل خواهد شد.
در پایان استاد بهادری خاطر نشان کرد: برنامه هایی که ذکر شد بسیار ارزشمند هستند و باید عملی شوند چون برای دانشگاه و دانشجویان مفید است. متاسفانه بین دانشجو و استاد و دانشگاه فاصله بسیاری ایجاد شده و برگزاری گردهمایی های مشترک بین دانشجو و اساتید با مباحث مختلف در یک فضای باز و صمیمی شاید موجب دلگرمی آنها شود.
وی افزود: همانطور که می دانید دانشجویان در سال های اخیر با دانشگاه و حتی کشور بیگانه شده اند به طوریکه حتی بسیاری از آنها به خارج از کشور مهاجرت می کنند باید این شکاف را ترمیم کنیم هر چند کار ساده ای نیست ولی شدنی است.
خبر:مقدم
عکس: داود فرامرزی
ارسال به دوستان