اعلام آمادگی و همکاری روسای دانشکده ها برای برگزاری مراسم هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه
در جلسه آذرماه دفتر ارتباط با دانش آموختگان نظرات و پیشنهادت روسای دانشکده ها درخصوص برگزاری مراسم هشتادسالگی دانشگاه مطرح و جمع بندی شد
دکتر امامی ریس دانشکده پزشکی در جلسه ای که در تاریخ 18/9/93 و به منظور هماهنگی برگزاری مراسم هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه برگزار شده بود، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات استاد بهادری به عنوان یکی از افتخارات دانشگاه گفت: بسیار خوشحالیم از این که در مراسم هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه بعنوان مسئول دانشکده پزشکی در خدمت دوستان باشیم و امیدوارم که با تمام همت بتوانیم این مراسم را بهتر از برنامه های گذشته برگزار نمائیم.
وی ضمن تاکید بر این که سالن شهدا و تالار ابن سینای دانشکده پزشکی همیشه به دانشگاه تعلق داشته و میزبان بسیاری از برنامه های بزرگ دانشگاه بوده و خواهد بود، اظهار داشت: طی روزها و ماههای جاری دانشکده پزشکی درگیر چند پروژه عمرانی خواهد بود که امیدوارم فضای برگزاری این مراسم را به طور جدی تحت الشعاع قرار ندهد.
دکتر امامی بازسازی کتابخانه دانشکده را یکی از پروژه های جدی دانشکده عنوان کرد و افزود، این پروژه عمرانی از تاریخ 10/10 آغاز خواهد شد و سعی بر آن داریم که با حداقل اختلال در این برنامه، این پروژه عمرانی را به انجام برسانیم.
وی پروژه بازسازی و بهینه سازی فضای تالارهای دانشکده پزشکی را یکی دیگر از پروژه های عمرانی این دانشکده عنوان کردو خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه هنوز پلن این پروژه عمرانی نهایی نشده است نمی توانیم پیش بینی کنیم که در زمان برگزاری مراسم در چه وضعیتی خواهد بود و لی تلاش خواهیم کرد که در آن زمان سالن بتواند در اختیار تیم برگزار کننده قرار گیرد.
رئیس دانشکده پزشکی خاطر نشان کرد تمامی همکاران دانشکده به طور کامل با دفتر ارتباط با دانش آموختگان همکاری لازم را داشته و برای برگزاری با شکوه تر این مراسم تمام تلاش خود را بکار خواهند بست.
در ادامه دکتر بیات رئیس دانشکده دندانپزشکی نیز در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از فرصتی که پیش آمده تا در دانشکده دندانپزشکی در خدمت همکاران دانشگاهی گفت: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه به عنوان قدیمی ترین و بزرگترین دانشکده دندانپزشکی کشور با همکاری استاد مصفا و دیگر همکاران حداکثر فعالیت و تلاش خود را خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به محدودیت های دانشکده برای تامین فضا و نیروی انسانی جهت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده ابراز امیدواری کرد در اولین فرصت این امکانات در اختیار دفتر دانشکده قرار گیرد.
دکتر بیات در ادامه با اشاره به اهمیت تبدیل فرهنگ شفاهی به فرهنگ مکتوب و حفاظت از اسناد و مدارک مکتوب اظهار داشت: متاسفانه بخش زیادی از اسناد و مدار دانشکده در جریان جابجایی از ساختمان قدیم به ساختمان جدید از بین رفته است که البته نمونه چنین اتفاقاتی در سازمان نظام پزشکی اتفاق افتاده و بخش اعظم اسناد پزشکی کشور از بین رفته است و امیدوارم دانشگاه برای مقابله با چنین وضعیتی یک راهکار مناسب بی اندیشد و دسترسی به اسناد و مدارک بخصوص در زمان نقل و انتقال توسط افراد متخصص و متعهد صورت گیرد.
وی در ادامه ضمن بیان خاطره ای از نوجوانانی که آرزوی حضور در فضای فیزیکی دانشگاه تهران را دارند گفت: برای ما که هر روز داخل این فضا قدم می زنیم این حس آرزومندانه نیست ولی برای افرادی که از پشت نرده های دانشگاه به داخل می نگرند به عنوان یک آرزوی ایده آل است.
وی همچنین اظهار داشت برگزاری نشست ها و مراسمی همچون بزرگداشت سالگرد تاسیس دانشگاه برای همکاران، استادان و افراد داخل دانشگاه مهم است ولی به نظر می رسد معرفی اقدامات و فعالیت های بزرگترین دانشگاه کشور برای افراد خارج از دانشگاه بخصوص جوانانی که نتوانسته اند در این دانشگاه جذب شود جالب تر باشد و شاید بهتر باشد شرایطی فراهم شود تا افرادی که خارج از دانشگاه هستند نیز بتوانند در جریان بخص از آنچه که در دانشگاه اتفاق افتاده باشند.
دکتر شریف زاده رئیس دانشکده داروسازی نیز ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم گفت: در دانشکده داروسازی سعی شده تا اسناد و مدارک به خوبی حفظ شود و حتی علی رغم کمبود فضای فیزیکی شرایطی فراهم شده تا اتاق بعضی از استادان نیز به همان صورت و شرایط قبلی باقی بماند.
وی در ادامه به بیان امکاناتی که در اختیار دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده قرار گرفته پرداخت و بر حمایت مالی از این دفتر و مشارکت بیشتر همکاران آن در همکاری با دفتر ستاد تاکید کرد.
رئیس دانشکده داروسازی با اشاره به تعداد بالای دانش آموختگان دانشگاه برای دعوت و حضور در این مراسم باتوجه به ظرفیت پایین فضای تالار ابن سینا گفت: برگزاری مراسم اختصاصی برای هر دانشگده می تواند بخشی از این برنامه را جبران کند.
وی جذب همکاری دانش آموختگان را برای انجام فعالیت های علمی و اجتماعی را یکی از زمینه های همکاری آنان عنوان کرد و افزود: اکثریت دانش آموختگان دانشگاه که برای همکاری مجدد به دانشکده مراجعه می نمایند از بودن مجدد در این فضا ابراز خرسندی می کنند و باید شرایطی فراهم شود تا ضمن حفظ این احساس تعلق دانش آموختگان، حضور آنان در این فضا استمرار یابد.
دکتر شریف زاده در ادامه از برگزاری گردهمای دانش آموختگان ورودی سال 62 دانشکده داروسازی در تاریخ 30 بهمن سالجاری خبر داد و افزود: بسیاری از این دانش آموختگان شوق و ذوق فراوانی برای این مراسم دارند و تقاضای استمرار این گونه مراسم هستند و به نظر می رسد برای جذب منابع علمی انسانی و مالی دانش آموختگان باید این انگیزه را در بین دانش آموختگان ایجاد کرد و دانشگاه نیز باید بدنبال راهکارهایی برای این استمرار حضور دانش آموختگان در شرایط مختلف باشد.
وی علاقه دانش آموختگان خارج از دانشکده ها را برای اطلاع از تغییرات بوجود آمده، خدمات انجام داده و موفقت های کسب شده و همچنین رویت شرایط کنونی را حائز اهمیت خواند و افزود: برگزاری کارگاهای علمی ، تهیه نشریات علمی و اجتماعی، برگزاری جلسات هم اندیشی و گردهمایی با حضور دانش آموختگان می تواند برای استمرار حضور دانش آموختگان موثر باشد و دانشگاه را در رسیدن به اهدافی که بدنبال آن است یاری نماید.
رئیس دانشکده داروسازی از استفاده از تمام توان دانشکده و تلاش همه گونه همکاران آن برای برگزاری موفق این مراسم خبر داد و ابراز امیدواری کرد بتوانیم با برنامه های مناسب و در خور شأن دانشگاه در آن ایام حضور داشته باشیم و امکان حضور دانش آموختگانی که برای دانشکده موثر بوده اند فراهم نماییم.
دکتر اخوان دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده بهداشت که به نمایندگی از طرف رئیس دانشکده در این جلسه حضور داشت، گفت: با توجه به برنامه هایی که توسط دفتر ارتباط با دانش آموختگان ستاد مرکزی دانشگاه پیش بینی شده برای اجرای موفق آن باید تیم های اجرایی هم در سطح ستاد و هم در سطح دانشکده ها تشکیل و وظایف مربوطه نیز مشخص شود.
وی با اشاره به وقت کم باقی مانده برای برگزاری این مراسم بر ضرورت تشکیل کارگروه های مربوط به تعیین استادان پیشکسوت و کارکنان بازنشسته جهت تقدیر در مراسم سالگرد دانشگاه و همچنین برگزاری مسابقات ویژه و در خور شأن این مراسم تاکید کرد و افزود: چنانچه شاخص های اولیه توسط این کارگروه تعیین شود کمیته های دانشکده ها بهتر می توانند برنامه ریزی مناسب را داشته باشند.
دکتر اخوان بر تعیین ویژگی های مشخص برپایی غرفه های مرتبط با این مراسم یادآور شد و اظهار داشت: به منظور یکسان سازی غرفه ها و زیبا سازی فضای نمایشگاه بهتر است یک سری ویژگی هایی را همچون سیر تاریخی دانشکده تعیین کرد و از همه دانشکده ها خواست تا در غرفه مربوط به خود آن موارد را رعایت نمایند.
وی با اشاره به مشکلاتی که همه دانشکده ها برای مستندسازی تاریخچه دانشکده دارند گفت: علی رغم اینکه در زمان ریاست دکتر مصداقی نیا واحد مستندسازی تشکیل شد، هنوز هم با این مشکل مواجه هستیم و برای دسترسی به اسناد و مدارک گذشته دانشکده نیازمند جستجو در فضاهای مختلف دانشکده هستیم. اما مدارک و تصاویری که تاکنون گردآوری شده می تواند در معرفی دانشکده به روایت تصویر به ما کمک شایانی نماید.
نماینده رئیس دانشکده بهداشت با اشاره به حضور دانشجویان خارجی در این دانشکده گفت: این مراسم فرصت خوبی است تا از آنان برای حضور در مراسم دعوت نماییم و بخصوص اگر قرار است مراسم مشترکی با دانشگاه تهران برگزار شود، نقش بین المللی دانشگاه را در تربیت نیروهای تخصصی حوزه علوم پزشکی را پررنگتر نمایش دهیم.
دکتر کاویانی رئیس دانشکده مجازی نیز گفت: شاید بتوان حضور در فضای مجازی را مهمترین فرق حضور دانشگاه در مراسم هفتاد و پنجمین و هشتادمین سالگرد آن عنوان کرد.البته در این 5 سال تعداد مفاخر و دستاوردهای دانشگاه افزایش پیدا کرده. استفاده از فضای مجازی در نحوه اطلاع رسانی و آموزش تغییرات بسیاری را بوجود آورده وحتی می تواند برای استمرار حضور دانش آموختگان نیز راهکار مناسبی باشد.
وی بر اطلاع رسانی مناسب در شبکه های اجتماعی تاکید کرد و افزود: در صورتی که بتوانیم افراد علاقمند را از برگزاری و نحوه برگزاری این مراسم آگاه نماییم می توانیم از حضور اکثریت آنان به صورت حقیقی و مجازی افراد بخصوص کسانی که در داخل دانشگاه و یا کشور نیستند استفاده کنیم.
رئیس دانشکده مجازی از وجود شرایط مناسب برای برگزاری جشن مجازی با حضور دانش آموختگان مستقر در خارج از دانشگاه خبر داد و گفت: اطلاع رسانی دست اندرکاران برگزاری این مراسم در شبکه های مجازی مجاز در کشور می تواند حضور اکثریت دو گروه هدف دانش آموختگان خارج از دانشگاه و خارج از کشور را بدنبال داشته باشد.
وی همچنین از احتمال استقبال بیشتر افرادی که در تهران ساکن هستند ولی به دلیل مشغله کاری امکان حضورشان در مراسم نیست خبر داد و گفت: از ابعاد مختلف بخصوص برای حضور، مشارکت و ارتباط با دانش آموختگان می توان از فضای مجازی استفاده کردضمن اینکه برای ایده پردازی برای اجرای برنامه های جدید تر نیز فضای مجازی بستر مناسبی را فراهم کرده است.
دکتر قنبری نماینده دانشکده فناوری های نوین پزشکی نیز در این جلسه گفت: باتوجه به نکاتی که سایر اساتید اشاره کردند مراسم هشتاد سالگی می تواند برنامه مناسبی برای ارایه گزارشی از دستاوردها و تاریخچه هشتاد ساله دانشگاه باشد ولی دانشکده فناوری های نوین پزشکی که یکی از واحدهای آموزشی تازه تاسیس دانشگاه است شاید نتواند در بحث تاریخچه و معرفی پیشکسوتان حرفی برای گفتن داشته باشد، ولی چنانچه بخشی از این مراسم به معرفی دستاوردها و تازه های علمی اختصاص یابد، باتوجه به توانمندیهای منحصر به فردی که این دانشکده از نظر علمی دارد، این دانشکده در این مبحث می تواند بسیار موفق عمل کرده و حضور مناسبی داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به پیشگام بودن دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه های مختلف، گفت: خوشبختانه دانشکده فناوری های نوین پزشکی اولین دانشکده ای است که با تکیه بر دانش و فناوری های نوین اکثریت رشته های مرتبط بدین صورت شکل گرفته و ما بیشترین توان و امکانات خود را برای ارایه گزارشی از تازه های علمی و حرکت در مسیر مرزهای دانش بکار خواهد بست.
دکتر قنبری درادامه از تهیه و تدوین برنامه ای در دانشکده فناوریها نوین پزشکی به عنوان جشنواره علمی دانشکده خبر داد و افزود: باتوجه به مطالبی که مطرح شد، به نظر می رسد برگزاری مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فرصت مناسبی برای برگزاری این جشنواره در دانشکده فناوری های نوین پزشکی خواهد بود.
دکتر مصفا مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده دندانپزشکی نیز با اشاره به شرایط سختی که در حال حاضر در دانشکده حاکم است افزود: بدنبال مراجعه چندین تن از پیشکسوتان ازجمله استادان و کارکنان دانشکده، علی رغم تلاشهای ریاست دانشکده متاسفانه هیچگونه اثری از پرونده بسیاری از آنان یافت نشد.
وی ضمن اشاره به مشخصات افرادی که پرونده آنها در دانشکده موجود نبود، بر اتخاذ تصمیمی برای نگهداری مناسب و محافظت از مدارک و پرونده های پرسنلی موجود در دانشکده تاکید کرد.
دکتر حسن زاده معاون آموزشی معاونت بین الملل نیز در این جلسه گفت: همانطور که سایر دوستان نیز اشاره کردند، به نظر من حضور دانش آموختگان خارجی دانشگاه در این مراسم که نشان ازتوجه دانشگاه به آنان است اهمیت دارد و پردیس بین الملل دانشگاه این آمادگی را دارد که برنامه خاصی را برای دانشجویان و دانش آموختگان خارجی دانشکده ها برنامه ریزی و اجرا نماید.
وی در ادامه با تاکید بر پیشنهاد رئیس دانشکده دندانپزشکی برای معرفی دانشگاه به مخاطبین خارج دانشگاهی گفت: از اجرای این فعالیت در دانشکده پزشکی خبر داد و افزود: در این دانشکده حداقل هفته ای یک بازدید از گروه آناتومی را برای دانش آموزان داریم و بنظر می رسد مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فرصت مناسبی باشد تا به این برنامه مهم در همه دانشکده ها پرداخته شود و برای علاقمندانی که تمایل به حضور در دانشکده ها را دارند شرایط مناسبی فراهم شود.
دکتر حسن زاده در ادامه سخنان خود تاکید کرد فضای داخلی غرفه های به صورتی باشد که امکان حضور گروه های آموزشی نیز برای معرفی بیشتر تاریخچه، تغییر و تحولات، توانمندی ها و دستاوردهای علمی فراهم شود،
وی همچنین با اشاره به برگزاری جشن هفتادو پنجمین سال تاسیس دانشگاه و برگزاری مراسم مشابه به مناسبت هشتادسالگی، پیشنهاد برپایی غرفه ای برای معرفی دستاوردهای 5 ساله دانشگاه را ارایه کرد و افزود: این غرفه می تواند به بیانی ساده مهمترین فعالیت ها و اقدامات ارزنده دانشگاه را در طی 5 سال به مخاطبین اطلاع رسانی و روند پیشرفت دانشگاه را در این مدت ترسیم نماید.
در ادامه دکتر پورمند مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دوره شبانه به نمایندگی از سوی ریاست این دوره گفت: مراسم هفتادو پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه به صورت مجمع الجزایر و واحدهای در کنار یکدیگر دانشگاه را معرفی و به تصویر کشیده بود. شاید بتوان برای مراسم هشتادسالگی، دانشگاه را به صورت یک جزیره بزرگ و کل معرفی و گزارشی از خدمات و فعالیت های آن را برای مخاطبین عرضه کرد.
وی افزود: نگاه ما به دانشگاه باید یک نگاه کل نگر باشد و بهتر است برای معرفی دستاوردهای تک تک واحدها در غرفه های مختلف، دستاوردهای مهم دانشگاه را در یک غرفه به نمایش بگذاریم اما باتوجه به فرصت کمی که برای برگزاری این برنامه داریم شاید نتوانیم برای امسال آنرا اجرا کنیم ولی اگر بتوانیم سیاستی را اتخاذ کنیم که دانشگاه آمادگی این را داشته باشد که نگاهی کل نگر به برنامه ها و فعالیت ها داشته باشد شاید بتوانیم در مراسم های بعدی مثلا یکصد سالگی به این مسئله بپردازیم.
دکتر پورمند با اشاره به تجربیات دانشگاه های بین المللی در برگزاری چنین مراسمی گفت: اگر چه این گونه مراسم در دانشگاه های خارجی معمولا به صورت فستیوال برگزار می شود ولی نکات مثبتی هم داشتند که شامل انعکاس موفقیت ها، قدردانی از زحمات و پشتیبانی هایی که از دانشگاه شده و درنهایت جشن شکرگزاری هست.
وی تاکید کرد دانشگاه فعالیت هایی بیرونی نیز دارد که باید از این فرصت ها و ارتباطاتی که با صنعت دارد استفاده کرده و فرصتی ایجاد شود که بتوانیم از حضور افراد بیرونی دانشگاه نیز بهره مند شویم و ضمن ارایه مهمترین فعالیت های صورت گرفته در دانشگاه، (مثلا در حوزه تحقیقات، داروسازی، امور بین الملل و ...) به صورت هدفمند نیازها و درخواستها و انتظاراتمان را به آنان منتقل نموده و هدف از اجرای برنامه های پیش بینی شده را نیز ارایه نماییم.
حسن پور نماینده روابط عمومی دانشگاه نیز ضمن تشکر از همکارانی که رهبری برگزاری این مراسم سخت و پرزحمت را بر عهده گرفته اند با اعلام آمادگی دفتر روابط عمومی به منظور پوشش خبری همه گونه مراسم و دعوت از رسانه های خبری خارج از دانشگاه پیشنهاداتی را جهت اجرای بهتر این مراسم ارایه کرد.
طراحی تمبر یادبود این مراسم، دعوت از دانشجویان جهت حضور در غرفه ها، طراحی نمادی به مناسبت هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه، دعوت از مدیران کشوری و لشگری که از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصیل شده اند برای بازدید از نمایشگاه پیشنهاداتی بود که از سوی نماینده روابط عمومی دانشگاه مطرح شد.
این گزارش حاکیست نظرات و پیشنهادات حاضرین در جلسه از سوی دکنر امینی مشاور عالی رئیس دانشگاه جمع بندی و فعالیت های مربوطه ارایه شد.
ارسال به دوستان