اولین جلسه کمیته علمی سمینار تعهد حرفه ای سال 97 تشکیل شد
در اولین جلسه کمیته علمی سمینار تعهدحرفه ای درخصوص مهمترین موضوعات مطرح در این سمیناز و نحوه اجرای آن بحث و بررسی شد.
گالری عکس
این جلسه با حضور دکتر بهادری رئیس، دکتر گتمیری قائم مقام، دکتر سیداحمدیان دبیر و زاهدی مدیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر رزم پا مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دکتر اصغری و دکتر صمدی کارشناسان دفتر تعهد حرفه ای، دکتر نمازی از گروه اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه و دکتر ستارزاده معاون امور هیئت علمی دانشکده پزشکی در روز سه شنبه سوم مهرماه 97 در دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر بهادری رئیس، دکتر گتمیری قائم مقام، دکتر سیداحمدیان دبیر و زاهدی مدیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر رزم پا مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دکتر اصغری و دکتر صمدی کارشناسان دفتر تعهد حرفه ای، دکتر نمازی از گروه اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه و دکتر ستارزاده معاون امور هیئت علمی دانشکده پزشکی در روز سه شنبه سوم مهرماه 97 در دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر گتمیری قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان ضمن تشریح روند برگزاری سمینار تعهد حرفه ای طی دوسال گذشته گفت: پیشنهاد برگزاری این سمینار در سال 95 از سوی دفتر ارتباط با دانش آموختگان و بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری مطرح شد که در سال اول با مشارکت همکاران دفتر تعهد حرفه ای و در سال دوم نیز با حوزه معاونت آموزشی برگزار شد.
وی دلیل انتخاب عنوان تعهد حرفه ای برای این سمینار را تأسی از شخصیت استاد بهادری به عنوان الگوی تعهد حرفه ای عنوان کرد و گفت: اهمیت بحث تعهد حرفهای به عنوان روح جاری در فعالیتهای سلامت محور، برگزاری دوره آموزشی آشنایی جامعه پزشکی با اخلاق و تعهد حرفه ای و معرفی الگوهای عملی تعهدحرفه ای در حوزه سلامت از مهمترین اهداف برگزاری این سمینار است.
دکتر گتمیری در ادامه بر ارایه مطالب مکتوب در کنار مطالب شفاهی ارایه شده در سمینار تاکید کرد و افزود: بومی سازی مطالب تعهدحرفه ای در کشور سابقه چندساله دارد که با جمع آوری این مطالب و ترسیم شخصیت الگوهای عملی تعهدحرفه ای مانند استادان پیشکسوت دانشگاه می تواند الگوهای مناسبی برای دانشجویان و نسل جوان ارایه نماید.
وی با تشریح روند انتخاب الگوهای انتخابی در سمینارهای گذشته گفت: در دو سال گذشته اعضای بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری با تعیین شاخص هایی برای انتخاب الگوهای عملی تعهد حرفه ای توانسته اند افراد مطرحی را در حوزه تعهدحرفه ای معرفی نمایند که انتخاب آنها مورد تائید مسئولین دانشگاه نیز بود.
دکتر اصغری نیز با تاکید بر موضوعاتی که در این حوزه وجود دارد گفت: در بسیاری از موارد تعارض منافع مانع از این است که افراد به حرفه خود متعهد باقی بمانند که این تعارض منافع یکی از چالش های مهم تعهد حرفه ای است. وی افزود: اجرای یک برنامه یک روزه که به مهمترین موضوعات حوزه تعهدحرفه ای پرداخته باشد در شرایط فعلی موثر و قابل اجرا خواهد بود.
دکتر صمدی نیز در بیان پیشنهادات خود برای برگزاری بهتر یک برنامه علمی یک روزه سمینار تعهد حرفه ای گفت: از موضوعاتی که به نظر مهمتر است می توان به روشهای ارتقای رفتار حرفه ای در بخش های بالینی و رعایت رفتار حرفه ای در فضای مجازی و برخورد با رسانه اشاره کرد. ضمن اینکه با جمع آوری تجربیات کسانی که به صورت عملی توانسته اند در ارتقای رفتار حرفه ای بخش خود تغییراتی بوجود آورند می توان مطالب مناسبی به صورت مکتوب تهره کرد.
درا دامه این جلسه دکتر رزم پا نیز یادآور شد: یکی از ملاک های رعایت تعهد حرفه ای dress code است که پرداختن به آن در کنار اصول تعهد حرفه ای هم مهم است.
دکتر سیداحمدیان نیز بر توجه بیشتر به کلیات اصول تعهد حرفه ای به جای جزئیات تاکید کرد و افزود: ارایه مطالب مکتوب در کنار مطاب شفاهی می تواند یکی از بخشهای اصلی این سمینار باشد چرا که اثر بخشی مطالب ارایه شده بیشتر خواهد بود.
دکتر نمازی نیز با تاکید با مطالعه بیشتر تاریخ پزشکی برای آشنایی با نقش و اثر شخصیت های علمی چون استاد بهادری خاطر نشان کرد: ذات پزشکی از دید هر کس متفاوت است و به همین منظور لازم است که بخشی از این سمینار به موضوعات نظری تعهد حرفه ای اختصاص یافته و از منظر جامعه شناسی نیز به تعهد حرفه ای پرداخته شود.
وی با تاکید بر پرداختن به مسائلی چون فلسفه پزشکی و جامعه شناسی پزشکی، خاطر نشان کرد مباحث چونmedicalization وoverdiagnosis ، طبی سازی و پیش تشخیص در فضای مجازی در حال ضربه زدن به علم پزشکی است و باید از منظر professionalism نیز به آنها پرداخته شود.
دکتر ستار زاده نیز بر اجرای سمینار به صورت work shop و case base تاکید کرد و افزود: پیش از هر چیز باید به سراغ زیرساخت ها، چالش های حوزه تعهد حرفه ای و سوء رفتارهای حرفه ای حوزه پزشکی برویم. سوء رفتارهایی که ناشی از دو شخصیته شدن فراگیران در حضور استاد خود و دیگران است و متاسفانه از تعهد حرفه ای پزشکی بسیار دور است و به نظر من بهتر است برای رفع این ایراد به سراغ ایراداتی که در حوزه آموزش به دانشجو است برویم و مورد مورد بررسی کنیم.
استاد بهادری نیز با تاکید بر بحث medicalization به عنوان یک بحث مهم در علم پزشکی است یادآور شد: تعهد حرفه ا ی یک موضوع علمی است که دارای ضوابط و نکاتی است و مانند بقیه کارهای پژوهشی یک بخش نظری و یک بخش عملی دارد که بخش عملی آن مهمتر است و آنچه که تا امروز بیشتر مطرح بوده و به آن پرداخته شده است بخش نظری آن است که پیشنهاد عملی به همراه نداشته است.
وی افزود در قدیم علم پزشکی با حکمت مخلوط بود و بایدتعهد حرفه ای به صورت یک علم در بیاید تا جدی گرفته شود در واقع باید professionalism از ایک موضوع اخلاقی ساده به یک موضوع انضباط پزشکی اجرایی تبدیل کنیم.
استاد بهادری گفت: هر چه تکنولوژی پیشرفت بیشتری می کند خطا ها نیز زیادتر می شود و باید توجهات به این سمت برود که تعهد حرفه ای علم است و باید مثل بقیه علوم به آن عمل کرد و فقط سخنرانی کافی نیست ورک شاپ نیاز دارد و حتی کارگاهی برای معرفی نمونه ها نیاز دارد و نباید فقط جلسات گفت و گو باشد و حضار شنونده باشند.
وی یا تاکید بر وجود سیاستگذاری مناسب در professionalism یادآور شد: در صورت عدم شناسایی چالش های زیرساختی ممکن است در بسیاری از موارد اخلاق، قانون و تعهد حرفه ای در مقابل یکدیگر قرار گیرند اما این را هم باید در نظر بگیریم که همه کارها را به یکباره نمی توان انجام داد باید قدم به قدم پیش برویم و در کارهای خود تعادل داشته باشیم و هر سال اقدامات خود را رسد کرده تا ببینیم چقدر به هدف خود نزدیک شده ایم.
دکتر گتمیری در پایان جلسه و در جمع بندی مطالب مطروحه گفت: سمینار امسال تعهدحرفه ای به صورت یک روزه و با ارایه مطالب تک سخنرانی، پانل های علمی، معرفی الگوهای عملی تعهد حرفه ای و همراه با ارایه مطالب مکتوب از تحربیات افراد درگیر در حوزه تعهد حرفه ای در نیمه اول اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد. مهمترین موضوعات مد نظر جهت ارایه در این سمینار نیز در بخش نظری شامل: فلسفه پزشکی و professionalism ، جامعه شناسی و professionalism ، medicalizationو overdiagnosis و همچنین تمرکز بر چالش های زیر ساخت های تعهد حرفه ای، راه های ارتقای رفتار حرفه ای در بخش های بالینی و تعارض منافع پیشنهاد می شود و به منظور بررسی موارد مطروحه نیز جلسات کمیته علمی این سمینار نیز سه شنبه اول هر ماه از ساعت 14 الی 15:30 در محل دفتر ارتباط با دانش آموختگان تشکیل خواهد شد.
ارسال به دوستان