برگزاری شصت و پنجمین مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاري شصت و پنجمين مراسم فارغ التحصيلي دانشجويان دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران

جشن فارغ التحصيلي دانشجويان ورودي بهمن 78 دانشكده پزشكي در تاريخ 1/6/86 همزمان با سالروز ولادت پزشك نامي ايران، ابوعلي سينا و روز پزشك در تالار اجتماعات مركز قلب تهران برگزار شد.

بنابر اين گزارش در اين مراسم كه با حضور دكتر لاريجاني رئيس دانشگاه، دكتر امامي رضوي رئيس دانشكده پزشكي ، دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان و جمعي از مديران ارشد دانشگاه، فارغ التحصيلان ورودي بهمن 78 دانشكده پزشكي به همراه خانواده هاي آنان برگزار شد، پس از پخش سرود جمهوري اسلامي ايران و تلاوت آياتي از كلام ا.. مجيد، دكتر لاريجاني ضمن تبريك روز پزشك و ايام مبارك شعبانيه گفت، به همه شما عزيزان به خاطر طي كردن دوران سخت و طولاني تحصيل خسته نباشيد مي گويم وهمچنين به خانواده هايتان به جهت اينكه پزشكان حاذقي به اين كشور هديه كرده اند، تبريك مي گويم.
رئيس دانشگاه در ادامه افزود: همه شما تا ديروز دانشجوي دانشگاه علوم پزشكي تهران بوديد و از امروز دانش آموخته اين دانشگاه هستيد و همه ما افتخار اين داريم در دانشگاهي كه نام آن به عنوان برترين دانشگاه در كشور مي درخشد ، دانشجو، معلم و يا دانش آموخته باشيم. سال گذشته سال افتخار آميزي براي دانشگاه ما بود. در زمينه توليدات علمي با 85 درصد در در مقايسه با 25 درصد در كل كشور افزايش چشمگيري داشتيم. همچنين 1000 مقاله در سايت هاي بين المللي به چاپ رسانديم و اين افتخار به دست دانشجويان و اساتيد محقق شده و اميد آن دارم تا راه تعالي در رتبه بندي هاي بين المللي و آموزش و پژوهش را با كمك شما عزيران طي نماييم.
دكتر لاريجاني ضمن اشاره به 3000 پيوند كليه و 2000 پيوند مغز استخوان در طي چند سال گذشته افزود، اميدواريم شما تلاشتان را حفظ كرده و با مراجعه به متون علمي در راه كسب اطلاعات، در زمينه علوم پزشكي هميشه به روز باشيد. وي ادامه داد دفتر ارتباط با دانش آموختگان هم اكنون فعال شده و شما مي توانيد با اين دفتر ارتباط بيشتر داشته باشيد.
دكتر لاريجاني در پايان سخنان خود گفت، به همه شما عزيزان كه به جمع ما پيوستيد تبريك مي گويم و براي همگي آرزوي توفيق روزافزون از خداوند متعال دارم.
اين گزارش مي افزايد در ادامه اين مراسم دكتر امامي رضوي رئيس دانشكده پزشكي نيز ضمن تبريك روز پزشك گفت، تقارن اين روز پزشك، تولد پزشك بزرگ ايراني و جشن فارغ التحصيلي شما به شما تبريك مي گويم و از اينكه چنين تقارني صورت گرفته بسيار خوشحالم.
رئيس دانشكده پزشكي در ادامه سخنان خود افزود، چند سالي در خدمت شما بوديم و امروز روز جدايي ما نيست. در طي دوران تحصيل عزيزان در بخش هاي مختلف بيمارستاني روزهايي را سپري كرده و خاطرات بسياري را براي خود رقم زديد واين مراسم امروز براي اين نيست كه از دانشگاه جدا مي شويد. اميدوارم كه تعداد بسياري از شما در دوره هاي تخصصي باز هم در اين دانشگاه ادامه تحصيل بدهيد و همين جا به خانواده هاي شما نيز تبريك مي گويم كه شاهد به ثمر رسيدن تلاشهاي شما كه براي ما نيز لذت بخش هست، بوده و با شكوفايي توانمندي جوانان، پزشكان شايسته اي براي كشور عزيزمان خواهند بود.
دكتر امامي رضوي همچنين افزود، اميدواريم همه ما بتوانيم به نكات برجسته اي كه در زمينه علم و اخلاق در اين سالها  آموخته ايم عمل كنيم و همه را چراغ راه خود قرار دهيم. وي همچنين با اشاره به حديثي از حضرت موسي ادامه داد، در دوران قديم نام پزشك يا طبيب وجود نداشت بلكه از پزشك به عنوان درمانگر و يا معالج نام برده مي شد، از آنجا كه  طبيب يعني آرامش دهنده و وظيفه اصلي پزشك نيز دادن آرامش به بيمار از اندوه و رنج است، نام طبيب را بر او نهاده اند. شما طبيبان هم در دوران تحصيل با بيماران بسياري مواجه شديد و هم از اين پس با شمار بيماران زيادي روبرو خواهيد شد و فراموش نكنيد كه انسان دردمندي كه به شما مراجعه مي كند اولين چيزي كه از شما انتظار دارد چهره بشاش وگشاده است تا اول روح او را درمان كنيد و پس از آن جسم او را درمان نماييد واين سخنان را به عنوان يادگاري به خاطر داشته باشيد. چراكه بيماري كه پس از مراجعه با روي خوش شما مواجه شود حتما باز هم براي درمان شما را انتخاب خواهد كرد.
دكتر امامي رضوي در پايان سخنان خود ضمن ابراز اميدواري از اينكه دانشجويان خاطران خوشي در دانشگاه علوم پزشكي داشته باشند گفت، در مرحله بعدي زندگي كه به عنوان پزشك شروع مي كنيد خانواده هايتان خوشحال هستند از اينكه توانسته ايد اين براي كشور و مردم كشورتان مفيد باشيد.
در ادامه اين مراسم همچنين دكتر محسن نراقي نيز ضمن تبريك روز پزشك و اشاره به مراسم فارغ التحصيلي دوران خود گفت، از حضور در اين جشن با شكوه با حضور خانواده هايتان خوشحالم و به عنوان يك همكار مي گويم بايد قدر اين موقعيت و حرفه خود را بدانيم و ارزش چيزي را كه داريم بدانيم ودر مسايلي كه مطرح مي شود ارزيابي مادي نداشته باشيم. لازم است بدانيد هيچ حرفه اي مانند حرفه پزشكي نمي تواند دعاي خير مردم  را داشته باشد و تجربه اي كه داريم كه همانا برداشتن اندوه و رنج و تسكين درد بيمار است، از لذت بخش ترين تجربه هاست و هر روز كه اين امر را تجربه مي كنيم بايد خدا را شاكر باشيم كه توفيق اين كار را به ما داده تا وسيله اي براي تسكين درد دردمندان باشيم و اميدوارم شايسته اين باشيم تا قدر آن را بدانيم.
همچنين دكتر پاسالار رئيس مركز تحقيقات پژوهش نيز ضمن تبريك روز پزشك و روز بزرگ فارغ التحصيلي دانشجويان به آنها و خانواده هايشان افزود، بهترين حرفي كه مي تواند از زبان يك دانشجو شنيده شود ، سخنان استادش است و من نيز در مقام دانشجو قصد آن دارم تا خاطراتي از استاد بزرگم مرحوم دكتر ملك نيا كه به تازگي درگذشته اند ، ذكر كنم. دكتر ملك نيا هميشه تاكيد بر اين امر داشتند كه وطيفه استاد آموزش است و اگر لازم باشد كه اين امر را به بهترين نحو انجام دهد بايد هر راهي را كه فكر مي كند موثر است انجام دهد. چراكه مهمترين وظيفه استاد آموزش و تربيت دانشجويان است كه در آينده اي نزديك آنها نيز به اين مقام خواهند رسيد. وي همچنين ضمن بيان خصوصيات فردي اين استاد گرامي افزود، يكي از نكاتي كه در خصوص اين استاد براي همه جالب توجه بود اين بود كه علي رغم اينكه مطب ايشان تابلويي نداشت، بيماران بسياري براي درمان به مطب وي مراجعه مي كردند.
اين گزارش مي افزايد، در ادامه اين مراسم دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان درخصوص نحوه اجراي مراسم فارغ التحصيلي در دوران گذشته گفت، در سال 1333 كه بنده فارغ التحصيل شدم دانشكده پزشكي تنها دانشكده پزشكي كشور  و تنها دانشكده دانشگاه موجود كشور بود. در آن زمان اجراي قسم نامه در حضور 3 استاد (كه يكي از آنها استاد راهنماي دانشجو بود) قرائت مي شد و سپس آن را امضا كرده  و به دانشكده تحويل مي داديم. مدتي بعد اجراي مراسم سوگندنامه منتفي شده و هر كسي با مراجعه به دفتر آموزش دانشكده آنرا امضاء كرده و به مسئول آموزش تحويل مي داد.
رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان افزود، حدود 26-25 سال پيش در همين دانشگاه سنت سوگندنامه را دوباره برقرار كرديم و بخصوص در دانشكده پزشكي كه مدت 16-15 سال است كه شخصا در اين جلسات حضور دارم. آنچه كه در اين سوگند اهميت دارد ذكر دو نكته است ، يكي اينكه اجراي اين مراسم تشريفات نيست بلكه واقعيتي است كه بايد به آن احترام گذاشت. پزشكي حرفه و شغل نيست ، ايثار و از خود گذشتگي است، گذشتن از همه چيز و فداكاري است.
دكتر بهادري گفت، از همه عزيزاني كه قسم مي خورند مي خواهم كه به آن معتقد بوده و به دستورات آن عمل كنند. موضوع اين نيست كه با گرفتن مدرك دكتري پزشك شده ايم، موضوع اين است كه آنچه ما آموخته ايم براي مردم است ونه براي شهرت و بايد شغل پزشكي را شغلي خدايي بدانيم. بنده افتخار 47 سال سابقه تدريس در دانشگاه علوم پزشكي تهران را دارم و شغل پزشكي را براي خدمت به خلق مي دانم. شما عزيزاني كه از بهترين هاي جوانان كشور و دانشگاه هستيد با سعي و كوششتان كيفيت پزشكي را بالا برده و با نوآوري در حرفه خود درجهت خدمت رساني به مردم گام برداريد. دكتر بهادري در پايان سخنان خود با اشاره به تعداد رو به افزون پزشكان اظهار اميدواري كرد اين تعداد زياد مانع از خدمت رساني به خلق نشود و همه در راه ياري رساندن به آنان باشيم.
اين گزارش مي افزايد در ادامه اين مراسم لوح يادبود دانشجويان توسط جمعي از مديران ارشد دانشگاه كه در مراسم حضور داشتند اهداء شد و در ادامه  170 دانشجوي فارغ التحصيل ورودي بهمن 78 دانشكده پزشكي بدنبال دكتر بهادري سوگندنامه را قرائت نمودند. همچنين در اين مراسم دكتر اميررضا عزيزيان با تقديم يك دسته گل به نمايندگي از سوي دانشجويان اين دوره، از زحمات دكتر بهادري تقدير و تشكر نمود.

کلمات کلیدی