همايش گراميداشت روز پزشك
تأکید دکترهاشمی بر ضرورت تحقق عدالت در سلامت
وزير بهداشت يكي از حلقههاي رفاه اجتماعي را بحث سلامت مردم خواند و گفت؛ نيازاست دولت و مجلس به بحث سلامت در برنامه ششم توسعه نگاه ويژهاي داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی، در همايش مشترك روز پزشك دانشگاه هاي علوم پزشكي مستقر در پايتخت كه با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي، وزير بهداشت، رئيس سازمان نظام پزشكي و جمعي از اساتيد فرهيخته، يكشنبه اول شهريورماه 94 در تالار ابنسيناي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد؛ دكتر سيد حسن هاشمي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اينكه دولت و مردم ايران هميشه در تمامدوران ها قدرشناس جامعه پزشكي بوده و هستند؛ اظهار داشت: جامعه پزشكي در كنار تمام دولتها، خدمات ارزشمندي به مردم ارائه كرده است، همان طور كه در طول 2 سال گذشته نيز در اجراي طرح تحول نظام سلامت نهايت همراهي را داشتند.
وي يادآور شد: در راستاي حفظ و صيانت از جامعه پزشكي تريبونهايي كه اثرگذار هستند بسيار احتياط كنند. البته اميدواريم جامعه پزشكي نيز از بزرگان و اساتيد اخلاقمدار خود تأسي كنند.
وزير بهداشت با بيان اينكه در اجراي طرح تحول نظام سلامت توانسته ايم رضايت مردم را كسب كنيم؛ تصريح كرد: ديگران نيز بايد از اين دستاورد صيانت كنند به هر حال ايران و اسلام در طب قدمتي ديرينه دارد كه ميتوان از ابنسينا، رازي و جرجاني ياد كرد همان طور كه يك بزرگ فرانسوي عنوان كرده بود شايد در جنگهاي صليبي اروپاييان از مسلمانان شكست خوردند ولي بهرهها نيز بردند. همان طور كه طب نوين دنيا امروز نيز مديون نياكان ما از جمله شيخالرئيس ابنسينا است.
وي در ادامه با تشكر ويژه از دكتر علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در دو سال اخير اقدامات و هماهنگيهاي متعددي با دولت يازدهم داشته است؛ گفت: خوشبختانه حمايتهاي مجلس را هميشه شاهد بودهايم و امروز هم اگر نقصي در حوزه سلامت وجود دارد اين نقص را از چشم بنده، ستاد و عوامل اجرائي وزارت بهداشت ببينيد.
دكتر هاشمي با اشاره به هدفگذاريهاي طرح تحول نظام سلامت؛ خاطرنشان كرد: كاهش پرداختي از جيب مردم و رضايتمندي در اقصي نقاط مرزي كشور و در نهايت افزايش دسترسي به دارو و پزشك ازجمله اهداف ويژه طرح بود كه به لطف خداوند متعال محقق شد.
وي افزود: به جرأت ميتوانم عنوان كنم كه در حال حاضر هيچ شهر زير 20 هزار نفر جمعيت در كشور، مشكل پزشك ندارد و در حوزه بهداشت نيز 8 ميليون نفر را تحت پوشش خدمات بهداشتي در حاشيه شهرها با ايجاد مراكز جامع خدمات قرار دادهايم.
وزير بهداشت در ادامه با خطاب قرار دادن رئيس مجلس شوراي اسلامي دو درخواست مطرح كرد و گفت: در حوزه بيمهها اجراي قانون بسيار مهم است زيرا اگر قانون در اين حوزه اجرا نشود، در اداره بيمارستانها ناتوان ميمانيم، به هر حال درآمدهاي ما از اعتبارات دولت است و همه نيز از مشكلات اعتباري دولت مطلع هستند.
دكتر هاشمي ادامه داد: بيمهها بايد در پايان هرماه 60 درصد از مطالبات سلامت را پرداخت كنند و در پايان 3 ماه كل آن را بپردازند، ولي اين گونه نيست و طبيعي است كه يك چرخه نارضايتي در بين پزشكان كه امروزه شاهد آن هستيم ايجاد ميشود.
وزير بهداشت، تأكيد كرد: در اين 2 سال باقيمانده از دولت يازدهم، جامعه پزشكي از جمله سازمان نظام پزشكي، وزارت رفاه و همچنين وزارت بهداشت كمك كنند تا مسير راه را مرتفع كنيم. به هر حال بايد پذيرفت كه قبل از انقلاب نيز متصديان حوزه سلامت مانند بنده پزشك بودند و با مسائل اقتصاد سلامت ناآشنا هستند، بنابراين اين مقوله نبايد مغفول باقي بماند.
دكتر هاشمي با اشاره به اينكه دولت و مجلس در برخي موارد مانند آب، برق، تلفن، كشاورزي و حتي غذاي دام هزينه سود تمامشده را پرداخت ميكنند؛ گفت: بايد در حوزه سلامت نيز اين گونه باشد كما اينكه اين مورد را بنده شخصاً با رئيسجمهور مطرح كردهام كه اگر ميخواهيم بهداشت و درمان سامان پيدا كند بايد هزينه تمامشده آن نيز مانند برخي مواردي كه عنوان كردم پرداخت شود.
وزير بهداشت، افزود: برخي كشورهاي اروپايي و حتي شركتهاي داخلي در چند ماه اخير براي سرمايهگذاري در حوزه سلامت اعلام آمادگي كردند ولي منوط به آن است كه وقتي براي پتروشيمي و راهآهن هزينه ميكنيم براي سلامت هم اين هزينه را انجام دهيم.
وي در ادامه با توجه به اهميت حوزه پزشكي كه در برخي مواقع به كمك شرع ميآيد، گفت: در برخي مواقع نيز حكم فقها با حكم پزشكان متوقف ميشود مانند ناتواني در روزه گرفتن و حتي مراجع تقليد نيز دستورات پزشكان را دقيق اجرا ميكنند؛ بنابراين هردوي اين موارد در كنار هم باعث سلامت ميشود و گرنه عبادت بدون سلامت فايدهاي ندارد.
دكترهاشمي در ادامه با بيان اينكه بايد اعتراف كنيم در طول دههاي گذشته به بخش سلامت كمتوجهي شده است؛ تأكيد كرد: عدالت در سلامت يكي از ضرورتها است؛ بنابراين همان طور كه به اخلاق در جامعه نيازمنديم به رفاه اجتماعي نيز نياز داريم و يكي از حلقههاي رفاه اجتماعي بحث سلامت مردم است.
وزير بهداشت، تصريح كرد: اميدوارم در برنامه ششم براي حوزه سلامت همانند حوزه كشاورزي و فرآوردههاي دام تصميمات و توجهات لازم صورت پذيرد زيرا برخي مواقع مشاهده ميكنيم در هيئت دولت درباره خوراك دام بحث ميشود، مبني بر اينكه رقم و قيمت اين است و دولت نيز برگشت سرمايه را تضمين ميكند؛ بنابراين بايد در سلامت نيز همين توجه رعايت شود.
دكتر هاشمي در پايان با اشاره به كمبود 80 هزار تخت بيمارستاني و كمبود 200 هزار پرسنل كادر درماني؛ گفت: سالانه 2 هزار تخت بيمارستاني ميسازيم كه تا 40 سال ديگر طول ميكشد، بنابراين درخواست داريم براي رفع مشكل جامعه پزشكي، بحث سلامت در برنامه ششم توسعه مورد توجه ويژه قرار گيرد.
ارسال به دوستان