تشکیل اولین جلسه کارگروه درآمدزایی دفتر ارتباط با دانش آموختگان

تشکیل اولین جلسه کارگروه درآمدزایی دفتر ارتباط با دانش آموختگان

اولین جلسه کارگروه درآمدزایی دفتر ارتباط با دانش آموختگان با حضور دکتر بهادری ، دکتر سیداحمدیان، مریم زاهدی، دکتر منصف، دکتر پورمند و مهندس زرین روز سه شنبه 19 آذر ماه 92 در این دفتر تشکیل و در خصوص تشکیل شرکت تعاونی مستقل بحث و بررسی شد.

گالری عکس در این جلسه دکتر بهادری گفت: یکی از مواردی که می توانیم برای استقلال مالی دفتر انجام دهیم تاسیس یک فروشگاه با مجوز از دانشگاه شامل اجناسی است که با آرم دفتر مزین شده و می تواند منبع درآمدی برای دفتر باشد، همانطور که در دانشگاه هاروارد و استنفورد نیز انجام می شود.
وی همچنین درخصوص برگزاری تورهای گردشی در دانشگاه خاطرنشان کرد: در ابتدا بهتر است برای مکان های قابل بازدید در دانشگاه  را بررسی و شناسایی کنیم. تا در مرحله بعد بازدیدکننگان را با شناسایی کامل از مکان به آنجا ببریم.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان همچنین ایجاد کرسی ها به نام اساتید را از کارهای مهم پیش روی دفتر دانست و گفت: این کار نشانه تقدیر ما از این بزرگواران است و در امریکا و اروپا بسیار انجام می شود. این کار خدمتی است که ما می توانیم برای دانشگاه انجام دهیم و بهتر است هزینه آن را خود دانش آموختگان متقبل شوند تا بتوانند گوشه ای از خدمات اساتید خود را جبران کنند.
در بخشی از این جلسه دکتر سید احمدیان با اشاره به مقدمات فراهم شده در دانشگاه برای تاسیس بنیاد دانش آموختگان دانشگاه، آن با افراد برجسته و برتر دانشگاه، گفت: طی جلسه ای با رئیس محترم دانشگاه مقرر شد تا یک بنیاد تحت نظارت دانشگاه تاسیس شود و ما می توانیم با این بنیاد همکاری کنیم. وی تاسیس شرکت تعاونی دانش آموختگان را اولین اقدام در این دفتر عنوان کرد.
دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان خاطرنشان کرد: این تعاونی شامل هیئت موسس و هیئت امنا است و می تواند در حیطه های آموزشی، پژوهشی و بازاریابی فعالیت داشته باشد. البته فعالیت های آموزشی این شرکت می تواند در زمینه ای باشد که مکمل مراکز آموزشی دانشگاهی از جمله جهاد دانشگاهی باشد.
وی همچنین اعطای وام از طریق بانک ها، فروش اجناس مزین به آرم دانشگاه، تاسیس کلینیک و بیمارستان های خصوصی را چشم انداز فعالیت های این تعاونی دانست.
دکتر سیداحمدیان در ادامه از برگزاری چند کارگاه آموزشی در آینده نزدیک و هماهنگی برای اعزام یک گروه برای تشخیص نیازهای بیمارستانها در زمینه کارگاه ها خبر داد.
وی همچنین درخصوص تهیه کارتهای عضویت دانش آموختگان گفت: این کارتها باید کاربردی و به گونه ای باشد که دانش آموختگان بتوانند از امکانات آن بهره مند شوند.
زاهدی از فراخوان برگزاری دوره های آموزشی در سایت خبر داد و گفت: به دلیل انحصاری نبودن این دوره ها و برگزاری همزمان آن در جهاد دانشگاهی متقاضیان کمی در سایت ثبت نام کردند.
مدیر امور عمومی دفتر درخصوص تاسیس فروشگاه گفت: جشن یکپارچه فضا و فرصت خوبی برای marketing است و می توانیم در کنار مراسم نمایشگاهی از محصولات دفتر ارائه داده و به فروش برسانیم.
دکتر منصف مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده داروسازی با اشاره به هزینه بالای کارهای پژوهشی گفت: بهتر است فعلا برای برگزاری کارگاه های آموزشی برنامه ریزی شود . وی ادامه داد: در دانشگاه اساتید پیشکسوت زیادی داریم که پس از بازنشستگی خود نیز همچنان تمایل به همکاری با دانشگاه در زمینه های آموزشی دارند و می توانیم از آنها استفاده کنیم.
دکتر پورمند مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دوره شبانه دانشگاه نیز در ادامه به ارائه پیشنهاداتی در خصوص تشکیل شرکت تعاونی پرداخت که به شرح زیر است:
- برگزاری کارگاه های آموزشی عمومی و تخصصی مرافبت از سالمندان
- جذب کمک های مالی از دانش آموختگان خارج از کشور
- برگزاری گردهمایی با حضور اشخاص با مرتبه علمی و افراد متمول در سطح کشور
- همکاری دوجانبه با سازمان ها در زمینه ارایه خدمات درمانی برای متقاضیان
- احداث بنای یادبود اسامی دانش آموختگان در موزه دانشگاه با هزینه خود اشخاص
- چاپ لوح های یادگاری و سایر اجناس با آرم دفتر و فروش آنها به متقاضیان
- برگزاری تورهای گردشی در دانشگاه(دفتر می تواند مبدع این طرح باشد و کسب درآمد از این طریق داشته باشد)
- برگزاری جشنواره ویژه پیشکسوتان به منظور تقدیر از آنها با هدف جذب کمک های مالی افرادی خارج از دانشگاه
مهندس زرین مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده فن آوری های نوین پزشکی نیز بر اختصاص گواهی به دوره ها و کارگاه های آموزشی تاکید کرد و گفت: این کار باعث می شود متقاضی ثبت نام بیشتر شود. وی همچنین گفت: ما می توانیم مانند دانشگاه هاروارد از اساتید در زمینه مشاوره علمی به صورت الکترونیکی به اعضای سایت استفاده کنیم و برای عضویت در سایت حق عضویت بگیریم.
وی در ادامه با اشاره به رتبه بندی سایت در google گفت: سایت دانشکده فن آوری به دلیل ارجاع به مقالات علمی متعدد رتبه خوبی در گوگل کسب کرده و این خود باعث می شود دانش آموختگان زیادی از این سایت دیدن کنند. وی همچنین سایر دانشکده ها را به قرار دادن مقالات علمی در سایت های خود دعوت کرد و بر دانش محور بودن سایت دانشکده ها تاکید کرد.
وی درخصوص تاسیس شرکت تعاونی گفت: باید شرکت ماهیت حقوقی داشته و مستقل باشد تا بتوانیم خارج از بدنه دانشگاه به فعالیت های مالی بپردازیم. تهیه اساسنامه و آیین نامه برای شروع کار الزامی است تا در چهارچوب آن کارها را انجام دهیم. البته برای شرکت بهتر است برنامه استراتژیک سه ساله و برنامه عملیاتی یک ساله تهیه کنیم.
در پایان جلسه مصوب شد تا پس از ثبت شرکت تعاونی درآمدزایی، کارگاه های آموزشی برگزار شده و سایر فعالیت های مالی دفتر پس از اخذ مجوز از دانشگاه آغاز شود.
 

کلمات کلیدی