جلسه تیرماه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد

جلسه تيرماه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان با حضور رئيس دانشگاه برگزار شد

مسئولان دفاتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه و دانشكده‌ها روز يكشنبه 22 تيرماه در جلسه تيرماه اين دفتر همزمان با ميلاد باسعادت امام حسن مجتبي (ع) ميزبان رئيس دانشگاه، جمعي از اعضاي هيئت رئيسه و تعدادي از روساي دانشكده‌ها بودند.

گالری عکس1

گالری عکس2

 دكتر بهادري در آغاز اين جلسه پس از تبريك ولادت باسعادت امام حسن مجتبي (ع) و خيرمقدم رياست دانشگاه و هيئت همراه گفت: اين باعث افتخار ماست كه در چنين ماه مبارك و روز خجسته‌اي ميزبان شما سروران گرامي باشيم. وي يادآور شد، اين جلسه مطابق جلسات هرساله دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان است كه در ماه مبارك رمضان همراه با ارائه گزارشي از فعاليت‌هايي كه در اين حوزه صورت گرفته است تشكيل مي‌شود.
دكتر بهادري خاطرنشان كرد انتظار ما اين است كه بتوانيم در اين جلسه از راهنمايي‌هاي رياست دانشگاه و روساي دانشكده‌ها در خصوص برنامه‌هاي دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان بهره‌مند شويم. وي تأسيس دفاتر ارتباط با دانش‌آموختگان در تمامي دانشكده‌ها را يكي از افتخارات اين دفتر عنوان كرد و افزود، همه مسئوليني كه در اين دفاتر دانشكده‌ها با ما همكاري دارند خدمات بسياري را به دانش‌آموختگان ارائه مي‌دهند و ما مديون زحمات اين عزيزان هستيم بخصوص عمده فعاليت‌هايي كه در جشن يكپارچه دانش‌آموختگان صورت گرفت نيز توسط همين همكاران دانش‌آموختگان دانشكده‌ها بود كه من قدردان زحمات آنان و روساي محترم دانشكده‌ها كه در انجام اين فعاليت‌ها آن‌ها را حمايت كردند هستم.
ريس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان در پايان سخنان خود از انتصاب دكتر سيداحمديان دبير دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان به سمت معاونت بهداشت، امنيت و درمان ناجا خبر داد و ابراز اميدواري كرد ايشان در اين سمت خود نيز همچون گذشته موفق بوده و دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان همچنان از وجود ايشان بهره‌مند باشد.
در ادامه جلسه دكتر سيداحمديان دبير دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان در سخنان خود ضمن خيرمقدم و آرزوي قبولي طاعات و عبادات ميهمان حاضر در جلسه و تبريك ولادت امام حسن (ع) گفت: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دو هدف مهم و اساسي را در برنامه خود دارد كه شامل ايجاد يك شبكه وسيع ارتباطي بين دانش‌آموختگان و دانشگاه و ديگري جذب منابع مالي است به صورتي كه بتواند دانشگاه را نيز حمايت كند.
وي در خصوص فوايد دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان گفت: هر دانشگاه به‌واسطه ارتباطي كه دانش‌آموختگانش با آن دارد مي‌تواند از نتيجه و اثربخشي توليدات خود پس از سال‌ها باخبر باشد كه در اين زمينه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان مي‌تواند نقش مهمي را ايفا كند. استفاده از نتايج تحقيقات علمي دانش‌آموختگان و بازنگري در تدوين كوريكولوم هاي آموزشي مطابق نظرسنجي از دانش‌آموختگان و همچنين ارتقاي كيفيت خدمات ارائه‌شده نيز از ديگر مواردي بود كه دكتر سيداحمديان در خصوص اهميت ارتباط دانش‌آموختگان با دانشگاه و ايجاد شبكه ارتباطي وسيع بين دانش‌آموختگان عنوان كرد.
وي در ادامه وجود سايت در مجموعه دانش‌آموختگان، همكاري بين‌المللي با بنيادهاي علمي، شركت در جشن‌هاي يكپارچه دانش‌آموختگان و ايجاد امكان ثبت‌نام دانش‌آموختگان را از امكاناتي عنوان كرد كه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان را دررسيدن به شبكه گسترده ارتباطي كمك خواهد كرد.
دكتر سيد احمديان در تشريح محورهاي فعاليت دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان گفت: علاوه بر فعاليت‌هايي كه در اين سال‌ها در اين دفتر صورت گرفته، سه برنامه جديد در دستور كار ما وجود دارد كه شامل جذب كمك‌هاي مالي، ايجاد شبكه ارتباطي گسترده بين دانش‌آموختگان و ارائه جوايز به نام استادان پيشكسوت دانشگاه و تقدير از مشاهير است و در اين زمينه نيز فعاليت‌هايي صورت گرفته است و اميدوارم باوجود پتانسيل‌هايي كه در اين دفتر وجود دارد به مرحله اجراي نهايي برسد.
وي در خاتمه بر وجود شبكه ارتباطي در دانشكده‌ها و تعدادي از بيمارستان‌ها اشاره كرد و افزود: مقدمات تأسيس 3 دفتر استاني در 3 استان كشور نيز فراهم‌شده است تا بتوانيم دانش‌آموختگان ساكن در اين استان‌ها را با دانشگاه مرتبط نماييم و درنهايت نيز به دو هدف شبكه گسترده ارتباطي و جذب منابع مالي زودتر و بهتر برسيم و از بركات اين اهداف بتوانيم براي راستاي ارتقاي دانشگاه علوم پزشكي تهران بهره‌مند شويم.
در بخش ديگر اين جلسه دكتر اخوان مسئول دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشكده بهداشت به نمايندگي مسئولين دفاتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشكده پس از تبريك ولادت امام حسن (ع) و آرزوي قبولي طاعات در اين ماه بر فضيلت گفت: خدا را شاكرم كه فرصتي فراهم شد تا در حضور رياست محترم دانشگاه و روساي محترم دانشكده‌ها مسائلي در خصوص دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشكده‌ها مطرح شود.
وي خاطرنشان كرد ارتباطي كه بين دانش‌آموختگان ودانشگاه ايجاد مي‌شود ارتباط پربركتي باشد و هدف غايي از ايجاد اين ارتباط نيز رسيدن به اين مرحله است كه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه و دانشكده‌ها انتظاري از دانشگاه نداشته باشند. در كنار دانشگاه حضورداشته باشند و در شرايطي نيز بتوانند دانشگاه را نيز حمايت كنند كه البته نمي‌دانيم در چه زمان و در چه شرايطي به اين هدف غايي خواهيم رسيد.
دكتر اخوان افزود: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان ستاد در شرايطي مي‌تواند قوي بوده و به هدف خود برسد كه دفاتر دانشكده‌ها نيز قوي باشند؛ اما باوجود مشكلاتي كه در حال حاضر در اين دفاتر وجود دارد، رسيدن به اهداف تعيين‌شده در مجموعه دفاتر ارتباط با دانش‌آموختگان را به تأخير مي‌اندازد.
وي خاطرنشان كرد شايد لازم باشد براي تأسيس چنين دفاتري در دانشكده‌ها هزينه‌هايي صرف شود اما مطمئنا اين هزينه خود در آينده به‌صورت سرمايه‌هايي به دانشگاه بازمي‌گردد. ايجاد شرايط مناسب براي مراجعه استادان و دانش‌آموختگان پيشكسوت باعث مي‌شود كه دانش‌آموختگان نسل جديد وقتي مشاهده كند كه ما چگونه نسل‌هاي قديم را تكريم مي‌كنيم هم مسئله تكريم را ياد بگيرند و هم انگيزه بيشتري براي حفظ ارتباط خود با دانشگاه را داشته باشند.
دكتر اخوان در پايان سخنان خود خواستار استقلال دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشكده‌ها شد و خاطرنشان كرد در صورت تأمين فضا، نيروي انساني مستقل و منابع مالي تمامي دفاتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشكده‌ها آمادگي كامل دارند تا ارتباط با دانش‌آموختگان را به‌صورت كامل ايجاد نمايند.
سخنران پاياني اين جلسه دكتر جعفريان رياست دانشگاه بود كه پس از تبريك ميلاد باسعادت امام حسن مجتبي (ع) و آرزوي قبولي طاعات و عبادات حاضرين گفت: دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه يك ويژگي منحصربه‌فردي دارد كه حضور استاد بهادري در اين مجموعه است كه هم دانشگاه و هم دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان از آن بهره‌مند است.
وي يادآور شد استاد بهادري ازجمله استاداني است كه تمام عمر خود را در چرخه آموزش و تربيت دانشجو صرف كرده‌اند و خوشبختانه دانشگاه علوم پزشكي تهران از وجود چنين استاداني نسبت به ساير دانشگاه‌ها بيشتر بهره‌مند بوده است و اين ويژگي بزرگي است كه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان از بركت حضور استاد بهادري بهره‌مند بوده و توفيقات زيادي را نيز توانسته كسب نمايد كه به دليل حضور استاد است.
رئيس دانشگاه گفت: آنچه دانشگاه علوم پزشكي تهران را از ساير دانشگاه‌ها جدا مي‌كند ساختمان‌هاي آن نيست بلكه حضور افرادي است كه عمرشان را براي تربيت دانشجويان سپري كرده‌اند و از شاگرداني كه در محضر اين‌گونه استادان تربيت‌شده‌اند نيز انتظار مي‌رود كارهاي بزرگي انجام دهند.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به قدمت 80 ساله دانشگاه از زمان تأسيس دانشگاه تهران يادآور شد، قدمت يكي از سرمايه‌هاي ماست و سرمايه اصلي كه ما در كنار قدمت داريم، اصالتي است كه مرهون بزرگان دانشگاه است و بايد خداوند بزرگ را براي وجود شخصيت‌هايي اثرگذار در دانشگاه شاكر باشيم. شخصيت‌هايي كه نه‌تنها در انتقال دانش بلكه در انتقال منش نيز اثرگذار بوده‌اند؛ و اين كار همان چيزي است كه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان سعي بر انجام سيستماتيك آن و تداوم آن از طريق ارتباط بين نسل‌هاي مختلف دارد.
دكتر جعفريان خاطرنشان كرد، هنوز راه زيادي براي رسيدن به آن چيزي كه استاد بهادري در ابتدا در ذهن داشتند باقي‌مانده است و آن‌هم وجود دفتري است به‌صورت يك‌نهاد مستقل كه فقط ارتباط با دانشگاه داشته باشد نه وابستگي به آن و براي رسيدن به اين مرحله بايد شرايطي را فراهم كرد كه اين دفتر ضمن حفظ استقلال خود بتواند از دانشگاه نيز حمايت نمايند. البته اين موضوع دور از ذهن نيست و قبل از هر چيز بايد اين فرهنگ‌سازي در بين دانش‌آموختگان صورت گيرد تا ارتباط خود را با دانشگاه حفظ نمايند.
وي افزود، يكي ديگر از كارهايي كه دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان بايد انجام دهد و در حال حاضر نيز انجام مي‌دهد انتقال حس تعلق به دانشگاه و توجه به نيازهاي دانشگاه است و حضور استاد بهادري نيز همين حس را در دانش‌آموختگاني كه براي خدمت به دانشگاه بازمي‌گردند ايجاد مي‌كند. تعلق‌خاطري كه باعث شود افراد متوجه مهم بودن كاري كه انجام مي‌دهند باشند و اين مسئله بايد در دانشگاه بسيار جدي گرفته شود.
رئيس دانشگاه تأكيد كرد اين حس تعلق‌خاطر در دانش‌آموختگان باعث خدمت شايسته‌تر علي‌رغم وجود مشكلات به جامعه مي‌شود، اينكه بتوانيم از دانش‌آموختگاني كه از دانشگاه فاصله گرفته‌اند، جمعي را به وجود آوريم كه بتوانند حركتي را متناسب با خواست و علاقه خود در جهت ارتقاي دانشگاه انجام دهند، بركات زيادي دارد و مي‌تواند منابع ارزشمندي را براي دانشگاه به ارمغان بياورد.
رئيس دانشگاه در پايان سخنان خود ضمن آرزوي عمري طولاني و پربركت براي استادان ارزشمند دانشگاه ابراز اميدواري كرد با بهره‌مندي از شرايطي كه در دانشگاه ايجادشده هر چه زودتر به هدف غايي دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان كه همان عدم وابستگي به دانشگاه است، برسيم.
اين گزارش حاكي است در بخشي از اين جلسه به‌پاس زحماتي كه همكاران دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان در خصوص برنامه‌هاي اين دفتر انجام داده‌اند، به‌صورت نمادين از دكتر سيداحمديان، دكتر اخوان مسئول دفتر دانشكده بهداشت، دكتر منصف، مسئول دفتر دانشكده داروسازي، دكتر جوانبخت مسئول دفتر دانشكده علوم تغذيه و رژيم‌شناسي و مريم زاهدي با حضور رئيس دانشگاه تقدير به عمل آمد و در پايان جلسه نيز از ميهمانان بر سر سفره افطاري پذيرايي شد.

کلمات کلیدی