جلسه همفکری با نمایندگان کانون های دانش آموختگان دانشگاه تشکیل شد
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: در جلسه همفكري با نمايندگان كانون هاي دانش آموختگان دانشگاه، بر اتخاذ راهكارهاي مناسب براي جلب مشاركت دانش آموختگان تاكيد شد.
به گزارش دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دراين جلسه كه روز سه شنبه 27 مرداد 94 با حضور دكتر بهادري رئيس، دكتر گتميري قائم مقام رئيس، دكتر سيداحمديان دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان و نمايندگان كانون هاي دانش آموختگان دانشكده هاي پزشكي، داروسازي، دندانپزشكي، بهداشت، پرستاري و مامايي، توانبخشي برگزار شد، دكتر بهادري ضمن تبريك روزهاي پزشك و داروساز ابراز اميدواري كرد هرچه زودتر مشكلات بهداشتي جامعه به دست جامعه پزشكي برطرف شده و شاهد جامعه اي سالم باشيم.
وي با تاكيد بر حفظ ارتباط دانش آموختگان با دانشگاه يادآور شد، دفتر ارتباط با دانش آموختگان به همه فارغ التحصيلان تعلق داشته و براي رسيدن به اهداف خود نياز به همكاري دانش آموختگان خود دارد.
رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان خاطر نشان كرد: اهداف اين دفتر فراتر از برگزاري گردهمايي و مراسم بزرگداشت و جشن هايي است كه تاكنون برگزار كرده و براي اين منظور نيازمند اين است كه تمامي دانش آموختگان خود را چه در داخل و خارج از كشور شناسايي و با ايجاد يك شبكه ارتباطي جهاني با همه آنها ارتباط دو جانبه برقرار نمايد.
وي با اشاره به شخصيت هاي ارزشمند دانش آموختگان دانشگاه در سراسر جهان افزود: در بين اين افراد كساني هستند كه تمايل زيادي براي همكاري با دانشگاه داشته واميدوارم امروز در اين جلسه كه به عنوان اتاق فكر دفتر ارتباط با دانش آموختگان تشكيل شده است با استفاده از نظرات و پيشنهادات شما بتوانيم راهكارهاي مناسب جلب مشاركت و استفاده از همكاري آنان را بحث و بررسي نماييم.
در ادامه جلسه دكتر گتميري قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان نيز با اشاره مختصري به روند و اهداف تاسيس اين دفتر و مقايسه فعاليت هاي آن با نمونه هاي موفق در دنيا خاطر نشان كرد: اين دفتر توانسته درحوزه هاي فرهنگي و علمي مشابه دانشگاه هاي معتبر بين المللي فعاليت كند ولي در ساير حوزه ها متاسفانه نتوانسته وارد عمل شود.
وي دانش آموختگان را نه به عنوان ميهمان بلكه به عنوان ميزبان مطرح كرد و افزود: هر ايده اي كه در ذهن هريك از دانش آموختگان است مي تواند شكل اجرايي به خود بگيرد و اين بستر بدون كمك ساير دانش آموختگان ميسر نخواهد بود بنابراين امروز در اين جمع ما مشتاق شنيدن ايده هاي شما هستيم.
در ادامه دكتر سيداحمديان دبير دفتر نيز با اشاره به اينكه دانش آموختگان به عنوان محصولات يك دانشگاه محسوب مي شوند خاطر نشان كرد: در بين دانش آموختگان دانشگاه نام دانشمندان برجسته اي به چشم مي خورد كه با تلاش خود سعي در گشايش گره از مشكلات بهداشتي جامعه دارند و با كمك به خلق خدا نام دانشگاه را نيز هميشه سرافراز نگه داشته اند.
وي با اشاره به اهداف از پيش تعيين شده دفتر ارتباط با دانش آموختگان، حفظ ارتباط آنها با دانشگاه را مهمترين اين اهداف عنوان كرد و افزود: اين ارتباط براي دانشگاه بسيار اهميت دارد چرا كه به اين وسيله از سرنوشت فرزندان خود و نقش آنان در چرخه اجتماع مطلع مي شوند و براي اثربخشي دوره هاي آموزشي كه در دانشگاه اجرا مي شود نيز نياز به اين ارتباط دارد تا درصورت نياز بازنگري هاي لازم را انجام دهد. از طرفي اين ارتباط براي دانش آموختگان نيز بركات بسياري خواهد داشت ازجمله اطلاع از وضعيت همكلاسي هاي خود و برقراري ارتباط با آنان بخصوص در شرايطي كه نيازمند اين ارتباط هستند.
دكتر سيداحمديان هدف از تشكيل اين جلسه را ثبت ايده ها و نظرات عنوان كرد وبه ذكر نمونه هايي از خدماتي كه دفتر ارتباط با دانش آموختگان به دانش آموختگان ارايه مي دهد، پرداخت و ابراز اميدواري كرد: تشكيل اتاق فكر و استفاده از نظرات و پيشنهادات افراد شاخص و برجسته اي كه جزو دانش آموختگان دانشگاه هستند، دفتر ارتباط با دانش آموختگان را براي رسيدن به استقلال مالي ياري رساند.
زاهدي مدير امور عمومي دفتر ارتباط با دانش آموختگان نيز از ايجاد بسترهاي لازم براي ارايه ايميل دانش آموختگان خبر داد و گفت: زير ساختي كه براي سايت دانش آموختگان تدارك شده نيز به صورتي است كه تمامي دانشكده ها، كانون ها و دانش آموختگان دانشگاه مي توانند از اين بستر الكترونيك براي ارتباط با يكديگر استفاده نمايند.
وي با اشاره به محدوديت هاي اين دفتر براي ارتباط با تمام دانش آموختگان شناسايي شده گفت: نمايندگان كانون هاي دانش آموختگان به عنوان عضوي از اين دفتر مي توانند ما را در انجام اين رسالت ياري نموده و برنامه ها و اهداف آن را به اطلاع دوستان خود رسانده و نظرات آنان را نيز به ما منتقل نمايند.
در ادامه اين جلسه نمايندگان كانون هاي مختلف نظرات و پيشنهادات خود را مطرح كردند:
دكتر قناعتي نماينده دانش آموختگان پزشكان ورودي 63 وجود افراد متفكر و خبره را از بركات كشور ايران عنوان كرد و افزود: خوشبختانه علي رغم فرار مغزها كه يكي از چالش هاي كشور ماست هنوز هم افراد متفكر زيادي در جامعه وجود دارد ولي به دليل عدم وجود سازماندهي مناسب، انجام كارهاي هميشه با اشكالاتي مواجه بوده است.
وي تاكيد كرد نام هر دانشگاه با دانش آموختگان آن استوار مي شود و دفتر ارتباط با دانش آموختگان نيز نقش مهمي در ارتقاي نام دانشگاه علوم پزشكي تهران خواهد داشت.
در ادامه دكتر شهابي نماينده دانش آموختگان سال 50 دانشكده داروسازي بر ثبت انجمن و يا سازمان مردم نهاد به نام دانش آموختگان تاكيد كرد و افزود: براي معرفي بهتر اين دفتر به دانش آموختگان دانشگاه از هر فرصتي همچون جلسات و گردهمايي كه برگزار مي شود بايد استفاده كرد.
وي همچنين بر برگزاري يك نشست خبري با حضور مسئولين به منظور شناسايي دفتر ارتباط با دانش آموختگان به دانش آموختگان و ايجاد ارتباط با آنان تاكيد كرد.
دكتر نوربخش نماينده دانش آموختگان ورودي سال 61 دانشكده دندانپزشكي نيز با اشاره به تجربه آشنايي خود با اين دفتر يادآور شد: پس از برگزاري اولين گردهمايي با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان موفق به شناسايي 16 نفر از هم دوره هاي خود شديم كه در اين حوزه شاخص هستند و حفظ اين ارتباط مي تواند در رفع مشكلات بسياري از دوستان كمك نمايد.
وي استفاده از فضاهاي مجازي را براي ايجاد شناخت و يا ارتباط با دانش آموختگان بسيار موثر خواند و گفت: باتوجه به برگزاري كنگره ها و سمينارهاي متفاوت براي گروه هاي مختلف تخصصي حوزه علوم پزشكي، بايد از اين فرصت هم براي معرفي دفتر ارتباط با دانش آموختگان و شناسايي دانش آموختگان دانشگاه استفاده كرد.
دكتر رزم پا نماينده پزشكان ورودي 53 و 54 ضمن بيان خلاصه اي از اقدامات صورت گرفته براي برگزاري گرد همايي هم دوره هاي خود، بر نقش دفتر ارتباط با دانش آموختگان بر حفظ جايگاه حرفه پزشكي در موقعيت هاي خاص تاكيد كرد.
دكتر علويان نماينده دانش آموختگان ورودي 61 دانشكده پزشكي نيز با تاكيد به اهداف تشكيل دفتر ارتباط با دانش آموختگان خاطر نشان كرد برگزاري گرد همايي ها فقط موجب نزديك شدن دلهاي دانش آموختگان مي شود براي انجام كارهاي علمي و اقدامات مفيد بايد به دنبال راهكارهاي ديگري باشيم.
وي همچنين افزود: براي اين كه بزرگ شويم بايد بزرگ نيز فكر كنيم و شايد ايجاد كلينيك هاي تخصصي و فوق تخصصي در نقاط ديگر به عنوان فرصت مناسبي براي معرفي دفتر در دانشگاه هاي ديگر و كشورهاي ديگر باشد.
دكتر نيكبخت كه به نمايندگي دانش آموختگان ورودي 66 رشته پرستاري در اين جلسه حضور پيدا كرده بود گفت: همانطور كه شناسايي دانش آموختگان خارج از كشور جزو مهمترين اقدام ما است اما نبايد از شناسايي دانش آموختگان داخل كشور نيز غافل شويم چرا كه در بين آنان نيز افراد مهم و تاثيرگذار زيادي مي توان يافت.
دكتر رضايي راد نماينده دانش آموختگان ورودي سال 61 رشته بهداشت عمومي و بهداشت حرفه اي نيز بر استفاده از روشهاي ارتباطي دانشگاه آزاد تاكيد كرد و افزود: ارتباط با دانش آموختگان از طريق ايميل و ارسال اخبار مرتبط در حفظ ارتباط مستمر و سيستميك با دانش آموختگان بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
وي گفت: ارايه كارت عضويت به همراه تعاريفي براي اين عضويت مزايايي براي دانش آموخته و دانشگاه مي تواند داشته باشد كه همه اين امكانات موجب تكميل بانك اطلاعاتي از دانش آموختگان گذشته و حال مي شود.
دكتر اربابي نماينده دانش آموختگان متخصصين گروه روانپزشكي نيز بر ايجاد حس تعلق و همبستگي بين دانش آموختگان تاكيد كرد و گفت: ايجاد ارتباط منجر به افزايش سرمايه اجتماعي مي شود و كاري كه دفتر ارتباط با دانش آموختگان انجام مي دهد نيز موجب افزايش سرمايه اجتماعي مي شود و اين امر نيز نيازمند ايجاد يك سامانه قوي اطلاع رساني است كه به طور مستمر از طريق شيوه هاي مختلف ارتباطي اطلاعات به دانش آموختگان منتقل شود.
وي تعيين يك روز را در سال براي برگزاري گردهمايي ها و نشست هاي مختلف در حوزه دانش آموختگان براي تحكيم اين حس تعلق موثر خواند و گفت: با توجه به اينكه رسالت دانشگاه ارايه خدمات بهداشتي درماني به جامعه است اگر بتوانيم شرايطي را فراهم كنيم كه اين خدمات به دانش آموختگان نيز ارايه شود موجب تقويت اين حس تعلق خواهيم شد.
دكتر رضايي نماينده دانش آموختگان ورودي سال 73 دانشكده پزشكي نيز در ادامه گفت: از منظر ارتباطي بايد هم دانش آموختگان سالهاي گذشته و هم سالهاي آتي را در اين برنامه در نظر داشته باشيم و با طراحي يك برنامه استراتژيك پس از تعريف و تعيين اهداف مشخص براي رسيدن به آنها برنامه ريزي و اقدام نماييم.
وي يادآور شد اگر برنامه ها را خوب تعريف نماييم جاذبه هايي نيز براي ايجاد ارتباط دانش آموختگان با دانشگاه بوجود خواهد آمد كه ما را به هدف و مقصد نزديك تر خواهد ساخت.
يوسف محله كه از دانش آموختگان رشته پرستاري سال 66 بوده و در حوزه رسانه ها فعاليت مي كند نيز در اين جلسه گفت: با استفاده از رسانه هاي ملي براي برنامه ريزي و اجراي برنامه هاي سلامت محور ضمن تامين نيازهاي اطلاعاتي مردم جامعه، مي توان در راستاي برنامه هاي اقتصادي نيز گام برداشت.
وي با تاكيد بر ارايه اطلاعات مناسب و درست بهداشتي از طريق رسانه، حضور متخصصيني كه دانش آموخته دانشگاه هستند را در اجراي اين برنامه موثر خواند.
دكتر نيلي نماينده دانش آموختگان ورودي سال 50 دانشكده پزشكي نيز با اشاره به تجربياتي از گردآوري مشخصات دانش آموختگان در سالهاي پيش از ورود خود به دانشگاه گفت: انجام اين كار و جمع آوري اين اطلاعات و درج آنان در يك مجموعه مي توان در ايجاد ارتباط و همچنين تحكيم آن موثر واقع شود.
دكتر دولتي نماينده دانش آموختگان ورودي سال 38 دانشكده پزشكي نيز پس از ارايه اقدامات صورت گرفته براي برگزاري گردهمايي هم دوره هاي خود، گفت: حاصل اين نشست ها و گردهمايي ها موجب شد تا توسط دوستان ما فعاليت ها عام المنفعه شكل گرفته و كلينيك هاي پزشكي نيز در شهربم و هريس تاسيس شوذد.
وي همچنين از برگزاري 50 امين سالگرد فارغ التحصيلي گروه خود در ارديبهشت ماه سال 95 خبر داد و خاطر نشان كرد با شناسايي ايده هاي موفق ساير دانش آموختگان مي توان انگيزه بيشتري براي انجام كارهاي مشابه پيدا كرد./ق
ارسال به دوستان