دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه برتر سیزدهمین جشنواره رازی

دانشگاه علوم پزشكي تهران دانشگاه برتر سيزدهمين جشنواره رازي

سيزدهمين جشنواره رازي با حضور معاون اول رييس جمهور در ساختمان قديم مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.

 

بنابراين گزارش در اين مراسم كه به منظور تقدير از نخبگان و انديشمندان عرصه علوم پزشكي كشور صبح شنبه 15/10/86 برگزار شد، دكتر لنكراني وزير بهداشت، دكتر لاريجاني رييس دانشگاه، معاونين وزير، جمعي از مسئولين و اعضاي هيات علمي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور، برگزيدگان جشنواره رازي و خانواده‌هاي آنان حضور داشتند.
در اين مراسم بعد از تلاوت كلام الله مجيد و اداي احترام به سرود ملي، وزير بهداشت ضمن خير مقدم به حضار از جشنواره رازي به عنوان فرصت مناسبي براي معرفي فعاليت‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي در مجموع دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور ياد كرد.
وي همچنين از اينكه همواره شاهد ارتقاء و پيشرفت فعاليت‌هاي پژوهشي درعرصه علوم پزشكي  كشور هستيم ابراز خرسندي نمود و گفت: امسال نيز اين جشنواره با حضور چهره‌هاي فعال و محققان برجسته در عرصه سلامت كشور برگزار مي‌شود.
دكتر لنكراني به رشد بيش از 35 درصدي محصولات علمي كشور اشاره كرد و گفت: به بركت انقلاب اسلامي شاهد حركت پرشور و شتابي در عرصه‌هاي علمي كشور هستيم و اين خودباوري علمي كه در ما ايجاد شده است قابل مقايسه با سال‌هاي قبل از انقلاب نيست كه بي‌شك اين توفيقات حاصل تلاش شما محققين و انديشمندان جامعه است.
وزير بهداشت ضمن دعوت از برگزيدگان جشنواره رازي براي مشاركت در تدوين نقشه جامع علمي كشور افزود: با تاكيد مقام معظم رهبري تدوين نقشه جامع علمي كشور از سال گذشته آغاز شده است و در اينجا نيز از شما عزيزان دعوت مي‌كنم كه براي تدوين عميق‌ و جامع‌تر  نقشه علمي در حوزه سلامت كشور مشاركت نماييد.
وي در ادامه سخنان خود به رويكرد جديد در تدوين آيين نامه ارتقاء دانشگاه‌ها اشاره كرد و گفت: اين  آيين نامه در حال بازنگري است و يكي از مطالباتي كه در آن مورد توجه قرار گرفته است تشويق تحقيقات نتيجه محور است.
 دكتر لنكراني همچنين از افزايش بودجه‌‌هاي پژوهشي كشور خبر داد و اظهار اميدواري كرد با افزايش بودجه‌هاي پژوهشي  امكان حمايت‌ از تحقيقات نتيجه محور و كاربردي در كشور فراهم شود و محققين علوم پزشكي نيز از اين فرصت به نحو مطولب در جهت اثر گذاري بيشتر در عرصه سلامت استفاده كنند.
وزير بهداشت در پايان سخنان خود ضمن تقدير و تشكر از پژوهشگران برجسته كشور اظهار اميدواري كرد فعاليت‌هاي تحقيقاتي پژوهشگران در جهت رفع نيازهاي جامعه و متناسب با اولويت‌هاي كشور ارايه شود.
گفتني است در ادامه اين مراسم دكتر واسعي معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت به ارايه گزارشي درخصوص نحوه برگزاري سيزدهمين جشنواره رازي پرداخت و دكتر فخرايي معاون پژوهشي بنياد نخبگان نيز از اعطاي اعتبارات پژوهشي به محققين و نخبگان برجسته كشور خبر داد.
سپس دكتر داودي معاون اول رييس جمهور نيز ضمن تقدير از محققين برجسته كشور به ايراد سخنراني پرداخت و اظهار اميدواري كرد: از توانايي‌هاي علمي و پژوهشي اين محققان براي رفاه اجتماعي كشور بهره‌مند شويم.
وي همچنين تقارن جشنواره رازي با روز خانواده و تكريم بازنشستگان را فرصت مغتنمي براي ارج نهادن به ارزش‌ها متعالي جامعه دانست و گفت: يكي از محورهاي اساسي برنامه پنجم توسعه، محور خانواده است كه با تحكيم اين محور اساسي در جامعه از فساد اخلاقي، بزهكاري، بي‌بند و باري اجتماعي جلوگيري مي‌شود و ارزش‌هاي متعالي،‌انظباط اجتماعي، قانون گرايي و ايثار و فداكاري و... تقويت مي‌شود كه اگر در اين راستا گام برداريم آثار آن را در عرصه‌هاي علمي، پژوهشي و سلامت عمومي كشور نيز شاهد خواهيم بود.
دكتر داودي همچنين خطاب به محققين برگزيده جشنواره رازي افزود: شما نيز به عنوان محققين برجسته عرصه علوم پزشكي كشور، با توجه به تحكيم بنيان خانواده، مي‌توانيد به اهداف خود به منظور ارتقاء سلامت جسمي و رواني جامعه تحقق بخشيد تا شاهد فعاليت‌ انسان‌هايي فرهيخته و با تهذيب نفس در عرصه علوم پزشكي كشور باشيم.
معاون اول رييس جمهور جشنواره رازي را براي پويايي عرصه علوم پزشكي كشور مناسب دانست و گفت: با توجه به فرمايشات رهبر معظم انقلاب در پيشرفت علوم، اين جشنواره فضاي مناسبي را براي كارآيي و حركت روبه رشد عرصه پزشكي كشور در چارچوب اهداف نظام ايجاد كرده است.
وي توليد علم، دستيابي به فناوري‌هاي نوين و كسب جايگاه نخست در ميان كشورهاي منطقه را از اهداف سند چشم انداز كشور عنوان كرد و گفت: دست يافتن به چنين جايگاهي مستلزم عظم و جهاد ملي است و خوشبختانه اين عظم راسخ با فرمان رهبر معظم انقلاب در جامعه نيز بوجود آمده است.
دكتر داودي همچنين توليد علم، كاربردي كردن علوم و تبديل آن به اولويت‌هاي مورد نياز جامعه را از ديگر اهداف مهم سند چشم انداز 20 ساله كشور برشمرد و گفت: بايد ساختارها و تمهيدات حقوقي و سياسي را بيانديشيم كه به صورت خودكار به سمت جنبش‌هاي نرم‌افزاري حركت كنيم.
معاون اول رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود حمايت از دانشمندان، متخصصين و نخبگان را يكي ديگر از اهداف برنامه پنجم عنوان كرد و گفت: بنياد ملي نخبگان نيز مي‌تواند نقش موثري را در حمايت‌هاي علمي، مادي و معنوي از نخبگان، از دوران دبستان تا زمان به ثمر رسيدن طرح‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي آنان به منظور رفع نيازهاي جامعه ايفا نمايد.
وي همچنين بر اصلاح ساختارهاي آموزشي تاكيد كرد و گفت: آموزش در كشور بايد با فناوري‌هاي نوين انجام شود و همچنين دوره‌هاي آموزشي بايد بگونه‌اي تدريس شوند كه دانش پژوهان علاوه بر فراگرفتن علوم مختلف، تهذيب نفس را نيز به بياموزند.
دكتر داودي همچنين به بحث خطر پذيري پژوهش اشاره كرد و افزود: يك طرح پژوهشي همواره نمي‌تواند به يك فرآورده علمي يا يك تكنولوژي كاربردي تبديل شود بلكه ممكن است با شكست نيز مواجه گردد، بنابراين به دليل خطر  پذيري طرح‌هاي تحقيقاتي ممكن است سرمايه گذاري كمتري در اين خصوص صورت گيرد كه در اين شرايط وظيفه دولت است كه وارد عمل شده و حق بيمه‌اي را براي اين خطرها در نظر بگيرد.
معاون اول رييس جمهور در پايان سخنان خود اظهار اميدواري كرد با توجه به قدمت دانش علوم پزشكي در ايران شاهد رشد ارتقاء جايگاه كشور در عرصه‌هاي بين المللي باشيم.
در پايان مراسم نيز از محققان برجسته علوم پزشكي كشور با اهداي لوح تقدير و جوايزي تقدير بعمل آمد.
گفتني است در اين جشنواره دانشگاه علوم پزشكي تهران به عنوان دانشگاه علوم پزشكي برتر كشور در زمينه پژوهش انتخاب شد. همچنين 18 جايزه از 54 جايزه اين جشنواره توسط محققين و مراكز تحقيقاتي تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي تهران اختصاص يافت.

منبع خبر: سایت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

کلمات کلیدی