دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان اجرای برنامه های آموزشی این دفتر را مقدمه ای برای انجام فعالیت های پژوهشی دانست
دكتر گتميري برنامه هاي آموزشي دفتر ارتباط با دانش آموختگان را برنامه هاي مفيد و ارزشمندي براي فارغ التجصيلان دانست.
صبح روز پنج شنبه اول ارديبهشت ماه 1390، در حاشيه سمينار علمي عفونت هاي سيستم ادراري كه به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، دكتر گتميري طي گفتگويي به روند تاسيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان اشاره كرد و افزود: دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه از سال 84 با پيگيري هاي رياست محترم دانشگاه پس از مصوبات مربوطه تاسيس شد و از سال 85 رسماً آغاز بكار كرد و بخش اداري آن نيز در سالهاي 86 به بعد در مجموعه دانشگاه و همچنين سطح ارتباطات آن با ديگر مجموعه ها و خصوصاً دانش آموختگان دانشگاه تعريف شد.
وي در ادامه سخنان خود افزود: فعاليت هاي اين دفتر به نحوي است كه هر يك از كانونهاي دانش آموختگان ضمن داشتن آزادي عمل در حفظ ارتباطات خود با يكديگر، با مجموعه مديريت دانشگاه نيز هماهنگ باشند و خيلي خوب هم اين مدل پيشرفت داشته است.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اشاره به برنامه ها، گردهمايي ها و مراسم برگزار شده توسط اين دفتر گفت: خوشبختانه برنامه هاي گردهمايي فارغ التحصيلان را نيز سازماندهي كرديم و چندين مراسم در اين خصوص با شركت اعضاي كانونهاي دانش آموختگان برگزار شده ولي هميشه دغدغه رياست محترم دفتر ارتباط با دانش آموختگان اين بوده كه دفتر بايد وظايفي را برازنده دانشگاه و موقعيت آموزشي پژوهشي دانشگاه بر عهده بگيرد.
دكتر گتميري در ادامه گفت: البته در گذشته با حوزه هاي تخصصي ديگر مثل روانشناسي و پزشكي اجتماعي و پرستاري برنامه هاي آموزشي كوتاه مدتي برگزار كرده ايم و سعي داريم تا برنامه هاي آموزشي بلند مدت را نيز در اين دفتر برنامه ريزي و اجرا نماييم.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان به همكاري اين دفتر در برگزاري برنامه آموزشي مشترك در سال 89 اشاره كرد و اظهار داشت: در اواخر سال 1389 با اجراي مشترك سمينار بيماريهاي مزمن كليه كه توسط مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه و همزمان با روز جهاني كليه برگزار شد، برگزاري برنامه هاي آموزشي بلند مدت و تخصصي در اين دفتر آغاز شد و در سال 1390 نيز 14 برنامه مشترك با مركز تحقيقات نفرولوژي با نزديك به 43 امتياز آموزشي در حوزه هاي مختلف بيماريهاي كليه برنامه ريزي شده و اولين دوره آن نيز اول ارديبهشت ماه برگزار شد.
وي در رابطه با برگزاري اين سمينارها گفت: احساس من اين است كه اين برنامه ها نتايج موثر و مثبتي را بهمراه داشته و هم براي مركز تحقيقات نفرولوژي و هم دفتر دانش آموختگان بسيار مفيداست. امتيازات اين دوره ها طوري طراحي شده است كه هم براي گروه پزشكي عمومي و هم براي گروهاي مختلف پزشكان تخصصي مناسب باشد و انشاءالله از اين برنامه ها چندين جلد كتاب تخصصي و فوق تخصصي تهيه خواهد شد.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان تاكيد كرد، چشم انداز اين برنامه طوري است كه بتوانيم برنامه هاي پژوهشي را هم از درون اين برنامه ها طراحي كنيم و همچنين با توجه به اينكه دفتر ارتباط با دانش آموختگان محل مراجعه پزشكان عمومي و تخصصي است اميدواريم بتوانيم با شركت آنها در اين گونه برنامه هاي آموزشي زمينه را براي انجام تحقيقات كاربردي فراهم كنيم.
دكتر گتميري در خصوص امتياز پزشكان شاغل و پزشكان فارغ التحصيل تاكيد كرد و گفت: البته تمهيداتي اتخاذ شده تا براي پزشكان فارغ التحصيل دانشگاه و همچنين پزشكان شاغل در دانشگاه امتيازاتي قايل شويم تا از تخفيف ويژه شركت در برنامه ها استفاده كنند.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان در بخش ديگري از سخنانش گفت: در سال 1390 دفتر ارتباط با دانش آموختگان به سمت برگزاري برنامه هاي آموزشي حركت مي كند و اميدواريم در بخش فعاليت هاي پژوهشي نيز فعاليتهايي را ساماندهي كنيم كه متاسفانه در دفتر دانش آموختگان سامانه اي براي انجام اين نوع از فعاليتها مقدماتي فراهم نشده است.
وي افزود: اميدواريم با پيشرفت مناسب دوره هاي آموزشي فرايند ارايه و بررسي طرحهاي تحقيقاتي نيز در اين دفتر آغاز به كار نمايد و همانند مراكز تحقيقاتي بتوانيم با تشكيل يك معاونت پژوهشي و تعيين اعضاء شوراي پژوهشي فعاليت هاي پژوهشي مقدماتش شكل گرفته و براي اجراي آن نيز برنامه ريزي مناسب انجام شود تا حداقل در حد و اندازه يك مركز تحقيقاتي بتواند فعاليت پژوهشي داشته باشد.
وي اضافه كرد: در واقع يكي از محصولات غير مستقيم اجراي برنامه هاي آموزشي رفت و آمد بيشتر پزشكان به اين دفتر براي گرفتن بسته آموزشي مورد نياز خواهد بود و خوشبختانه با ارتباط مناسبي كه با گروههاي تخصصي دانشگاه برقرار كرده ايم و باوري كه در حوزه معاونت آموزشي و پژوهشي بوجود آورده ايم به نظر ميرسد از محصولات ثانوي آن فراهم آوري مقدمات فعاليت هاي پژوهشي است كه اگر موفق شويم با توجه به كثرت مجموعه پزشكان فارغ التحصيل دانشگاه شايد بتوانيم زمينه برقراري ارتباط آنها را با دانشگاه فراهم نمائيم و با بستر الكترونيكي كه در دانشگاه فراهم آمده براي برقراري ارتباط چشم انداز خوبي در پيش رو داريم.
دبير دفتر ارتباط با داش آموختگان دانشگاه همچنين گفت: ارتباط و همكاري با مركز تحقيقات نفرولوژي يك تجربه كاملاً موفق بود كه مي تواند نظير آن با گروههاي تخصصي ديگر دانشگاه تكرار شود.
وي در ادامه توضيحات خود افزود: از ديگر گروههاي تخصصي نيز دعوت مي كنيم تا با مطالعه مدل تعامل دفتر دانش آموختگان و مركز تحقيقات نفرولوژي از طريق سايت اگر به نظرشان ارزش افزوده اي بدنبال دارد كه به نظر دارد از آن الگو بگيرند و اين تجربه را در گروه خود اجرا كنند.
دكتر گتميري تاكيد كرد: در دفتر ارتباط با دانش آموختگان ارتباط تعريف شده اي با گروههاي تخصصي پزشكان فارغ التحصيل وجود دارد و دفتر ارتباط با دانش آموختگان با بيش از 10 هزار فارغ التحصيل كه هر روز هم بر تعداد آنها افزوده مي شود و اين ارتباط مي تواند دستمايه برنامه هاي آموزشي و انشاءالله پژوهشي وسيعي قرار گيرد. به همين خاطر به نظر مي رسد گروههاي تخصصي مي توانند برنامه هاي آموزشي خود را در قالب برنامه هاي دفتر برگزار و از امكانات دفتر استفاده نمايند.
وي گفت: اعتقاد ما اين است كه اين ظرفيت در دفتر دانش آموختگان در سطح گسترده اي وجود دارد و علاوه بر گروههاي تخصصي پزشكي از گروههاي مامايي و پرستاري ، داروسازي و دندانپزشكي نيز دعوت مي كنيم تا از پتانسيل اين دفتر براي برگزاري برنامه هاي آموزشي استفاده كنند.
دكتر گتميري در پايان سخنان خود تاكيد كرد، شايد اين برنامه هاي آموزشي تجربيات كوچكي محسوب شود ولي اگر در كنار هم قرار گيرد براي اجراي برنامه هاي بعدي مي توانيم برنامه هاي بزرگتري داشته باشيم و اگر ديگر گروههاي آموزشي با اين دفتر ارتباط برقرار كنند انشاءالله منافع بسياري در بر خواهد داشت.
ارسال به دوستان