در مراسم مشترک بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تاکید شد/ تکمیل طرح ساماندهی پردیس دانشگاه یک ضرورت است
مراسم مشترك دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران به منظور بزرگداشت هشتادمين سالگرد تصويب قانون تأسيس دانشگاه با حضور وزرا، سفرا، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، روسا و اساتيد دانشگاههاي داخلي و خارجي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در اين مراسم كه 11 اسفند93 در تالار فردوسي دانشكده ادبيات دانشگاه تهران برگزار شد، ابتدا مراسم ابطال تمبر يادبود هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه، رونمايي از اسكناس 5 هزار توماني منقش به نشان دانشگاه و طرح احداث دانشكده پزشكي برگزار شد.
سپس دكتر خضري رييس ستاد بزرگداشت هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه، با اشاره به تاريخ كهن علم در كشور از تأسيس جنديشاپور تا دانشگاه تهران افزود: ايرانزمين با تأسيس مراكز علمي و فرهنگي نقش مهمي در گسترش دانشهاي گوناگون بشري داشته است.
رييس ستاد بزرگداشت هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه، با بيان اينكه با وجود اينكه امروزه دهها دانشگاه بزرگ كشور از دامان اين مام سرافراز پديد آمدهاند اما دانشگاههاي تهران و علوم پزشكي تهران از هر جهت جايگاه رفيع خود را حفظ كردهاند افزود: اين دو دانشگاه از نظر پيشينه و قدمت، برخورداري از اساتيد برجسته و دانشجويان شايسته، تعدد و جامعيت رشتهها، ارائه خدمات گسترده و پيوسته و توليد علم كارآمد و روزآمد برتري محسوس خود را در نظامهاي معتبر علمي حفظ كرده و همچنان پيشتازانه به حيات علمي خود ادامه ميدهند.
وي با اشاره به روند فعاليت اين ستاد گفت: ستاد بزرگداشت هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه باهدف بازبيني نقش بيبديل اين دو نهاد علمي در توسعه تمدني كشور، ارزيابي و بازشناسي چالشها و تنگناهاي گذشته و بازنمايي چشمانداز آينده در تيرماه 93 تشكيل شد و براي اداي دين خود به اين دو مهد دانش و فرزانگي و با جلب همكاري و همراهي خيل دوستداران و علاقمندان آنها توانست اقداماتي را از جمله ضرب نشان نقرهاي يادبود هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه، چاپ تمبر ملي از جنديشاپور تا دانشگاه تهران، چاپ اسكناس 50 هزار ريالي مزين به سردر دانشگاه، مستندسازي نقش دانشگاه تهران در هشتاد سال توليد علم را انجام دهد.
پس از آن، دكتر مهدي محقق استاد برجسته دانشگاه تهران در سخناني با اشاره به تاريخ علم در جهان اسلام گفت: تحول علم و دانش با جملات كوتاهي از پيامبر(ص)، حضرت علي (ع) و ساير ائمه به جهان صادر شد و به اين ترتيب در مدت كوتاهي كه در تمدن بشري بيسابقه بوده مسلمانان در تمام رشتههاي علوم حرف اول را ميزدند تا زماني كه تعصب و جهالت در جهان اسلام حاكم شد.
دكتر محقق كه از سال 1327 وارد دانشكده علوم معقول و منقول شده در خصوص نقش خود در معرفي فلسفه اسلامي به جهان غرب گفت: در سال 1340 از سوي دانشگاه تهران به دانشگاه مك گيل كانادا رفتم و در آنجا براي نخستين بار فلسفه شيعي اسلامي و حكمت متعاليه را از جامعه اسلامي به غرب معرفي كردم سپس موسسهاي را در آنجا تأسيس كردم كه بيش از 200 كتاب در زمينه فلسفه، منطق، علوم پزشكي و دامپزشكي و... را منتشر كرده است.
در ادامه، دكتر نيلي احمدآبادي سرپرست دانشگاه تهران با بيان اينكه امروز از دانشگاهي صحبت ميكنيم كه در عمر 80 ساله خود هميشه جزو اولينها و بهترينها بوده و مهمترين فعاليتها را در حوزههاي مختلف انجام داده است افزود: دانشگاهي كه دانشآموختگان آن در سطح ملي جز برجستهترين دانشآموختگان كشور و در سطح جهاني در بالاترين استانداردهاي بينالمللي قرار دارند.
رييس دانشگاه تهران، با بيان اينكه اين دانشگاه داراي 60 هزار دانشجو در مقاطع مختلف و 2100 عضو هيات علمي است كه در جايجاي كشور فعاليت دارند، گفت: همه اينها بيانگر عملكرد ممتاز اين دانشگاه است.
دكتر نيلي در بخش ديگري از سخنان خود خواستار حمايت مسئولان از طرح ساماندهي دانشگاه شد و افزود: رسيدگي به طرح ساماندهي دانشگاه تهران نه تنها يك ضرورت براي اين دانشگاه و حوزه علم و دانش است بلكه يك اولويت براي شهر تهران محسوب ميشود.
سپس دكتر فرهادي وزير علوم ضمن تبريك هشتادمين سالگرد تصويب قانون تأسيس دانشگاه، افزود: اين دو دانشگاه به دليل برخورداري از معيارهاي ويژه چون قدمت، اساتيد شايسته و دانشجويان ممتاز، امكانات آموزشي و پژوهشي، فعاليتهاي گسترده ملي و بينالمللي و تعدد و جامعيت رشتهها، همواره از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده به گونهاي كه اين دانشگاه از ساير موسسات و سازمانهاي وابسته آموزش عالي كشور متمايز بوده و به حق برازنده تعابيري چون دانشگاه مادر و نماد آموزش عالي شده است.
وزير علوم با اشاره به انتظارات بالاي جامعه از دانشگاههاي تهران و علوم پزشكي تهران افزود: از اين دو دانشگاه انتظار مي رود در حل مشكلات كشور همت گمارند كه تحقق اين امر مستلزم حمايت و پشتيباني دولت و نهادهاي بالادستي از اين دو دانشگاه است.
وي بر لزوم اتمام هرچه زودتر طرح ساماندهي دو دانشگاه تاكيد كرد و افزود: با تكميل طرح ساماندهي بسياري از مشكلات و تنگناهاي دو دانشگاه برطرف شده و اتمام اين طرح ميتواند بهترين پشتيباني دولت از دانشگاه باشد.
پس از آن، دكتر طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي ضمن تبريك هشتادمين سالگرد تأسيس دانشگاه تهران و يك صد و شصت و سومين سالگرد تأسيس دانشگاه دارالفنون گفت: طي 80 سالي كه از عمر دانشگاه ميگذرد همواره در صحنه دانش، تربيت دانشمندان، شخصيتهاي علمي، اساتيد و كارشناسان برجسته كشور نقش ممتاز و بيبديلي را ايفا كرده است.
وي دانشگاه را محل تمركز فعاليتها و تلاشهاي استقلالطلبانه و آزاديخواهانه مردم شريف و مسلمان ايران طي دهههاي گذشته خواند و گفت: در دانشگاه تهران خون شهدا و مداد علما در هم آميخته و از تركيب اين دو عنصر زمينههاي پيشرفت و تعالي كشور فراهم شده است.
دكتر طيب نيا تصريح كرد: همان طور كه اين دانشگاه از گذشته در نهضت علمي و جريانات فكري نقش مهمي داشته انتظار مي رود در آينده نيز در توسعه و تعالي كشور نقش پيشتازي خود را ادامه دهد.
سپس دكتر جعفريان رييس دانشگاه با بيان اينكه هشتاد سال فعاليت در عرصههاي مختلف علمي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي دانشگاه منجر به نتايج ارزشمند و برجستهاي شده است افزود: در اين 80 سال، حدود 76 هزار 500 نفر از دانشگاه علوم پزشكي تهران فارغالتحصيل شدهاند كه از اين تعداد 23 هزار نفر در مقطع دكتراي عمومي، 9 هزار متخصص باليني، هزار و 600 فوق تخصص باليني و حدود 2 هزار نفر در مقطع دكتراي تخصصي بودند.
رييس دانشگاه رتبه كلي دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكي تهران را بين 300 تا 400 جهان دانست، افزود: تعداد مقالات دانشگاه علوم پزشكي 432 و دانشگاه تهران 388 است.
وي ضمن تاكيد بر لزوم ارتقا سطح آموزشي و پژوهشي دانشگاه در عرصه بينالمللي گفت:با توجه مسئولان به طرح ساماندهي پرديس دانشگاه زيرساخت فيزيكي اين كار نيز فراهم ميشود.
در ادامه دكتر هاشمي وزير بهداشت، با بيان اينكه نگاه اكثر دانشگاههاي علوم پزشكي به اين دانشگاه است، گفت: دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكي تهران از سال 85 به ظاهر از يكديگر جدا شدند كه اميدواريم فرصتي فراهم شود تا در بستري عالمانه دستاوردها و آسيبهاي اين جدايي نقد شود.
وي افزود: آنچه كه در حوزه پزشكي اتفاق افتاد، اين بود كه خدمت را وارد دانشگاهها كرديم و از آنجايي كه توسعهاي در درمان صورت نگرفت، اين امر به آموزش آسيب وارد كرد كه اميدوارم تلاش كنيم آموزش به جايگاه واقعي خود برگردد.
وي با بيان اينكه افتخار ميكنم كه عضوي از اين دانشگاه هستم افزود: دانشگاه علوم پزشكي تهران در كوتاهترين زمان به نتايج ارزشمندي رسيده است. اين دانشگاه حدود 13 سال پيش داراي 62 مقاله در عرصه بينالملل بود كه اكنون اين تعداد به بيش از دو هزار مقاله رسيده است.
در ادامه مراسم روساي دانشگاههاي بينالمللي ضمن تبريك هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه، هدايايي را به رسم يادبود تقديم روساي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران كردند.
ارسال به دوستان