چهارمین سمینار (مجازی) تعهد حرفه ای در خدمات سلامت آغاز به کار کرد
دکتر بهادری: اعتماد بیمار به پزشک موجب موفقیت در تشخیص، درمان و همچنین ارائه خدمات پیشگیرانه می شود
رئیس دفتر ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه، پزشکی را نهتنها طبابت، بلکه دانشی برای بهتر زیستن و هدایت بشر دانست.
بنا بر گزارش روابط عمومی دانشگاه، دفتر ارتباط با دانش آموختگان، استاد دکتر مسلم بهادری در چهارمین سمینار تعهدحرفه ای در خدمات سلامت که از پنج شنبه 14 اسفند 99 به مدت 2 روز در حال برگزاری است، گفت: موضوع تعهدحرفه اي در پزشكي كه عنوان اين همايش است از مسايل بسيار اساسي در خدمت رساني در حوزه بهداشت عمومي است. امروزه مبحث تعهدحرفه اي يا پروفشناليسم پزشكي، جا افتاده و مفهوم جديدي نيست و در تمام طول تاريخ طب در قالب كتاب ها وسو گندنامه هاي پزشكي وجودداشته است.
وی افزود: بايد تذكر دهم كه عنوان حرفه كه شامل BUSINESS و كسب وكار است در پزشكي صادق نيست زيرا بنابر تعريف، پزشكي كسب وكار نيست. پزشكي از دو شاخه SCIENCE AND ART بنا نهاده شده و اين دو موضوع به معنی پيشه وشغل نيستند. هم چنان كه در هيچيك از پيشينيان پزشكي چه در يونان، هند و ايران قديم و چه در كشورهاي اسلامي، دوران طلائي پزشكي به عنوان شغل و حرفه تلقي نشده است.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان ادامه داد: دانشمندان حاذق در رشته طبابت ضمن اطلاع كامل از مباني تندرستي متناسب با زمان شان، علاوه بر كارهاي علمي گوناگون منجمله نجوم به سلامت افراد نيز مي پرداختند و در صورت بيماري يا عليلي، توصيه ها و اقدامات لازم را در علاج بيماران ارائه مي دادند.
وی با بیان اینکه، آن چه رابطه پزشك و بيمار را بهبود می بخشد و لازمه موفقيت در تشخيص، درمان و ارائه خدمات پيشگيرانه می شود اعتماد بيمار به پزشك است، تصریح کرد: اعتماد به اينكه شاغلين اين حرفه هدف اصلي خود را تامين سلامتي مردم قرار داده و سلامت بيمار را برمنافع خود ترجيح مي دهند و اين تعهد مقدس را به شكل سوگند نامه ملزم مي کنند.
دکتر بهادری ادامه داد: مشاغلي كه خود را در جامعه به صورت خدمتگزار و برآورنده بخشي از خدمات اساسي اجتماعي معرفي مي كنند، حرفه profession نام دارند، طبابت، قضاوت و تعليم و تربيت مثال هاي بارزی از حرفه هستند كه البته طبابت جاي مخصوص خود را دارد.
وی گفت: ميلتون وينكر نيز كه از سال 1921 تا 1935 رئيس دانشكده پزشكي دانشگاه Yale بود، دستور داد در سردر دانشكده بنويسند Institute of Human Relation یعنی مقدم بر تعهدحرفه اي شايستگي و صلاحيت ابراز و اجراي خدمات پزشكي است.
دکتر بهادری با بیان اینکه،لغت شايستگي در برگيرنده لياقت، آموزش كافي، مهارت، تبحر با ويژگي هاي اخلاقي و معنوي و دارا بودن توانائي جسمي و روحي براي انجام تعهدحرفه اي مي باشد،یادآور شد: به فرمايش مولاي متقيان هر كس طبابت پيشه كند بايد از خدا پروا بدارد و خيرخواهي و جديت به خرج دهد. تعهد، مترادف مسئوليت پذيري و تجلي ان پاسخگوئي است.
وی افزود: در شرايط امروز يكي از آفت هاي تعهدحرفه اي تضاد و تعا رض با منافع يا به اصطلاح conflict of interest است كه همچون موريانه اي به جان خدمات مقدس پزشكي افتاده است. تضاد منافع در پزشکي بستگي به نقش پزشك در درمان، تجويز دارو، آموزش، پژوهش،خدمات باليني و استفاده از امكانات پارا كلينيكی داشته و دامنه ی وسيع دارد.
دکتر بهادری در پایان سخنان خود گفت: در مبارزه با بيماري پاندمي كوويد-19 تقريبا تمامي امكانات نيروي انساني دانشگاه علوم پزشكي تهران در اختيار بيماران و مسئولين خدمات سلامت كشور قرار گرفت و در اين راستا تعداد كثيري از همكاران در رده هاي مختلف در معرض این بيماري قرار گرفتند و شمار قابل توجه ای نیز متاسفانه در گذشتند. در همین راستا يكي از برنامه هاي اين وبينار، تجليل از تعدادي از ايثارگران این عرصه مي باشد بديهي است ذكر تمامي انها امكان ندارد و نمایندگان آنها مورد تقدیر قرار می گیرند.
خبر: مقدم
عکس:داود فرامرزی
ضبط و پخش برنامه سمینار: ایرج نعمتی و امیر امیری
ارسال به دوستان