دکتر رواقی: ما نباید دانش آموختگان را که هر کدام مانند گوهر هستند بعد از فارغ التحصیلی رها کنیم

دکتر رواقی: ما نباید دانش آموختگان را که هر کدام مانند گوهر هستند بعد از فارغ التحصیلی رها کنیم

دکتررواقی رئیس دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی گفت: دانش آموختگان باید به دانشگاه مانند خانه خود نگاه کنند و نقش دفتر ارتباط با دانش آموختگان در ایجاد حس تعلق به دانشگاه بسیار مهم است.

 

آقای دکتر خیلی متشکرم از اینکه وقتتان را به ما اختصاص دادید. نظرتان در خصوص دفتر ارتباط با دانش آموختگان در دنیا و به طور اخص در دانشگاه که چند سالی است تأسیس شده چیست؟
به نام خدا من هم تشکر میکنم از تشریف فرمایی شما. به نظر من یکی از بحث های مهم در آموزش این است که ما افراد را با بهترین کیفیت آموزشی و بهترین روش آموزش دهیم. خصوصاً در دانشکده ما محققین خوبی را بتوانیم تحویل دهیم و بتوانیم مدیران خوبی باشیم . نکته این است که آیا افراد فارغ التحصیل را باید رها کرد؟ آنها قسمتی از بهترین روزهای زندگی را در این دانشگاه گذرانده اند و جزء افراد نخبه هستند؛ آیا افراد نباید تعلق خاطر و مأوایی در دانشگاه داشته باشند؟آنها باید در دانشگاه رفت و آمد داشته باشند.�تجمعات خاص خودشان را داشته باشند تا بتوانیم از ظرفیتهایشان استفاده کنیم. پس باید دفتری داشته باشیم که این افراد را سازماندهی کنیم تا ارزشی را که آنها به دانشگاه و دانشگاه به آنها داده در این ارتباطات از ذهن نرود و این سازوکار خاص خود را دارد. من7 سال است که از دانشگاهی در خارج از کشور فارغ التحصیل شدم و هنوز بروشورهای ALUMNI آن دانشگاه به دستم می رسد و من را برای شرکت در تجمع ها دعوت می کنند. این سازوکار در سطح دنیا به نتیجه رسیده است. ما هم نباید این افراد را که هر کدام مانند گوهر هستند بعد از فارغ التحصیلی رها کنیم. از برگزاری جشن، این سازوکار آغاز شود تا مراحل مهم بعدی ادامه دار باشد.
به نظر شما این دفتر در چه زمینه هایی می تواند  فعالیت داشته باشد؟
ببینید بسیاری از افراد نخبه از این دانشگاه فارغ التحصیل می شوند. افتخار دانشگاه این است که این افراد را به حوزه نظام سلامت تحویل دهد؛ ولی باید از پتانسیل آنها بتواند استفاده کند. من فکر می کنم کارهای خیلی خوبی شده و شروع آن هم همین جشن های فارغ التحصیلی است که قبلاً به طور انفرادی و الان به طور سیستمیک به صورت یکپارچه برگزار می شود که تا به حال در سطح کشور به این گستردگی نداشتیم. نحوه و نوع تقدیر و اینکه مثلاً مقام وزیر در مراسم صحبت می کند، نشان دهنده وزنی است که آن دانش آموخته پیدا می کند. من معتقدم باید سیستماتیک تر نگاه کنیم. اینکه ما چگونه از پتانسیل این افراد در ایجاد یک شبکه خیلی بزرگ بتوانیم استفاده کنیم. یک سری از این افراد وارد کادر دانشگاهی نمی شوند و کار آزاد دارند که اگر بتوانیم آنها را با فعالیت خاصی که دارند به دانشگاه وصلشان کنیم. پیشنهادم این است که یک سازوکار سیستمیک در حوزه آکادمیک داشته باشیم. دفتر دانش آموختگان دانشکده مدیریت قصد دارد این شبکه را ایجاد کند. باید اطلاعات، فراخوان ها و اتفاقاتی که در دانشگاه می افتد را منعکس کنیم. یک بروشور جنرال هر چند وقت یکبار برایشان بفرستیم و به اصطلاح آنها را بمباران اطلاعاتی کنیم که بدانند در دانشکده چه اتفاقهایی می افتد. هنر ما این است که یک سایت برای ایجاد این شبکه ایجاد کنیم و آن را زنده نگه داریم.
چه وظایفی برای دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده خودتان تعریف شده است؟
در این دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی ما ارتباطمان را با دانش آموختگان شروع کرده ایم. الان داریم پروژه هایی را در ارتباط با نظام سلامت انجام می دهیم و فارغ التحصیلان خود را رها نکردیم. آنها را شناسایی کردیم و به عنوان عوامل پروژه از آنها کمک می گیریم. بهترین های آنها را انتخاب کردیم که دست رنج خود دانشکده هستند و به جای اینکه از بیرون دنبال مجری پروژه بگردیم از دانش آموختگان خودمان در اجرای پروژه استفاده می کنیم. خصوصاً در بخش پژوهش الان ما با آنها ارتباط داریم. مسئول استعدادهای درخشان دانشکده را مأموریت داده ایم تا فارغ التحصیلان قبل را شناسایی کند که کجا کار می کنند. اصلا کار دارند یا ندارند. برای دانش آموختگان اتاق فکری را داریم که انشاءالله با کمک خانم دکتر جمشیدی و اساتید قدیمی که بازنشسته شدند قصد داریم یک شبکه پژوهشی با این دانش آموختگان داشته باشیم. می توانیم با آنها پانل های هم اندیشی و تخصصی داشته باشیم که بتوانیم در زمینه ارتقای دانشکده کمک بگیریم. خصوصاً اگر این افراد شاخص هم باشند و تجربیات خودشان را بیان کنند. حقیقت این است که ما تا الان غفلت کردیم.اگر شما در اینجا شادابی می بینید بخاطر سرکار خانم دکتر جمشیدی است. بطوری که ایشان نظرات خوبی را پیدا کرده اند و در حال فعایت در این زمینه است که انشاءالله خبرهای جدید و خوبی خواهید شنید. بطوری که شبکه جدید و به روزی خواهیم داشت، قصد داریم از طریق یک سیستم ارسال پیام خیلی خوب با دانش آموختگان ارتباط برقرار کرده و آنها را از وقایع دانشگاه و دانشکده باخبر نماییم و آنها را در یک سری جشنها و سمپوزیومهایی که داریم دعوت کنیم. برای اینکه احساس کنند ما آنها را فراموش نکردیم و هنوز عضو خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
جشنهای فارغ التحصیلی سالهای گذشته بصورت دانشکده ای برگزار می شد امسال بصورت یکپارچه برگزار شد، می خواستیم نظرتان را درخصوص این جشنها بدانیم؟
بنظرم حتماً ما باید یک جشن یکپارچه ای دانشکده ای را هم داشته باشیم. همین که اساتید قبلی و کنونی را دعوت می کنیم و در کل جمع دانشکده نزدیک تر شود ارتباط بین دانش آموختگان و اساتید و دانشکده را نیز حفظ می کنیم. بنظرم این موضوع به دانشکده یک روح دیگر می دهد.
اما در مورد جشن فارغ التحصیلی یکپارچه که برگزار شد جشن فوق العاده خوبی بود. حضور دکتر بهادری فوق العاده و خوب بود، به نظر من یک سمبل خیلی خیلی خوب بود بطوری که ایشان سالهای 65، 66 استاد من بودند. ایشان همیشه بسیار ثابت قدم بودند و در خصوص حفظ ارتباط با دانش آموختگان نقش بسیار مهمی دارند. انشاءالله برای سالهای آیند فکرهای نوین و بهتری می آوریم و حتماً از دانش آموخته های سالهای قبل هم دعوت می کنیم.
در مورد محتوای جشن که برگزار شد و نحوه اجرای آن چه صحبتی دارید؟
اولاً که کار خیلی بزرگ و خوبی بود. یک نوآوری خیلی خوب بود و خوبی آن این بود که همه دانشکده ها باهم بودند. حضور رئیس محترم دانشگاه هم یک نقطه قوت بود. تفکیک رنگ شالها و جایگیری آنها در آن مکان خوب بود و نظم خاصی داشت. غرفه ها خیلی خوب بود. فرصت خیلی خوبی بود که انشاءالله اگر عمری باقی باشد برای سال آینده فکرهای بهتری بکنیم. صمیمیت زیادی ایجاد شده بود و در کل نقاط قوت زیادی داشت.  آتش بازی که انجام شد یک چیز فوق العاده بود�و برای همیشه در ذهن ما و دانش آموختگان ماندگار خواهد ماند.
معمولاً کارهای بزرگ بدون اشکال نخواهند بود از نقاط ضعف مراسم چه چیزهایی را می توانید نام ببرید؟
از نکاتی که پیشنهاد می دهم اینکه تعداد بیشتری از افراد را تشویق کنیم. هر دانشکده ای فرصت داشته باشد یک عکس دسته جمعی با رئیس دانشگاه و دانشکده به عنوان یادگاری بیاندازد. مکانش مکان خیلی خوبی بود یعنی جایی بهتر از آن نمی شد تصور کرد. همه چیز خوب بود. من جز،همین چند نکته کوچک اجرایی مشکل دیگری به نظرم وجود نداشت. و اینکه در هنگام پذیرایی ازدحام، خیلی زیاد بود که آن هم به خاطر جمعیت زیادی بود که حضور داشتند. غرفه ها هم خیلی شلوغ بود.
zشما حضور اساتید را در جشن چطور دیدید؟
به نظرم خوب بود
شما در دفتر دانش آموختگان جای چه فعالیتی را خالی می بینید؟
من برای دفتر دانش آموختگان دانشکده خودمان پیشنهاد دارم، اول اینکه یک شبکه زنده و فعال داشته باشند. اجازه ندهیم دانشکده های مختلف با هم رقابت کنند بلکه به هم کمک کنند. نقش شما هم در اینجا خیلی مهم است.مر کز پیامک به صورت فعال باشد تا بتواند آخرین اخبار و اطلاعات دانشگاه و دانشکده ها به دانش آموختگان ارسال کند.
به عنوان کلام آخر چه صحبتی دارید؟
فارغ التحصیل باید به دانشگاه خود مانند خانه اش نگاه کند. نقش دفتر دانش آموختگان در ایجاد این تعلق بسیار مهم است. آنچه که تاکنون انجام شده کارهای بزرگ و خوبی است ولی ایجاد شبکه های ارتباطی بخصوص سایتی برای ایجاد ارتباط دانش آموختگان با دانشگاه بسیار لازم و ضروری است و امیدوارم که این دفتر در این زمینه بیشتر فعالیت کند.
در خاتمه برای شما  و دیگر دوستانی که در دفتر ارتباط با دانش آموختگان تلاش می کنید نیز آرزوی سلامتی و توفیق داریم.

 
کلمات کلیدی