دکتر مصداقی نیا در جشن چهل و پنج سالگی تاسیس دانشکده بهداشت اساس کار در این دانشکده را دوستی همکاران و عشق به مردم دانست

دكتر مصداقي نيا در جشن چهل و پنج سالگي تاسيس دانشكده بهداشت اساس كار در اين دانشكده را دوستي همكاران و عشق به مردم دانست

معاون بهداشتي وزارت بهداشت و رييس دانشكده بهداشت در جشن چهل و پنج سالگي تاسيس اين دانشكده موفقيت هاي آن را در سطح ملي و بين المللي درخشان عنوان كرد.

مراسم جشن چهل و پنج سالگي تاسيس دانشكده بهداشت روز دوشنبه نهم اسفند با حضور دكتر دستجردي، وزير بهداشت، دكتر قانعي، معاون تحقيقات و فن آوري وزارتخانه، حجت الاسلام و المسلمين عيسي زاده سرپرست دفتر نهاد رهبري در دانشگاه، دكتر بهادري، رييس دفتر دانش آموختگان، مسوولان و مديران دانشگاه و جمعي از اساتيد پيشكسوت و اعضاي هيات علمي و دانشجويان اين دانشكده در تالار ابن سينا برگزار شد.
دكتر علي رضا مصداقي نيا در اين جشن ضمن خيرمقدم به شركت كنندگان به ويژه همكاران بازنشسته اين دانشكده، با ياد كردن از روساي پيشين دانشكده بهداشت گفت: بايد در اين مراسم از دكتر انصاري بنيانگذار انستيتو تحقيقات بهداشتي كه دانشكده بهداشت از آن متولد شده، از دكتر مفيدي و مرحوم دكتر فقيه كه هنوز كتاب مالارياي وي در كشور و شايد در جهان بي نظير است، از دكتر نبي، دكتر قانع بصيري ودكتر ملك افضلي ياد كنيم.
وي همچنين افزود: بايد از اشخاص ديگري همچون مرحوم دكتر مثقالي، دكتر جهانبخش، دكتر قرباني،دكتر صهبا، دكتر صناعي، دكتر محسني، دكتر قرباني و دكتر ناصري كه پايه هاي مهمي از سيستم بهداشتي كشور را پي ريزي كردند و عمر خود را در بيابان ها و روستاها و نقاط دوردست كشور صرف خدمت به مردم كردند يادي بكنيم زيرا دانشكده بهداشت امروز بر پايه تلاش آنان استوار است.
رييس دانشكده بهداشت در ادامه با بيان اينكه اعضاي دانشكده بهداشت اعضاي يك خانواده هستند گفت:كار تيمي و گروهي كه امروزه از آن بسيار سخن به ميان مي آيد در دانشكده بهداشت از قديم حاكم بوده است و پايه هاي سيستم دانشكده بهداشت بر اساس دوستي، عشق به كار و عشق به مردم ريخته شده و رمز ماندگاري اين دانشكده نيز همين است.
وي با ارائه گزارش كاملي از موفقيت هاي اين دانشكده در بخش آموزش، پژوهش و خدمت رساني در كشور و در سطح بين المللي افزود: در سال جاري وزارت بهداشت، دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران را بعنوان قطب علمي آموزش علوم بهداشتي كشور معرفي كرد و من به همين دليل از زحمات همه همكارانم ساپسگزاري مي كنم.
رييس دانشكده بهداشت  با بيان اينكه 11 گروه آموزشي در اين دانشكده فعال هستند گفت:  دپارتمانهاي دانشكده در سطح كشور و در سطح بين المللي نامي هستند و برخي از آنها مثل بخش ويروس شناسي در كشور بطور قطع و در كل خاورميانه شهرت دارند.
وي با اشاره به اينكه آزمايشگاه فلج اطفال و آنفولانزاي اين دانشكده بعنوان آزمايشگاه مرجع كشوري در حال فعاليت هستند افزود: در سال جاري هفت آزمايشگاه ديگر اين دانشكده در حال بررسي براي مرجع شدن در سطح ملي هستند.
دكتر مصداقي نيا تعداد اعضاي هيات علمي اين دانشكده را 159 عضو اعلام كرد و گفت: تا پيش از ادغام دانشگاه ايران سابق با دانشگاه علوم پزشكي تهران، تعداد اعضاي هيات علمي اين دانشكده 131 عضو بود و اين جاي بسيار خوشحالي براي ما است زيرا تا پيش از ادغام در برخي تخصص ها دچار نواقصي بوديم كه الان با اين كار مي توانيم به آن چيزهايي كه مي خواهيم برسيم.
وي افزود: از 159 عضو هيات علمي، 39 نفر رتبه استادي، 45 نفر رتبه دانشياري، 57 نفر استادياري و 18 نفر مربي هستند كه از اين تعداد مربي هم تعداد قابل توجهي در حال گذراندن دوره PhD هستند و به زودي استاديار مي شوند.
دكتر مصداقي نيا با بيان اينكه اين دانشكده از هرم هيات علمي خيلي مناسبي برخوردار است افزود: اين مساله باعث مي شود كه نسل هاي ما بخوبي تربيت شوند و دانشجويان ما از كيفيت آموزشي و علمي بهتري برخوردار شوند.
رييس دانشكده بهداشت در ادامه با اشاره به اينكه دانشكده بهداشت در چهار رشته كارشناسي دانشجو دارد گفت: تا پيش از اين در نژاد اين دانشكده تربيت دوره ليسانس وجود نداشت ولي با ادغام در حال حاضر 503 دانشجو در اين مقطع داريم.
وي به 18 رشته كارشناسي ارشد در اين دانشكده هم اشاره كرد و گفت: دانشكده بهداشت در ابتدا با هفت رشته ايجاد شد كه خوشبختانه هميشه و بدون توقف در حال گسترش و توسعه بوده است.
وي تعداد دانشجويان فعلي مقطع كارشناسي ارشد اين دانشكده را 494 نفر بيان كرد و افزود: اين رقم، رقم خيلي بزرگي است و بدين معني است كه ما 494 تحقيق خوب در پايان دوره آنان خواهيم داشت و اين خيلي مهم است.
دكتر مصداقي نيا با ابرازخرسندي از امكانات خوب اين دانشكده به ارائه 16 رشته PhD هم در اين دانشكده اشاره و تعداد دانشجويان اين مقطع را 383 نفر بيان كرد و افزود: هيچ رشته PhDدر كشور وجود ندارد كه اين دانشكده نتواند ارائه كند و ما خودمان در بسياري از اين رشته پايه گذار و ارائه دهنده برنامه بوده ايم و امسال هم PhD بهداشت عمومي در بلايا را كه براي كشور سيار ضروري است راه اندازي كرديم.
وي برنامه هاي MPH دانشكده بهداشت را ارزشمند دانست و گفت: بدليل نياز كشور و همكاري مطلقي كه اين دانشكده با وزارت بهداشت داشته در طي هشت سال گذشته بطور قابل توجهي اين برنامه را گسترش داده ايم و اكنون در 17  برنامه MPH ارائه مي شود و افراد تربيت شده پس از آموزش به واحدهاي خودشان مي روند و سيستم بهداشت كشور را تقويت مي كنند.
وي ويژگي اين دوره ها را با 517 دانشجو پودماني برگزار شدن آن دانست و آن را بسيار موفق ارزيابي كرد.
دكتر مصداقي نيا تعداد داشنجويان اين دانشكده را 2085 نفر اعلام كرد و گفت: بار آموزشي فرساينده اي  بردوش اساتيد دانشكده است اما به دليل خدمت به كشور اين زحمت را تقبل كرده اند كه من از همه انان تشكر مي كنم.
وي به برگزاري دوره هاي بين المللي از جمله دوره دو ماهه مالاريا اشاره كرد و گفت: اين دوره ها در بين كشورهاي امرو معروف است و تاكنون سيزده دوره آن را برگزار كرده ايم و نزديك به 300 نفر از كشورهاي مختلف در اين دوره آموزش ديده اند.
رييس دانشكده بهداشت در ادامه موفقيت هاي پژوهشي اين دانشكده را برشمرد و گفت : از زمان تاسيس انستيتو تحقيقاتي، اين دانشكده همواره پژوهش هاي كاربردي داشته و در ريشه كني بيماري از جمله كرم پيوك و فلج اطفال فعاليت داشته است.
دكتر مصداقي نيا با بيان اينكه هر سال آمار پژوهش در اين دانشكده بالا مي رود گفت: هم اكنون 107 پروژه مصوب داريم و تعداد قابل توجهي پروژه هم از ديگر جاها در اين دانشكده در حال اجراست.
وي به يك نكته نيز اشاره كرد و گفت: پولي كه خرج تحقيقات در اين دانشكده مي شود ارزان تر از ساير موسسات است بطوري كه ما از سال گذشته هم ارزان تر كار كرده ايم.
دكتر مصداقي نيا با بيان اينكه 560 مقاله در سال گذشته از اين دانشكده در مجلات به چاپ رسيده است افزود: نكته مهم اين است كه 85 درصد اين مقالات در مجلاتي غير از مجلات دانشكده به چاپ رسيده است.
دكتر مصداقي نيا افزود:دانشكده بهداشت ده درصد هيات علمي دانشگاه را دارد ولي بيست درصد توليدات دانشگاه را در اختيار دارد.
دكتر مصداقي نيا ميانگين توليد مقالات اين دانشكده را  2/4 مقاله اعلام كرد و گفت: اين رقم، نسبت به ميانگين مقالات دانشگاه  رقم بالايي است و در كل كشور رقم خيلي زيادي است.
وي با اشاره به درخشش اين دانشكده در جشنواره هاي رازي و ابن سينا و ديگر جشنواره ها گفت: در دانشكده بهداشت ده مجله منتشر مي شود كه كه چهار مجله آن درISI  نمايه مي شود.
 وي مجله Iranian Journal Of Public Health  را با بيش از چهل سال قدمت باعث افتخار اين دانشكده دانست و در پايان از زحمات همه اعضاي اين دانشكده قدرداني و براي همه عمر طولاني همراه با سلامتي آرزو كرد.
 

کلمات کلیدی