دکتر موسوی: همه افراد جامعه باید از میزان فشارخون خود همانند مشخصات فردی شان آگاه باشند
فوق تخصص نفرولوژي دانشگاه، 20 دقيقه پياده روي سه روز در هفته، كاهش وزن و نزديك كردن آن به وزن ايده آل، استفاده از رژيم غذايي كم نمك، كم چربي و با كالري پايين، برخورداري از زندگي سالم و بدون استرس را در كنترل فشار خون موثر دانست.
دكتر موسوي فشار خون را يكي از عوامل خطر تاثيرگذار در بيماري هاي كليوي، نارسايي قلبي و عوارض مغزي خواند و افزود: اين نشان مي دهد كه فشار خون ريسك فاكتور مهمي است ولي كم علامت بودن و بدون علامت بودن آن مسئله مهمي است كه با آن روبرو هستيم.
اين متخصص نفرولوژي، با تاكيد بر آگاه سازي جامعه بر انجام معاينات دوره اي تصريح كرد: باوجود علائمي مانند سردردهاي شديد، حالت تهوع، استفراغ، كاهش سطح هوشياري، احساس تنگي نفس، درد در سينه و حالت برافروختگي، افراد متوجه فشار خون بالاي خود نمي شوند بنابراين نبايد منتظر علامت بود و هرشخص موظف است ميزان فشار خون خود را مثل ساير مشخصات فردي اش در يك بازه زماني مشخص بداند.
وي توصيه كرد: اشخاصي كه در خانواده خود فرد مبتلا به فشار خون بالا دارند هفته اي يكبار فشار خون خود را كنترل كنند همچنين افراد بالاي چهل سال با معاينات دوره اي و كساني كه بيماري شناخته شده ديگري نظير ناراحتي كليه و قلب، ديابت و... دارند با مراجعه به كلينك هاي تخصصي طبق نظر پزشك، فشار خون خود را كنترل كنند.
دكتر موسوي با بيان اينكه با آموزش ساده بدون مراجعه به پزشك نيز مي توان فشار خون را اندازه گيري كرد افزود: با توجه به شعار امسال هفته سال «فشار خون را جدي بگيريد» وزارت بهداشت اطلاع رساني و آموزش عمومي خواهد داشت تا افرادي كه مدتهابه صورت مخفي اين بيماري را داشتند متوجه مشكل خود شده و براي درمان آن اقدام كنند.
وي افزود: لازم است همكاران ما براي آموزش، مشاوره و سنجش فشار خون از مراجعان بيشتر وقت بگذارند و بيماري يابي شده و در برنامه پزشك خانواده به اين مسئله پرداخته شود.
عضو هيات علمي دانشگاه، با تاكيد بر تداوم مصرف دارو در بيماران فشار خوني گفت: يكي از مشكلاتي كه ما با بيماران داريم اين است كه دارو را تا مدتي مصرف كرده و سپس قطع مي كنند اين درحالي است كه بيماران زيادي به دليل بي توجهي به فشار خون به عوارض شديدي تا آخر عمر مبتلا شده اند چون فشار خون بيماري نيست كه پس از يك دوره، درمان آن قطع شود؛ در حقيقت داروهاي فشار خون امكان زندگي مناسب را براي بيمار فراهم مي كند.
دكتر موسوي تاكيد كرد: داروهاي فشار خون بدون عارضه بوده و اغلب براي سيستم قلبي و مغزي مفيد هستند و بيماران با اندازه گيري فشار خون و طبق نظر پزشك بايد داروهاي خود را ادامه دهند.
وي افزود: 20 دقيقه پياده روي سه روز در هفته، كاهش وزن و نزديك كردن آن به وزن ايده آل، استفاده از رژيم غذايي كم نمك، كم چربي و با كالري پايين، برخورداري از زندگي سالم و بدون استرس نقش عمده اي در كنترل فشار خون دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه با تاكيد بر تاثير استرس در فشار خون افزود: استرس جنبه دروني و بيروني دارد استرس بيروني با وجود جامعه امن و آرام كم مي شود و اگر فردي هميشه مضطرب است با تنظيم وقت، فعاليت بدني، تفريح مناسب و از همه مهمتر با رضايت از خود مي توانند استرس دروني را كاهش دهد.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال به دوستان