دکتر گتمیری در سمینار تازه های فشارخون اعلام کرد 20 تا 50 درصد بیماران مبتلا به فشارخون از بیماری خود آگاه نیستند
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي و دبير اجرايي سمينار تازه هاي فشار خون گفت وجهه عمومي اين سمينار اين است كه غير از آموزش هاي تخصصي به آموزش هاي عمومي هم بپردازد.
در افتتاحيه اين سمينار كه روز چهارشنبه 5 تير 92 برگزار شد، دكتر منصوري، رييس دانشگاه، دكتر لسان پزشكي، رييس مركز تحقيقات نفرولوژي، دكتر گتميري، معاون آموزشي اين مركز و دبير اجرايي سمينار، دكتر فرخ لقا احمدي دبير علمي سمينار، دكتر پورمند و دكتر صالحي به ترتيب روساي بيمارستان هاي سينا و امام خميني(ره) و نيز جمعي از پزشكان و كارشناسان حضور داشتند.
دكتر گتميري در ابتداي اين مراسم ضمن خيرمقدم به شركت كنندگان از دكتر منصوري براي حضور در اين سمينار قدرداني و گزارشي از برنامه هاي سمينار ارائه كرد و گفت: سمينار تازه هاي فشار خون نهمين برنامه از سلسله برنامه هاي گروه نفرولوژي مجتمع بيمارستاني امام خميني(ع) و مركز تحقيقات نفرولوژي است. اين گروه به همراه تعداد زيادي از فارغ التحصيلان نفرولوژي كه به تنهايي بزرگترين گروه نفرولوژي در كشور را تشكيل مي دهند و شايد حدود 55 نفرولوژيست از حدود 190 نفرولوژيست كشور فارغ التحصيل اين مجموعه محسوب مي شوند حدود 9 سال است كه برنامه هاي منظمي در ارتباط با نفرولژي را برگزار مي كنند و تاكنون برنامه هايي نظير تغذيه در نفرولوژي، نارسايي حاد كليه، دياليز، سنگ هاي سيستم ادراري، نارسايي مزمن كليه و برنامه اخير تازه هاي فشار خون عناويني است كه اين مركز تلاش كرده در اين سمينارها به آن بپردازد و يك مجموعه علمي را تحويل جامعه پزشكي كشور دهد.
وي افزود: در طول اين 9 سال تقريبا بالغ بر 10 جلد كتاب كه هر سال يك جلد و در دوسال گذشته دو جلد كتاب كه حاصل سخنراني ها بوده به صورت مجلد ارائه شده و امسال هم دو جلد كتاب فشار خون به جامعه پزشكي تقديم خواهد شد.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي با بيان اينكه اين مركز هر سال بلافاصله بعد از اجراي هر سمينار موضوع سمينار سال بعد را برنامه ريزي مي كند گفت: در سال گذشته با بررسي هايي كه با هدايت استاد لسان پزشكي شد در ابتداي سال ميلادي كه مصادف با انتهاي سال هجري شمسي بود برنامه ريزي از سوي سازمان بهداشت جهاني هم با عنوان فشارخون انتخاب شد و ما خوشحال شديم كه در تشخيص اين اولويت درست عمل كرديم.
عضو هيات علمي دانشگاه با اشاره به برگزاري سمينار يك روزه در هفته سلامت گفت: در آن برنامه هم مركز تحقيقات نفرولوژي توانست در كنار مجموعه هاي ديگر دانشگاه در زمينه فشار تلاش خون ارزنده اي داشته باشد كه در آن برنامه هم از حمايت دكتر منصوري هم بهره هاي فراواني برديم و توانست بسيار موفق عمل كنيم.
دكتر گتميري با بيان اينكه در اين سمينار بيش از 60 سخنراني در طول اين سه روز در موضوعات مختلف مرتبط با فشار خون از مسائل اقتصادي و بار اين بيماري در سطح بين المللي و ملي به جامعه وارد مي كند گرفته تا ريسك فاكتورها، تغذيه، ورزش و مسائل مختلف بررسي مي شود افزود: در سمينار امسال شايد به جرات مي توان گفت بيش 80 درصد رفرانس هاي موجود دراين زمينه ارزيابي شده و در قالب 60 سخنراني و دو مجلد به جامعه پزشكي ارائه خواهد شد.
وي به اهميت فشار خون تاكيد كرد و گفت: برآوردها نشان مي دهد در جهان بيش از يك و نيم ميليارد نفر به فشار خون مبتلا هستند و هرچه بررسي ها دقيق تر صورت مي گيرد نشان مي دهد اين عدد احتمالا بيشتر است. اكثر جوامع بيش از30 درصد فشار خون را گزارش كرده اند كه اگر قابل تعميم به كل دنيا باشد ما نزديك به دو ميليارد نفر بيمار فشار خون داريم.
دبير اجرايي سمينار تازه هاي فشار خون در ادامه گفت: بسياري از برآوردها نشان مي دهد 20 درصد مبتلايان به فشار خون از بيماري شان آگاه نيستند و بررسي دقيق تر در دو مطالعه كامل در كشور كانادا كه كشوري است كه بزرگترين برنامه هاي ارزيابي فشار خون را انجام مي دهد نشان داده كه بيش از 50 درصد فشار خوني ها از بيماري خود مطلع نيستند و در بررسي ديگر نشان مي دهد كه 54 درصد بيماران از بيماري خودشان آگاه نيستند و اين فاجعه اي جدي است.
دكتر گتميري با بيان اينكه فشار خون با سبك زندگي، استرس، شهر نشيني و توسعه نامتوازن ارتباط جدي دارد گفت: همچنين اين بيماري با مصرف نمك ارتباط جدي دارد و برنامه هاي آموزش عمومي فوق العاده در كنترل آن موثر است. معمولا آموزش عمومي در همه بيماري ها موثر است ولي فشار خون به اين دليل اينكه اكثرا بدون علامت است و به خصوص اينكه بيمار با از بين رفتن علامت، درمان را كنار مي گذارد آموزش عمومي خيلي مهم است و وجهه عمومي اين سمينار اين است كه غير از آموزش هاي تخصصي به آموزش هاي عمومي هم بپردازد كه اميدواريم با مشاركتي كه رسانه ها در طول برنامه داشته اند هم در هفته سلامت و هم در كنفرانس مطبوعاتي ذخيره آموزشي خوبي از اين سميناربه جا بماند.
دكتر گتميري درانتها خاطرنشان كرد: بر خود لازم مي دانم از حمايت هاي صميمانه دكتر منصوري تشكر كنم زيرا اگر حمايت ايشان نبود نمي توانستيم اين سمينار را برگزار كنيم به ويژه امسال كه با مشكلات اقتصادي جدي تر نسبت به سال هاي گذشته روبرو بوديم. همچنين به عنوان وظيفه مي خواهم بگويم اين استمرار برنامه در طول 9 سال و به اين نظم و ترتيب كه يك مركز تحقيقات مي تواند آن را برگزار كند به علت گيرايي و جاذبه شخصيت دكتر لسان پزشكي است كه بيش از 60 نفر فارغ التحصيل همين مركز هستند و حتي خيلي از مراكز ديگر تلاش مي كنند كه اين مركز را واسطه قرار دهند تا نفرولوژيست هاي ديگر بتوانند حداقل 3 تا 6 ماه دوره را در اين جا برگزار كنند و از فضاي آموزشي بيمارستان كه زير سايه تلاش هاي دكتر لسان فراهم شده استفاده كنند. اساتيد ديگر اين حوزه هم شاگرد بلافصل و يا باواسطه دكتر لسان بوده اند. درآخر از دبير علمي دكتر احمدي و از دكترعباسي، عضو شوراي پژوهشي و معاونت اجرايي مركز و تلاش ارزنده خانم ها پرورام و كسمايي و ديگر عزيزان هم تشكر مي كنم.
خبرنگار: مهدي گلپايگاني
عكس: جمشيد ربيعي
اخبار مرتبط:
ارسال به دوستان