دیدار دو تن از دانش اموختگان دانشگاه با استاد بهادری
در ادامه دیدارهای دانش آموختگان با استاد بهادری به منظور کمک رسانی به بخش های مختلف دانشگاه به خصوص خوابگاه ها، دکتر قاسمی و دکتر صداقت به دفتر دانش آموختگان آمدند و در خصوص چگونگی کمک های خود به گفت و گو پرداختند.
گالری عکس
این دیدار که دوشنبه 31 شهریور 99 در سالن شورای دفتر ارتباط با دانش آموختگان انجام شد، در ابتدا دکتر مسلم بهادری رئیس دفتر گفت: اولین بخش قلب در بیمارستان امام تاسیس شد و پایه گذاران آن استاد معصومی و نسل قبل از آن استاد شیخ بودند اما متاسفانه چند سالی دچار افول شد ولی امروز با توجه به توضیحات دکتر قاسمی می بینیم که پیشرفت های بسیاری که ان زمان قابل تصور نبود به وجود آمده است. کما اینکه این پیشرفت ها فقط زحمات گذشتگان نبوده بلکه همه جوان های آن دوران و امروز قدم به قدم پله های ترقی را طی کردند و موجب گسترش علم پزشکی در کشور شدند.
وی ادامه داد: در تمامی این سال ها من به دنبال تشکیل یک مکتب ایرانی بودم و هستم. شما متخصصین رشته های مختلف با همکاری هم باید مکتبی ایجاد کنید که به مکتب ایرانی شناخته شود. به عنوان مثال، فعالیت های مرکز قلب باعث افتخار کشور است، سخت ترین عمل های دیروز، ساده ترین عمل های امروز هستند که باعث پیشرفت های چشمگیری در زمینه های پزشکی شده اند که البته امیدوارم کار به همین جا ختم نشود.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با بیان اینکه، ما چوب غربیها را بسیار خورده ایم نه امروز بلکه از ۲۰۰ یا ۳۰۰ سال پیش، خاطر نشان کرد: غربی ها کتاب های ما را به نام خودشان به دنیا عرضه کردند در حالی که علم آنها متعلق به ما بود. در حال حاضر نیز با وجود تحریمها ما از بسیاری کشورها پیشرفته تر هستیم و این را مرهون زحمات جوانان دیروز و امروز می دانیم.
استاد بهادری ادامه داد: آینده دست شماست این دفتر پایگاهی برای شما است تا به اهداف بزرگ پزشکی کشور دست یابید. درست است که گذشتگان اهمیت دارند ولی این آیندگان اند که جهان را متبلور می کنند. امروز علم طب به دست کسانی مثل شما است که به تدریج توانستید جزئیات پزشکی را توسعه دهید. خواهش من از تمامی دانش آموختگان دانشگاه این است که طب ایرانی را به صورت ملی توسعه دهند. دوست دارم دانشآموختگان دانشگاه نگذارند این دانشگاه از بین برود این جا خانه ماست. باتوجه به تعداد بالای دانش آموختگان دانشگاه، اگر ۱۰ درصد این دانش آموختگان به دانشگاه کمک کنند، از دانشگاه هاروارد هم جلوتر خواهیم رفت.
وی افزود: البته دانش آموختگان دانشگاه تاکنون کارهای با ارزشی انجام داده اند اما این فعالیت ها باید انسجام یافته وشناخته شود. باید فهرست تمامی دانش آموختگان این دانشگاه جمع آوری و در سایت مربوط به این دفتر نگهدای شوند. این افراد جواهرات دانشگاه هستند و نباید فراموش شوند. کمک آنها به رفع مشکلات کمک بسیاری خواهد کرد. بودجه دانشگاه برای حل مشکلات محدود است و فقط با کمک فرزندان خود می تواند مشکلاتش را رفع کند.
سپس دکتر ابراهیم رزم پا مسئول دفتر ارتباط با دانش اموختگان بیمارستان امام خمینی(ره)، به معرفی این دفتر و همچنین فعالیت های بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری پرداخت.
وی گفت: خوشبختانه با ورود دکتر اسلامی و دکتر قاسمی به بخش قلب بیمارستان امام خمینی(ره) روند پیشرفت دوباره این بخش که از بخش های پیشرو در دانشگاه بود سرعت گرفت. این بخش با وجود اساتیدی همچون خانم ها، دکتر مهرپویا و دکتر ستاری مانند گذشته به فعالیت خود به خوبی ادامه داده است.
در ادامه دکتر عبدالرسول صداقت دانش آموخته ورودی سال 56 دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص رادیولوژی، گفت: متاسفانه در بسیاری از بخش های آموزشی ما تعاریف لازم و وظایف مشخصی برای رشته ها وجود ندارد. به عنوان مثال تاسیس دانشکده طب سنتی تعریف درستی از طب ایرانی نیست. با وجود 11 جلد کتاب قانون ابن سینا که در علم پزشکی بسیار پیشرفته است، خلاصه کردن این کتاب دریک جلد و گنجاندن آن در دروس دانشگاه می توانست از اقدامات مهمی باشد که علاقمندان به طب ایرانی از مباحث بسیار ارزشمند آن بهره مند شوند.
وی ادامه داد: اگر در اروپا از قرن ۱۲ تا قرن نوزدهم این کتاب تدریس می شده و امروزه مبنای علوم جدیده شده است چرا در کشوری که ابن سینا مطعلق به آنجاست استفاده نشود. این کاری است که باید دانشکده طب سنتی به آن بپردازد.
دکتر صداقت تشکیل یک انجمن برای بارش افکار اساتید و دانشجویان را ضروری دانست و افزود: برای احیای طب ایرانی باید با بهره مندی از محضر اساتیدی چون دکتر بهادری، همکاران رشته های مختلف را دعوت به همکاری کنیم تا از علومی مختلف بهره مند شویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این نکته مهم است که مسائل را اساسی حل کنیم اگر بنیاد دچار روزمرگی شود، از اهداف بزرگ و آینده نگر خود فاصله می گیرد. بنیادی همچون بنیاد استاد بهادری باید به افق های بسیار دورتر دانشگاه فکر کند و دید وسیع تری داشته باشد در این تشکیلات باید هر کسی گوشه ای را بگیرد تا ایده ال ها محقق شوند.
دکتر صداقت یادآور شد: ما بسیار سخت کار کرده ایم تا به اینجا رسیده ایم. برای تحقق اهداف مان باید کتابچه yellow book منتشر کنیم و لیست افراد را در ان بگنجانیم. با توجه به تعداد دانش آموختگان دانشگاه مشارکت درصدی از این افراد با پرداخت رقم های پایین منابع بزرگ و پایداری برای بنیاد به همراه خواهد داشت که می توانیم به هر دو هدف خود یعنی پژوهش و رفع نیازهای دانشجویان برسیم. پس باید هر چه زودتر وارد بحث اجرایی و عملی شده و با تشکیل یک تشکیلات مرکزی وارد میدان شویم. از طرفی تشکیل یک تیم نیاز به برقراری ارتباط دارد و باید از فرصت هایی که ارتباط مجازی فراهم کرده نیز استفاده کنیم.
در ادامه دکتر مسعود قاسمی گفت: تحقیقات علمی بسیار مهم و غیر قابل تغییراند و نیازمند بودجه هستند و ضرورت آن یک برنامه عملیاتی، صداقت و فراخ بال است، چرا که اگر فکرآزاد نباشد نمی توان تمام توانمندی های یک محقق را دید.
وی تصریح کرد :حمایت مالی دانشجویان نیازمند، یکی از وظایف مهم ما است ولی متاسفانه به دلیل توسعه فقر در جامعه حتی خود انجمن ها و موسسات خیریه نیز دچار تنگدستی شده اند و دیگر نمی توانند برای ریشته کنی آن نگاهی از بالا به مسئله داشته باشند. باید برای رفع مشکلات ریشه ای عمل کرد.
دکتر قاسمی افزود، نباید متکی به افتخارات گذشته بود چرا که این افتخارات چیزی برای ما نمی آورد بلکه باید برای پیشرفت و ادامه حرکت رو به جلو، محققین را شناسایی و به هم نزدیک کرد. با توجه به رسالت دفتر ارتباط با دانش آموختگان، این دفتر می تواند پل ارتباطی بین محققین در سراسر جهان بوده و زمینه فعالیت و تحقیق های موثری را برای آنها فراهم کند.
در پایان این دیدار دکتر بهادری خاطر نشان کرد: پیشنهاد میکنم به دنبال خط مشی دکتر صداقت از کارهای کوچک شروع کنید تا با اعتماد سازی کمک های بزرگی را جذب کنیم. من این کشور را با پتانسیل های بالایی می بینم که باید طریقه استفاده از آن را یاد بگیریم. شیوع بیماری کرونا برای ما خوب شد تا نگرش مان به زندگی تغییر کند و در این وضعیت نابسامان تحریم از دانش خود استفاده های فراوانی کنیم. امیدوارم دانشگاه سیر صعودی خود را همچنان ادامه دهد.
خبر: مقدم
عکس: داود فرامرزی
ارسال به دوستان