سومین جلسه کمیته علمی سمینار سالانه تعهدحرفه ای در نظام سلامت تشکیل شد
کمیته علمی چهارمين سمینار تعهدحرفه ای در نظام سلامت با حضور رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان در محل خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تشکیل جلسه داد.
این جلسه با حضور دکتر بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر جعفریان رييس بخش پيوند كبد مجتمع بيمارستاني امام خميني و رئیس مجمع جهانی سلامت سال 2019، دکتر امینی مشاور عالی رئیس دانشگاه، دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه، دکتر گتمیری قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان و دبير علمي سمينار، دکتر سیداحمدیان دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی و دکتر رزم پا مسئول دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی و دیگر اعضای کمیته علمی چهارمین سمینار تعهدحرفه ای در نظام سلامت روز سه شنبه 12 آذر ماه در محل خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در ابتدای این جلسه استاد بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان گفت: موضوع تعهدحرفه ای یکی از ضروری ترین موضوعاتی است که در حوزه سلامت باید به آن پرداخته شود و موضوعاتی که در سمینارهای پیشین و امسال انتخاب شده همه از اهمیت زیادی برخوردار هستند اما تنوع موضوعات ممکن است مانع ارایه کامل مطالب شود بنابراین بهتر است از بین موضوعات پیشنهادی هر پانل دو یا سه موضوع انتخاب شود.
وی درخصوص اعضای پیشنهادی پانل ها گفت: خوشبختانه افرادی که انتخاب شده اند هم در این حوزه تجربه دارند و هم در برنامه های قبلی مشارکت خوبی با این دفتر داشته اند و امیدوارم با هماهنگی هرچه زودتر از حضور قطعی اساتید دعوت شده در بخش علمی سمینار اطمینان کسب کنیم.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با بیان تجربه حضور خود در سمینارهای علمی برگزار شده در سایر کشورها گفت: اعضای پانل باید جلسه را طوری اداره کنند که شرکت کنندگان را به مشارکت در بحث ها بکشاند و اگر در بین شرکت کنندگان افرادی باشند که در حوزه تعهدحرفه ای تخصص و یا تجربه ای دارند به روش اداره علمی تر پانل کمک زیادی خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به اهميت بخش جشنواره سمینار یادآور شد در انتخاب منتخبین سعی کنید کاندیداهایی که از بیرون از دانشگاه معرفی می شوند ویژگی هایی در انتخاب برگزیدگان را مد نظر قرار دهید كه انتخاب ها در رواج تعهد حرفه اي اثرگذار باشد و بعد ملی این جشنواره نيز حفظ شود.
اين گزارش حاكيست سپس دکتر گتمیری ضمن اشاره به تاریخچه برگزاری سمینار سالانه تعهدحرفه ای در نظام سلامت خاطر نشان کرد، این سمینار که از سال 95 و با مشارکت دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دفتر تعهدحرفه ای دانشگاه و بنیاد علمی فرهنگی استاد دکتر بهادری آغاز شد با استقبال بسیار زیاد مخاطبین روبرو بود، خوشبختانه محتوای این سمینار از نظر تنوع موضوعی و کیفی روند رو به رشدی داشته و بنابر نظر اهل فن تمام مطالب ارایه شده بخصوص موضوعات سمینار سال 97 مطالب کاربردی بود و برای اینکه مطالب ارایه شده در سمینار بیشتر مورد توجه و استفاده کادر درمانی قرار گیرد برآن شدیم که محل آنرا به داخل محیط بیمارستانی منتقل کنیم و امسال چهارمين سمینار روز پنجشنبه 8 اسفندماه سال ١٣٩٨ در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
دبیر علمی چهارمين سمینار تعهدحرفه ای در نظام سلامت در خصوص نحوه برگزاری این سمینار گفت: این سمینار از دو بخش علمی و جشنواره تشکیل شده است. بخش علمی شامل سخنرانی هایی از افراد برجسته و صاحبنظر در موضوع تعهد حرفه اي و پانل هاي علمی که توسط انديشمندان اين حوزه به صورت بحث و پرسش و پاسخ ارایه می شود و در بخش جشنواره که با حضور ریاست دانشگاه و جمعی از مسئولین برگزار می شود، از سوی بنیاد علمی فرهنگی استاد دکتر بهادری و به تشخيص هيات داوران از 5 نفر از افرادی که در حوزه ي سلامت به عنوان الگوی عملی تعهدحرفه ای مطرح هستند ضمن معرفی خدمات ارزشمندشان، تقدیر به عمل می آید.
دكتر گتميري در خصوص فرآیند انتخاب برگزیدگان بخش جشنواره گفت: طی فراخوانی اسامی کاندیداهای دانشکده ها و بیمارستانی جمع آوری می شود و کمیته داوران با بررسی اسامی کاندیدها افرادی را به عنوان برگزیده انتخاب می کنند که پس از مشورت با ریاست دانشگاه منتخبین نهایی تعیین می شوند. خوشبختانه الگوهای عملی تعهدحرفه ای در سطح دانشگاه بسیار داریم و با معرفی این افراد در بخش جشنواره سمینار می توانیم این الگوها را به نسل جوان معرفی کنیم. نکته حائز اهمیت این است منتخبین تنها به اعضای هیئت علمی دانشگاه محدود نیستند و کاندیداهایی از خارج از دانشگاه نیز می توانند به کمیته داوری معرفی شوند.
قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان افزود: موضوع اصلی چهارمين سمینار تعهدحرفه ای امسال، حفاظت از سلامت مردم و جامعه و پانل های علمی نیز به ترتیب نقش افراد و سازمانهایی چون وزارت بهداشت و نظام پزشکی، بيمه ها و... در حفاظت از سلامت، نقش رسانه های اجتماعی در حفاظت از سلامت جامعه و آسیب شناسی حرفه در حوزه ي سلامت تعیین شده که در هر پانل موضوعاتی درخصوص عنوان اصلی پانل توسط اعضای پانل به بحث وبررسی گذاشته خواهد شد.
وی با تاکید بر ضرورت دیده بانی و حفاظت از سلامت جامعه بخصوص در شرایط بحرانی پیشنهاد کرد برای تحقق این هدف دبیرخانه ای تشكيل شود تا از طریق برقراري ارتباط با متخصصین و صاحب نظران حوزه ي سلامت ضمن شناسایی چالش ها و عوامل تاثیرگذار بر سلامت جامعه راهکارهایی عملی برای ارتقای حرفه و تصمين سلامت جامعه ارایه دهد.
دبیر علمی سمینار با تاکید بر جدی بودن رسالت دانشگاه در زمینه تعهدحرفه ای گفت: خوشبختانه موضوع تعهدحرفه ای از سوی ریاست دانشگاه هم بسیار مورد تاکید است به طوری که امسال برگزاری کارگاه های یک روزه تعهدحرفه ای مختص رشته های غیر پزشکی در دانشکده های دانشگاه در برنامه کاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان قرار گرفته و امروز اولین جلسه کمیته علمی تعهدحرفه ای در دانشکده پرستاری و مامایی با مشارکت اعضای هیئت علمی دارای تجربه در این حوزه تشکیل شد و مقدمات برگزاری حداقل 3 کارگاه در دانشکده های دیگر فراهم شده است.
سپس دکتر جعفریان رئیس پیشین دانشگاه و رييس مجمع جهاني سلامت سال 2019 نیز با اشاره به سخنرانی هاي ارایه شده در برنامه های علمی بین المللی گفت: در برنامه های علمی مهم بین المللی معمولاً زمان هر سخنرانی 7 دقیقه است و سخنرانان اجازه ارایه اسلاید ندارند و باید همه مطالب خود را کامل و حتي الامكان خلاصه ارایه دهند. با توجه به اهمیت موضوعات انتخاب شده درهر پانل بهتر است نحوه ارایه سخنرانان به گونه ای باشد که فارغ از اسلاید بتوانند در زمان تعیین شده مهمترین مطلب را بیان کنند تا فرصت کافی برای ارایه مطالب همه سخنرانان و همچنین زمان کافی برای بخش پرسش و پاسخ شرکت کنندگان بماند و در این مسئله نقش اداره کنندگان در این شیوه بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اهمیت سازمانهایی چون سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت، بیمه ها و ... در حفاظت از سلامت جامعه ، ابراز امیدواری کرد حضور و مشارکت مسئولین این سازمانها بخصوص از وزارت بهداشت و انجمن های علمی مورد تاکید و مورد توجه باشد.
وي بر نقش اين افراد و سازمانهاي متبوع در دیده بانی و حافظت از سلامت جامعه تاكيد كرد و حضور مدیرانی از رسانه ملی را نیز در پانل ها موثر و ضروري خواند و همچنين بر انعکاس اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته تاكيد نمود.
سپس دکتر امینی مشاور عالی رئیس دانشگاه نیز در ادامه جلسه گفت: انتخاب عنوان سمینار متناسب با هدفی که این سمینار دارد اهمیت زیادی دارد و باید مراقبت باشیم که عنوان سمینار هدف ما را به همراه داشته باشد.
وی در ادامه با تاکید بر نقش سازمانها در تعهدحرفه ای گفت: نکته اول این است که آیا تنها سازمانهایی نظیر وزارت بهداشت و نظام پزشکی وظیفه مانیتورینگ پزشکان را دارند یا یک پزشک متعهد باید اول خودش خودش را مانیتورینگ کند و نکته دوم این است که باید بدنبال این باشیم که آیا در سازمانها در حوزه پروفشنالیسم باید اتفاقي بیفتد؟ و اينكه آيا اين اتفاق می افتد یا خیر؟ از نگاه دیگر یعنی این که بفهمیم آیا سازمانهایی که وظیفه مونیتورینگ پزشکان را دارند خود وظیفه حرفه ای خود را به درستی انجام می دهند و چقدر به گسترش تعهدحرفه ای کمک می کنند و به نظرم در این خصوص توجه شود که تمایز این موضوع به درستی لحاظ شود.
مشاور عالی رئیس دانشگاه نقش رسانه های اجتماعی را در فرهنگ سازی بسیار مهم دانست و افزود: باید از این ظرفیت و فرصت در گسترش تعهدحرفه ای در حوزه سلامت استفاده کرد و خوشبختانه در جمع اساتید دانشگاه افراد علاقمند و باتجربه زیاد است و می توان از این افراد دعوت به همکاری کرد.
وی با اشاره به چالش هایی که در حوزه تعهد حرفه ای وجود دارد گفت: این چالشها به دو دسته نظری و عملی تقسیم می شوند که هر یک مفهوم متفاوتی از هم هستند. ما باید مشخص کنیم که کدامیک از این چالشها برای ما اهمیت بیشتری دارند. نادیده نگریم که در حوزه عملی چالش های متفاوتی در حوزه نظام پرداخت، شلوغی درمانگاه ها و نظام ارتقا وجود دارد اما خوشبختانه در هر حوزه اساتید مجربی داریم که حضورشان به ارتقای سطح علمی سمینار کمک خواهد کرد.
سپس دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه گفت: باتوجه به اهمیت موضوع تعهدحرفه ای، به منظور استفاده بهینه اعضای هیئت علمی دانشگاه از این سمینار یک امتیاز فرهنگی به این سمینار اختصاص یافته و شرکت کنندگان میتوانند از این امتیاز بهره مند شوند.
دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی نیز با تاکید بر ضرورت توجه به تعهدحرفه ای از سوی همه کادر درمانی، از فراهم آوري امکان حضور همه دستیاران و فلوهای شاغل در مجتمع بیمارستانی امام خميني و ديگر بيمارستانهاي دانشگاه خبر داد.
در ادامه جلسه سایر اعضای کمیته علمی نظرات و پیشنهادات خود را درخصوص عنوان اصلی، عناوین پانلها، اعضای پانل و نحوه اداره جلسات و همچنین روشهای تشویق و ترغیب شرکت کنندگان سمینار ارایه کردند.
در ادامه جلسه سایر اعضای کمیته علمی نظرات و پیشنهادات خود را درخصوص عنوان اصلی، عناوین پانلها، اعضای پانل و نحوه اداره جلسات و همچنین روشهای تشویق و ترغیب شرکت کنندگان سمینار ارایه کردند.
ارسال به دوستان