مراسم تکریم و معارفه روسای دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد
در مراسمی با حضور رییس دانشگاه، از زحمات دکتر چراغی قدردانی و حکم انتصاب دکتر نیکبخت به عنوان رییس جدید دانشکده پرستاری و مامایی اعطا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراسم تکریم دکتر محمدعلی چراغی، رییس پیشین و معارفه دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رییس جدید دانشکده پرستاری و مامایی، با حضور هیات رئیسه، مدیران گروه های آموزشی و اعضای هیات علمی دانشکده روز شنبه 25 آذر 1396 برگزار شد.
در ابتدا، دکتر مداح، مادر پرستاری نوین ایران، دکتر چراغی را فردی صاحب خلاقیت، ایده و فکر دانست و گفت: ایشان از مردم داری، علم و فضیلت عرفانی برخوردار است و هر کجا که در دانشکده قدم بگذارم، اثری از فلسفه و فرآیند مدیریتشان را می بینم.
وی سپس ضمن تبریک به دکتر نیکبخت گفت: با ایشان بیشتر از یک دانشجو مانوس هستم و روی هم رفته هر دو بزرگواران افرادی پویا، با تفکر و خلاق هستند که دانشگاه می تواند از توانمندی آنها استفاده نماید.
سپس دکتر مدرس، به نمایندگی از سوی مدیران گروه، از خدمات 8 ساله دکتر چراغی قدردانی کرد و گفت: دانشکده پرستاری و مامایی در زمان مسئولیت ایشان به بالندگی رسید. همچنین به دکتر نیکبخت نیز تبریک می گوییم. ایشان در همه مسئولیت های گذشته موفق عمل کرده اند و بر مشارکت جمعی برای پیش برد اهداف دانشکده اعتقاد دارند.
در ادامه دکتر میرلاشاری، دکتر چراغی را مدیری ایده پرداز و آرمانی خواند و گفت: ایشان با تمام توان و انرژی برای تحقق اهداف دانشکده اقدام کردند و طی سالیان افراد جوان و پر انرژی را همچون خون تازه به دانشکده تزریق کردند. خوشبختانه دکتر نیکبخت نیز معتقد به خرد جمعی و حفظ روحیه نشاط در دانشکده هستند و امیدوارم با رویکرد جدید، فضای آکادمیک در دانشکده بیش از پیش توسعه یابد.
پس از آن دکتر محمدعلی چراغی، سخنان خود را با ابیاتی از مولانا آغاز کرد و ضمن قدردانی از دکتر لاریجانی و دکتر وحید دستجردی که زمانی، مسئولیت دانشکده پرستاری و مامایی را به ایشان واگذار کردند گفت: خدا را شاکرم که توفیق خدمت گذاری دانشگاه را در برهه های دشواری همچون زمان ادغام داشتم و از همه همکاران از خدمه و نگهبانی تا اعضای هیات علمی برای همکاری در این دوران قدردانی می کنم.
وی از دکتر جعفریان نیز برای اعتماد دوباره و اعطای مسئولیت دانشکده برای 4 سال قدردانی کرد و گفت: بنده در تضادی میان رفتن و ماندن در دانشکده بودم و از ریاست دانشگاه برای اینکه مرا از این دوگانگی خلاص کرد، تشکر می کنم.
دکتر چراغی، ضمن آرزوی موفقیت برای دکتر نیکبخت گفت: قطعا چراغی رفتنی است اما چراغ را باید به خاطر سپرد.
وی انسان را موجود پیچیده ای با طیف وسیعی از منهای بینهایت تا مثبت بی نهایت خواند و تاکید کرد: اگر قرار است انسانی عقلانی، اخلاقی و معنوی باشیم باید چشم، گوش، قلب و ذهنی تیز بین، خردورز و معنوی داشته باشیم تا در سایه این اتفاق، زبان افراد نیز خردورز و معنوی شود و در نهایت مورد توجه خداوند قرار گیرد. اگر فکر، گفتار و رفتار منظم نداشته باشیم قطعا نمی توانیم مسیر را به خوبی پیش ببریم.
دکتر چراغی، یکی از آرزو های خود را راه اندازی بنیاد پرستاری مداح عنوان کرد و خواستار همکاری دانشگاه در ثبت این بنیاد شد.
سپس دکتر نیکبخت، حضور دوباره رییس دانشگاه در دانشکده ظرف 2 ماه گذشته را به فال نیک گرفت و گفت: این مسئله نشان از توجه شما به اجزای پیرامونی دانشگاه، علاوه بر مسائل کلان دارد.
وی به راه اندازی و تکمیل 95 درصدی سالن آمفی تئاتر دانشکده در زمان ریاست دکتر چراغی اشاره کرد و خواستار همکاری دانشگاه برای اتمام آن شد.
رییس دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر چراغی را سرمایه دانشکده خواند و گفت: بنده از نزدیک با دکتر چراغی کار کرده ام و شاهد تلاش های ایشان برای اعتلای دانشکده هستم. ایشان 8 سال از زندگی خود را وقف دانشکده کردند و قطعا از توان و خلاقیت های ایشان در آینده نیز استفاده خواهیم کرد.
وی حضور این جمع در مراسم را نه برای وداع بلکه برای تقدیر از زحمات دکتر چراغی دانست و افزود: امیدوارم همگی کمک نمایند تا بتوانیم دانشکده ای در حد نام دانشگاه علوم پزشکی تهران بسازیم.
دکتر نیکبخت، از بازنگری در برنامه 16 گانه استراتژیک دانشکده بر اساس سیاست های دانشگاه خبر داد و گفت: تلاش می کنیم تا سال 1400 دانشکده پرستاری و مامایی را به حدی از اعتلا و پیشرفت نزدیک نماییم.
رییس دانشکده پرستاری و مامایی، با بیان اینکه قطعا در دوره جدید، استقلال گروه های آموزشی بیش از پیش به رسمیت شناخته خواهد شد، تصریح کرد: خط قرمز دانشکده، اجرای قانون است و اگر در مواردی قانون مدون وجود نداشته باشد، آن مسئله در شورا مطرح و پس از تصویب شیوه نامه های آن تعیین می شود.
وی آموزش بالینی را از دغدغه های اصلی خود خواند و یادآور شد: قطعا در این دوره از مسئولیت به حمایت مدیران قبلی و افراد باتجربه نیاز دارم و امیدوارم بتوانم از ظرفیت نیروهای جوان نیز به خوبی استفاده کنم.
در پایان دکتر کریمی، رییس دانشگاه، بکار گیری لفظ تودیع را مناسب ندانست و گفت: قطعا امروز قصد وداع با دکتر چراغی را نداریم و این مراسم به منظور تکریم از ایشان برگزار شده است.
رییس دانشگاه، حضور دوباره در دانشکده پرستاری و مامایی را به فال نیک گرفت و تاکید کرد: خوشبختانه در این سالها ارتباط خوبی با جمع پرستاری و مامایی داشته و دارم و امیدوارم چند صباحی که در کسوت رییس دانشگاه هستم نیز بتوانم این ارتباط خوب را حفظ کنم.
وی با بیان اینکه گاهی مسئولیت های اجرایی افراد را از علائقشان دور می کند، افزود: اکنون که دکتر چراغی از مسئولیت آزاد شده اند، زمان کافی برای پرداختن به علائق خود در اختیار دارند اما واقعیت این است که چه مسئولیت داشته باشیم و چه نداشته باشیم، چه بخواهیم و چه نخواهیم، چه اهل مولانا باشیم و چه نباشیم، خداوند لطف بزرگی به ما کرده و آن خدمت به مردم در حیطه پزشکی و سلامت است. حتی اگر فردی تنها برای حقوق آخر ماه در این سیستم کار کند، باز هم خدمتش، خدمتی خاص است.
دکتر کریمی، مسئولیت در دانشگاه را متفاوت از تمامی ارگان های دیگر دانست و گفت: نخستین وظیفه اعضای هیات علمی آموزش، پژوهش و رشد دانشگاه است و اعضا خودشان باید برای ساختن و ایجاد محیطی مناسب اقدام نمایند.
وی مدیریت را امری چرخشی خواند و ملاک قضاوت خود از افراد را نحوه خروج آنها از مسئولیت عنوان کرد و افزود: باید به همان راحتی که قبول مسئولیت می کنیم، قدری روان تر آن را واگذار نماییم و به وظیفه اصلی و علمی خود بازگردیم. امروز برای من، بهترین، قشنگ ترین و زیبا ترین مکان، فضایی است که در آن کار تخصصی ام را انجام می دهم و اگر همین لحظه اعلام کنند که مسئولیتی در دانشگاه ندارم، دست آنها را می بوسم و به کار اصلی خود باز می گردم.
رییس دانشگاه، دکتر چراغی را فردی با صفا و دوست داشتنی خواند و تصریح کرد: در همان برخورد اول از شخصیت دکتر چراغی بسیار خوشم آمد و ایشان برای دانشکده پرستاری و مامایی زحمت فراوانی کشیده اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور 54 عضو هیات علمی خانم و 5 مرد در دانشکده پرستاری و مامایی اشاره کرد و گفت: نباید در این دانشکده که اکثریت آن را بانوان تشکیل می دهند، ریاست تنها میان مردان بچرخد. قطعا عملکرد ما در آینده قضاوت خواهد شد. چرا در دانشکده ای که 54 عضو هیات علمی خانم دارد، نتوانسته اید یک نفر را انتخاب و از او برای 4 یا 8 سال حمایت کنید و اجازه دهید اعضای هیات علمی خانم نیز در این عرصه ظرفیت و توانایی خود را نشان دهند؟ در حالی که مرتب در جامعه، شعار حمایت از زنان مطرح است و نیمی از جمعیت ما را زنان تشکیل می دهد. آیا وقت آن نرسیده که بانوان با همگرایی و اتحاد بیشتر از میان خود فردی را برای مدیریت انتخاب کنند. کی، کجا و چه کسی باید در این زمینه تصمیم بگیرد.
رییس دانشگاه، همچنین از دکتر نیکبخت خواست تا با برگزاری جلسات متعدد با بیمارستانها در راستای رفع نگرانی گروه مامایی اقدام نماید و تاکید کرد: رییس دانشکده باید تمامی گروه ها را به یک چشم ببیند و برای تمامی آنها وقت بگذارد به نحوی که پس از 4 سال بتواند به صراحت از عملکرد خود دفاع کند و بگوید تمامی گروه ها را به تناسب دیده ام. از این رو لازم است با هماهنگی با بیمارستان ها، مسائل و مشکلات گروه مامایی را حل نمایید.
دکتر کریمی سپس از طرح ایده راه اندازی بنیاد مداح استقبال کرد و گفت: پرستاران جوان باید بسیار کار کنند و شب بیداری بکشند تا همچون دکتر مداح بدون هیچ چشم داشتی وقتشان را صرف عموم نمایند.
وی ضمن توصیه به مدیران برای استفاده بهینه از زمان گفت: اصولا مدیری که وقت ندارد، مدیر نیست. توصیه می کنم در دوران ریاستتان ورزش کنید و کتاب بخوانید تا پس از پایان دوره، حسرت گذشت زمان را نخورید.
در پایان با اهداء الواح و هدایا از زحمات دکتر چراغی قدردانی شد. همچنین حکم انتصاب دکتر نیکبخت به عنوان رییس جدید دانشکده پرستاری و مامایی که 13 آذر 96 از سوی دکتر کریمی رییس دانشگاه صادر شده بود، به ایشان اعطا شد.
ارسال به دوستان