مراسم تکریم و معارفه سرپرستان پیشین و جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

مراسم تکریم و معارفه سرپرستان پیشین و جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

در مراسمی که به مناسبت آغاز سال تحصیلی و بزرگداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور وزیر بهداشت برگزارشد، با اهداء لوحی از دکتر منصوری رئیس سابق دانشگاه تقدیر و همزمان از سوی وزیر بهداشت حکم دکتر جعفریان به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران به ایشان ابلاغ شد.

 در این مراسم روسای پیشین دانشگاه بهمراه مدیران ستادی و واحدهای تابعه و همچنین تعدادی از استادان پیشکسوت دانشگاه همچون دکتر یلدا دکتر بهادری و دکتر شمس شریعت حضور داشتند و ارادت خالصانه خودشون را نسبت به رئیس پیشین ابراز و با رئیس جدید بیعت کردند.
در این مراسم دکتر بهادری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان ضمن تجليل از خدمات دكتر منصوری كه با سعي بليغ و مجاهدتي مومنانه، دوران پر از التهاب دانشگاه را مدیریت کرد تا از آسیب های مالی و معنوی در امان باشد، ابراز امیدواری کرد آثار مبارك و بركات اين همراهي و راهبري حكيمانه تا هميشه در دانشگاه ماندگار باشد. 
وی همچنین گفت: دانشگاه علوم پزشكي تهران به عنوان نماد آموزش عالي در حيطه علوم پزشكي در طول ساليان اخير دستاوردهاي شگرفي در حوزه هاي مختلف آموزش، پژوهش و ارائه خدمات سلامت داشته است. همه كساني كه به عرصه سلامت آمده‌اند، انسان‌هاي خيلي ارزشمندي هستند. ما بايد تلاش هر فردي را در زمان خودش قدر بدانيم. دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قديمي ترين دانشگاه علوم پزشکی کشور و بويژه در جايگاه «دانشگاه مادر» در سطح كشور، در طول بيش از هفتادو هشت سال، از حضور و همکاری شخصیت های برجسته بزرگی در گذشته همچون دکتر عدل، پروفسور شمس، دکتر قریب،  واساتید ارزشمندی همچون دکتر لاریجانی، دکتر دستجردی، دکتر منصوری و غیره بهره مند بوده است  و اکنون هم مفتخر است تا یگی دیگر از فرزندان خود را به عنوان ریاست دانشگاه پذیرا باشد.  اميدوارم با توجه به فعاليت‌هايي كه روسای پیشین دانشگاه انجام داده اند و فعاليت‌هايي كه دكتر جعفريان به انجام مي‌رساند اين دانشگاه همواره سرآمدي خود در ميان دانشگاه های علوم پزشكي كشور حفظ نمايد.
وی  بسترسازی برای ایجاد فضای نوآوری را یکی از ویژگی های مهم برای رئیس دانشگاه عنوان کرد و افزود، دكتر جعفريان پيش از اين نيز خود را وقف دانشكده پزشكي نموده و به خوبي با مسايل در دانشگاه آشنا هستند، بنابراين با توجه به اينكه ايشان فكر انجام كارهاي انجام نشده زيادي را در ذهن مي‌پرورانند، مي‌توان گفت كه كار مشكلي را در پيش رو نخواهد داشت.
وی در پایان گفت: یقین دارم دکتر جعفریان، هم به عنوان یکی از دانش آموختگان و هم به عنوان یکی از استادان این دانشگاه، با دور انديشي، صبر و رعايت عدل و انصاف و هوش  و درايتیكه برخوردارند بتوانند آثار مثتبي را از خود در اين دانشگاه باقي بگذارند و اميدوارم همدلي و همياري سایر مدیران با ریاست دانشگاه تداوم بيشتري يافته تا دانشگاه علوم پزشكي تهران به كمك اين عزيزان و حمايت‌هاي رييس دانشگاه همچنان در مسير رشد و تعالي گام بردارد.
در ادامه این مراسم دکتر لاریجانی گفت: تندباد های زیادی دانشگاه ها را در زمان‌های مختلف در معرض تهدید قرار داده است، اما هنر مدیریت این است که دانشگاه را حفظ کند.
وی گفت: ارزیابی عمیق برای گذشته این دانشگاه نیازمند ارزیابی موقعیت هایی است که دانشگاه داشته است و تصمیمات در آن گرفته شده است خوشحالیم دانشگاه با حرکتی منطقی مسیر خود را طی می کند. مسیر دانشگاه کاملا ریل گذاری شده است.
دکتر لاریجانی همچنین درباره سرپرستان فعلی و پیشین دانشگاه علوم پزشکی گفت: سلامت نفس دکتر منصوری غبطه برانگیز است و در مدت کوتاه ولی تاثیرگذار، دانشگاه را حفظ کرد. دکتر جعفریان با بیش از 80 درصد افعال و اقدامات دانشگاه آشنا است.
در ادامه این مراسم محمدرضا منصوری،‌ سرپرست پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران پشت تریبون رفت و گفت: روزی که آمدم اینجا شرایط را درک می کردم قبول کردن این مسوولیت در آن زمان مشکل بود. انتزاع بسیار باعث تنش شد اما بالاخره در آخرین روز مسوولیت من حکم انتزاع به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. به هر حال دوره پر تنشی بود.
وی گفت: بعضی از همکاران  نگران بودند که تغییر مدیریت ممکن است مشکلاتی ایجاد کند، اما دانشگاه تهران با قدرت است.
دکتر منصوری به سوابق مدیریتی خودش در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: من معاون دکتر باستان حق در زمان جدایی دانشگاه علوم پزشکی تهران از دانشگاه تهران بودم و تلاش های ایشان را دیدم.
در ادامه دکتر جعفریان، سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: قدمت این دانشگاه حدود 160 سال است و از زمانی که دارالفنون با تشکیل دانشکده پزشکی آغاز به کار کرد تا زمان تفکیک دانشگاه علوم پزشکی تهران از دانشگاه تهران در سال 65 ما مدیون تلاش همه بزرگان در این دانشگاه بوده‌ایم.
دکتر جعفریان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، افزود: طبیعتاً هر کدام از مسئولان این دانشگاه موفقیت‌های زیادی را کسب کرده‌اند و برخی جاها اشتباهاتی هم رخ داده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران نقاط قوت بسیاری از جمله در بخش نیروی انسانی دارد.
او که مدتی در دوره ریاست باقر لاریجانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، رییس دانشکده پزشکی این دانشگاه بود، به سوابق همکاری اش با لاریجانی اشاره کرد و در ادامه گفت: مراجعات مردمی به مراکز درمانی ما نقطه قوت دانشگاه ماست. اما زیر ساخت های فیزیکی، نقطه ضعف دانشگاه است؛ عمده بیمارستان های ما بیش از ۴۵ سال عمر دارند دانشکده هایمان هم خیلی وضع بهتری ندارند کمبود منابع هم نقطه ضعف دیگر دانشگاه است. نمی توانیم منابع را تامین کنیم.
وی در مورد خط مشی خود در انتصاب‌ها گفت: دولت تدبیر و امید و اعتدال این امکان را فراهم می‌کند تا از همه سلایق استفاده کنیم و درگیر جریان‌های حاشیه‌ای که اصالتی هم ندارد و وقت‌گیر است نشویم.
وی گفت: برای سال تحصیلی جدید شعار "احترام به دیگران" را انتخاب کردیم تا شاهد جهش فرهنگی در دانشگاه باشیم. فرهنگ با دستور بهبود نمی‌یابد.
در ادامه این مراسم سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت گفت: من معتقدم در سالهای گذشته ما فرصت های بسیار زیادی را از دست دادیم. این که مسئولین ارشد ما در این مسیر چطور حرکت کردند یا نه بر عهده جمع است. اما باور من بر این است که در سال های اخیر فرهنگ و. اخلاق و موقعیت فرهنگی کشو.ر در شان یک کشور اخلاق مدار نبوده است
وزیر بهداشت گفت: دانشگاه مهد اندیشه است و باید زنده باشد. دانشگاه مهد نظر و اندیشه و حتی نظرات متضاد است. دانشگاه باید سیاسی و زنده باشد. امکان ندارد دانشگاهی که زنده نیست. قدرتمند باشد، کشورش قدرتمند باشد. همه مسیر امور از دانشگاه می گذرد.
او در ادامه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران حق بزرگی بر گردن کشور دارد. انسان های بزرگی در آن مدیریت کردند و یکی از مدیرانی که به لحاظ فهم جایگاه دانشگاه و انصاف من بهش علاقه مند هستیم دکتر سیاسی است که بیش از یک دهه در دانشگاه تهران مدیریت کرد. و من از دکتر پیوندی (سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) و دکتر جعفریان خواهش کردم که حداقل یک بار کتاب ایشان را بخوانند.
وی با تقدیر از منصوری، گفت: نمی خواهم مقایسه کنم اما دکتر منصوری نیز انسانی والا مقام بود که در دوره مسئولیتش از منافع و استقلال دانشگاه علوم پزشکی تهران دفاع کرد و دوره بعد از مدیریت دکتر لاریجانی را پشت سر گذاشت. اگرچه مشکلات و هیاهو در این دوران کم نبود و من در جریان جزئیات آن بودم. از این جهت است که تقدیر می شوندبرای صبر و انصافشان که اجازه ندادند در دانشگاه بهم ریختگی ایجاد شود.
دکتر هاشمی گفت: امیدواریم دکتر جعفریان بتوانند سال های متوالی شخصا و یا با استفاده از کسانی که ایشان تربیت می کنند اداره دانشگاه بزرگ علوم پزشکی تهران را به عهده بگیرند. انتظار دارم که ایشان از تمام ظرفیت ها استفاده کنند.

توضیح اینکه دکتر علی جعفریان دانش آموخه ورودی سال 1364 دانشکده پزشکی است و دفتر ارتباط با دانش آموختگان افتخار دارد که یکی دیگر از فرزندانش در سمت ریاست، وظیفه هدایت دانشگاه را بر عهده دارد.


 

کلمات کلیدی