همایش مشترک روز پزشک دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران برگزار شد

همايش مشترك روز پزشك دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي و ايران برگزار شد

همزمان با سالروز ولادت طبيب برجسته ايراني، شيخ‌الرئيس ابوعلي سينا، در مراسم گراميداشت روز پزشك از سه پزشك نامدار فقيد دانشگاه علوم پزشكي تهران، ايران و شهيد بهشتي تجليل به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه در مراسم مشترك روز پزشك دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي و ايران كه يكشنبه 1 شهريور 94 در تالار ابن‌سينا دانشكده پزشكي برگزار شد، ابتدا دكتر علي جعفريان، رييس دانشگاه، روز پزشك را به‌تمامي پزشكان ميهن اسلامي تبريك گفت و افزود: شما پزشكان، در همه مقاطع (عمومي و تخصص) خدمات ويژه و برجسته‌اي به جامعه ايران عرضه كرده و مي‌كنيد كه هميشه قابل‌تقدير است و به امروز بسنده نمي‌شود.
وي ادامه داد: در اين مراسم فرصتي پيش‌آمده كه در محضر دوستان و بزرگان طب باشيم و مقام و ياد اساتيد پيشكسوت و بزرگمان را گرامي بداريم و از رهنمودهاي رييس مجلس و وزير بهداشت بهره‌مند شويم.
سپس دكتر فاضل عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي از پروفسور حسين حكمت استاد فقيد رشته جراحي و دكتر مرداويج آل‌بويه عضو هيات علمي دانشگاه ايران، در مورد پروفسور پروانه وثوق استاد رشته هماتولوژي بابيان خاطراتي ياد آن‌ها را گرامي داشتند.
پخش كليپي از عكس‌هاي دوران كودكي و دانشجويي و سخنراني‌هاي دكتر شمس شريعت تربقان، ياد اين استاد بزرگ را در ذهن‌ها زنده كرد.
سپس دكتر بهادري رييس دفتر دانش‌آموختگان و استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشك تهران، به بيان خاطراتي از پروفسور شمس شريعت تربقان ياد آن پزشك فرهيخته را گرامي داشت و گفت: بيش از 60 سال است كه دكتر تربقان را مي‌شناسم و به جد مي‌گويم، دكتر تربقان، اسطوره‌ي علم پزشكي است.
وي افزود: ايشان در تمامي امور درسي و زندگي بسيار دقيق و ريزبين بود. معلمي، باجان و روحش آميخته بود و از هيچ كوششي براي تدريس و تفهيم مطالب به دانشجويان دريغ نمي‌كرد.
دكتر بهادري، عشق پروفسور شمس تربقان را به دانشگاه علوم پزشكي تهران، مثال‌زدني خواند و گفت: تأليف كتاب‌هايي در خصوص پاتولوژي و نيز كتاب نخستين‌ها كه در مورد زندگي‌نامه اساتيد پيشكسوت و ماندگار ايران است حاكي از عشق دكتر شريعت به دانشگاه تهران و سرزمين ايران است.
در ادامه اين مراسم، دكتر هاشمي وزير بهداشت، گفت: منابع حوزه سلامت از طريق ماليات بر خدمات، كالاهاي آسيب‌رسان و حق بيمه‌اي كه از مردم دريافت مي‌شود و نيز منابع عمومي تأمين مي‌شود. اما منابع عمومي كفاف هزينه‌هاي سلامت را نمي‌دهد و اگر فقط به‌عنوان‌مثال بتوانيم بر سيگار ماليات بگذاريم، 10 هزار ميليارد تومان وارد حوزه سلامت مي‌شود كه تحول بزرگي ايجاد خواهد كرد.
وزير بهداشت افزود: با اين اتفاق ديگر نياز نيست وزارت بهداشت بيمارستان بسازد بلكه مي‌توانيم مانند بسياري از كشورهاي آسيايي و اروپايي، از شركت‌هاي خصوصي داخلي خريد خدمت كنيم و مانند حوزه‌هاي ديگري مثل پتروشيمي و نفت، شاهد سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در اين حوزه باشيم.
دكتر هاشمي لزوم داشتن 80 هزار تخت بيمارستاني و 200 هزار پرسنل در حوزه بهداشت و درمان را ضروري دانشت و گفت: اگر با بودجه‌هاي كنوني بخواهيم اين نياز را برآورده كنيم با فرض ثابت بودن جمعيت، 40 سال طول مي‌كشد پس بايد از مسير ديگري اين اتفاق بيفتد كه آن، خريد خدمت از بخش خصوصي است.
وزير بهداشت با اشاره به كمبود منابع در حوزه سلامت افزود: اگر نتوانيم اعتبارات لازم را از مرجع‌هاي قانوني دريافت كنيم، در اداره بيمارستان‌ها ناتوانيم و قادر به ارائه خدمات درماني مناسب نيستيم.
دكتر هاشمي ادامه داد: اجراي طرح تحول سلامت در دو سال گذشته موجب كاهش پرداخت درمان از جيب مردم در اقصي نقاط كشور، حتي مناطق محروم شد. دسترسي به پزشك عمومي و متخصص در سراسر كشور از ديگر فوايد اين طرح بود به‌طوري‌كه در حال حاضر هيچ شهر زير 20 هزار نفر در كشور كمبود پزشك ندارد.
وي افزود: اجراي اين طرح موجب شد، در كمتر از يك سال هشت ميليون نفر در حاشيه شهرها زيرپوشش خدمات بهداشتي بروند و مراكز جامع خدمات سلامت در حاشيه شهرها براي نخستين بار راه‌اندازي شود.
پس از سخنراني وزير بهداشت، لوح سپاسي از طرف دانشگاه علوم پزشكي تهران، به‌پاس گراميداشت تلاش‌هاي بي‌شائبه سه استاد فقيد دانشگاه علوم پزشكي تهران، ايران و شهيد بهشتي، به دكتر شريعت تربقان پسر مرحوم پروفسور تربقان، دكتر آل‌بويه همكار پروفسور پروانه وثوق و مهندس حكمت برادرزاده پروفسور حكمت، توسط، دكتر لاريجاني رييس مجلس، دكتر هاشمي وزير بهداشت، دكتر زالي رييس سازمان نظام پزشكي و دكتر جعفريان رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران، به‌رسم يادبود اهدا شد.
در ادامه اين مراسم، دكتر لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي، گفت: روز پزشك جنبه تشريفاتي دارد و بهتر است كه در اين روز خواسته‌هاي جامعه پزشكي موردتوجه قرار گيرد و در كنار بزرگداشت پزشكان پيشكسوت، به مسائل مهم جامعه پزشكي پرداخته شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: ابن‌سينا يك شخصيت عالم، پركار، دانشمند و فيلسوف بود كه كتاب‌هاي بسياري درزمينهٔ رياضيات و فلسفه دارد و اگر روند رشد فكري از زمان ابن‌سينا تاكنون مطالعه شود، مي‌توان دريافت كه جريان فكري قبل از تولد ابن‌سينا تا زمان حياتش به سمت شرق حركت كرده است.
وي تأكيد كرد: تفكر ابن‌سينا جديد بود و بسياري از ابداعات در حوزه پزشكي در تفكر اين دانشمند بزرگ وجود داشت، از قرن يازدهم تا قرن شانزدهم تفكر ابن‌سينا حتي در غرب نيز حاكم بود و بعد از رنسانس افكار جديدي به وجود آمد.
دكتر لاريجاني، بر ضرورت افزايش سهم ايران در پيشرفت دانش پزشكي تأكيد كرد و گفت: افكار جديدي در حوزه پزشكي توسط ايراني‌ها ابداع‌شده، هرچند كه شيوه كار آن زمان را نمي‌توان امروز دنبال كرد، اما بايد به روشي سهم ايران را در پيشرفت دانش به‌ويژه در حوزه پزشكي بالا برد.
رئيس مجلس ادامه داد: از سوي ديگر بايد به اين نكته تأكيد كرد كه بعيد است با روش‌هاي كنوني در دانشگاه‌ها سهم ايران در دانش جهاني افزايش پيدا كند، براي رسيدن به اين هدف، بايد كارهاي جمعي در حوزه پزشكي و نيز اقدامات پژوهشي و تخصصي در دانشگاه‌ها افزايش يابد.
در پايان اين مراسم، رييس مجلس و وزير بهداشت در معيت روساي سه دانشگاه و ديگر اساتيد در محل يادمان شهداي دانشگاه عكس يادگاري انداختند.
توضيح اينكه، مراسم مشترك روز پزشك دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي و ايران و نيز تجليل از مقام سه پزشك برجسته و نامدار كشور، پروفسور حسن حكمت، پروفسور پروانه وثوق و پروفسور شمس شريعت تربقان صبح يكشنبه 1 شهريور 94 با حضور دكتر علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي و دكتر سيد حسن هاشمي وزير بهداشت، دكتر زالي رييس سازمان نظام پزشكي، روساي سه دانشگاه، دكتر فيروز وزير بهداشت افغانستان و جمعي از جامعه پزشكي در تالار ابن‌سينا دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد.

کلمات کلیدی