پاسخ به سوالات مطرح شده در هم اندیشی علمی تعهد حرفه ای
باتوجه به طرح سوالاتی از سوی شرکت کنندگان هم اندیشی علمی اخلاق و تعهد حرفه ای که در تاریخ 19/12/95 برگزار شد، از سوی دفتر تعهد حرفه ای دانشگاه به این سوالات پاسخ داده شد.
پاسخ به سوالات مطرح شده در هم اندیشی علمی تعهد حرفه ای:
سوال : سلام، مشکلات مادی پزشکان هم اکنون در حد تجملات و نوع زندگی نیست، در حد حداقل اوضاع مادی است. پزشک هیئت علمی که حقوق نگرفته است و اجاره بهای مسکن یک خانواده ای را نمی تواند پرداخت کند و مجبور به قرض گیری است چطور باید شکل مطرح شده شما را عملی کند ؟
پاسخ: دوست بزرگوار با سلام و سپاس از مشارکت در همایش
در اینکه فشارهای اقتصادی – اجتماعی آستانه تحمل آدمی را پایین می آورد تردیدی نیست، اما این مسئله در موارد بسیار دیگری – غیر از پزشکان – نیز صدق می کند. بسیاری از موارد سوء رفتار حرفه ای، ارتباطی به این مشکلات و فشار ناشی از آن ندارند.
مثلا عدم احترام به حق اتونومی بیمار یا عدم رعایت راز داری و یا بی احترامی به همکاران و بیماران، خارج از حیطه دانش تخصصی عمل کردن و ...
لذا علی رغم نیاز به تلاش منطقی برای رفع مشکلات، حیطه فردی را نیز نباید کم اهمیت تلقی کرد و از آن غافل شد. نکته مهمی که شما مطرح کردید، رسالت سازمان ها و موسسات را در فراهم کردن بستر مناسب برای رعایت تعهد حرفه ای را نشان می دهد.
سوال اضافی:
1. آیا پزشک موظف است به پذیرش بیماری که بیمه او هزینه او را تقبل نمی کند یا با تاخیر طولانی می پردازد؟ ( اگر اورژانسی نباشد.)
2. نقش role model منفی بیشتر است یا مثبت؟
پاسخ :
سوال اول: پزشک مخیر به قرارداد با بیمه های مختلف است و در صورتیکه بیمه تعامل مناسب و به موقعی با پزشک نداشته باشد، پزشک می تواند قرار داد خود را با آن بیمه لغو کند و پس از آن به بیماران اطلاع دهد که با بیمه مذکور قرار داد ندارد و بیماران می توانند به پزشک دیگری مراجعه نمایند. این موضوع شامل بیماران اورژانس نمی شود و پزشکان موظف هستند بدون در نظر گرفتن بیمه و قدرت پرداخت بیمار، مراقبت های اورژانس را به بیمار ارائه دهند.
سوال دوم: در همایش پاسخ داده شد.
سوال: با عرض سلام و ادب خدمت اساتید محترم، سوال بنده در رابطه با رشته های توانبخشی و بخصوص کار درمانی است . طول مدت درمان توانبخشی طولانی مدت بوده و برخورد ما با بیماران بسیار زیاد است و بطور اجتناب ناپذیر ورود بیماران به حوزه مسائل خصوصی درمانگر و مشکل بیمار برای پرداخت هزینه ها و سایر مسائل مرتبط پیش میآید. برخورد و نوع مدیریت درمان توسط ما چگونه خواهد بود؟
پاسخ: تعامل طولانی و تداوم آن ، ارتباطی با ورود بیماران به مسائل خصوصی درمانگر ندارد و توصیه بر این است که درمانگر حریم حرفه ای خود را با بیمار در عین رعایت احترام نگه دارد.
مشکل پرداخت بیماران لازم است با لحاظ حداقل خدمات ضروری موثر و قابل پرداخت مورد توجه قرار گیرد. همچنین درمانگر لازم است سرویس های حمایتی که می تواند مددکار اجتماعی بیمار و حمایت مالی لازم برای درمان بیمار فراهم نماید را به او معرفی نماید.
سوال: به نظر شما بهترین شیوه پرداخت دستمزد پزشکان که بتواند تا حدودی نقش بازدارندگی در مورد جلوگیری از مسائل مالی و مادی پزشکان داشته باشد کدام است ؟
1) پرداخت حقوق ثابت
2) پرداخت مبتنی بر عملکرد با سقف باز
3) پرداخت مبتنی بر عملکرد با مالیت پلکانی
4) کارانه با سقف باز
پاسخ: هر یک از شیوه های پرداخت نقاط ضعف و قوتی در ایجاد انگیزش و تعارض منافع برای پزشکان دارد که ترکیبی از آن ها توصیه می گردد. پاسخ دقیق به سوال در حوزه تخصصی اقتصاد سلامت است.
سوال: در مورد خطرات ناشی از تبلیغات ماهواره ای دارو ها، آیا بهتر نیست که وزارت بهداشت با ایجاد سایتی در مورد دارو های مجاز و غیر مجاز فعالانه عمل کند ؟ با این روش اعتماد و اطمینان عمومی بیشتر خواهد شد.
پاسخ: در سایت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به آدرس www.fda.gov.ir فهرست داروها و مکمل های مجاز به طور کامل درج شده و قابل استفاده پزشکان وعموم مردم می باشد.
ارسال به دوستان