پروفسور رنجبر در گفتگو با شبکه 4 هدف کنگره تازه های پژوهش در پزشکی را ارتقاء دانش و ارتباط بین دانشمندان پزشکی داخل و خارج خواند
پروفسور رنجبر در گفتگو با خبر شبكه چهارم سيما جو معنوي كنگره تازه هاي پزشكي را غير قابل مقايسه با نقاط ديگر جهان دانست.
رييس اكادمي بين المللي پروفسور يلدا در آلمان و رييس دومين كنگره تازه هاي پژوهش پزشكي، شامگاه سه شنبه سوم مهر با حضور در استوديوي خبر ساعت 20 شبكه چهارم سيما – شبكه فرهيختگان- اهداف اين كنگره را تشريح كرد.
پروفسور رنجبر با بيان اينكه دفتر دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران براي برگزاري اين كنگره زحمات زيادي را كشيده است گفت: برگزاري اين كنگره بدون همكاري اين دفتر و رياست دانشگاه امكان پذير نبود.
وي با اشاره به اينكه در اين كنگره سه روزه 50 استاد بين المللي و مشهور در سطح جهاني حضور دارند و آخرين دستاوردها در رشته خودشان را ارائه مي دهند افزود: شايد تعداد اساتيد بين المللي شناخته شده در جهان كه متقاضي شركت در اين كنگره بودند نزديك به دو برابر اين تعداد بود كه متاسفانه بدليل محدوديت نتوانستند در اين كنگره حضور پيدا كنند و من اميدوارم كه در سال آينده با همكاري دانشگاه اين كنگره از سه روز به پنج روز افزايش يابد.
پروفسور رنجبر در پاسخ به اين سوال كه چه ويژگي هايي از دكتر يلدا باعث شده تا وزير بهداشت و علاقمندان به او بدون فراخوان رسمي خودشان را به كنگره برسانند، گفت: وقتي يك آكادمي، آنهم در سطح جهاني به نام يك دانشمند بزرگ نامگذاري مي شود مشخص است كه بايد آن فرد داراي شخصيت ويژه اي باشد كه او را در بين دانشمندان بزرگ پزشكي ممتاز كند. پروفسور يلدا شخصيتي مورد قبول و پذيرش ديگر اساتيد است. از طرفي دكتر يلدا، پدر دانش بيماري هاي عفوني است و نه تنها يك عالم و دانشمند است بلكه اسطوره اخلاق، عطوفت و مهرباني است و درهيچ كلاس درسي نيست كه ايشان درباره مسائل اخلاقي و انسانيت صحبت نكند.
وي افزود: پروفسور يلدا 50 سال است كه در نسل هاي مختلف به شاگردانش درس خداشناسي، مردم دوستي و ميهن دوستي آموزش داده است و شاگردان او هم اكنون بعنوان اساتيد ممتاز دانشكده مختلف پزشكي در سراسر جهان تدريس مي كنند و بسياري به احترام ايشان خود را به اين كنگره رسانده اند. افرادي مثل وزير بهداشت و رييس دانشگاه بودند كه با وجود مشغله هاي فراوان با كمال ميل در كنگره حاضر شدند.
پروفسور رنجبر با بيان اينكه در كنگره هاي مختلفي در جهان شركت كرده است گفت: در هيچ كنگره اي در دنيا چنين جو معنوي را شاهد نبوده ام.
وي با اشاره به پيشرفت علم در كشور به ويژه علم پزشكي گفت: تجربيات شخصي 12 ساله ي من در ارتباط با دانشگاه هاي مختلف ايران نشان مي هد كه در سال هاي اخير رشد بسيار بسيار خوبي را داشته ايم. از طرفي با توجه به اطلاعاتي كه در بانك هاي توليد علم ثبت مي شود از رشد فزاينده كشور ما در عرصه پزشكي حكايت دارد به طوري كه در يكسال نيم پيش كشور ما جايگاه اول در رشد توليد علم را بدست آورد. اگر چه معتقدم ميان علم پزشكي در كشور ما با كشورهاي پيشرفته اروپا و كانادا فاصله وجود دارد ولي كوشش هاي فراواني در اين راه شده و فاصله نزديك تر شده است ضمن اينكه با پيشرفت ارتباطات دسترسي به اطلاعات جديد خيلي سريع تر شده و پيشرفت علم مديون همين ارتباطات است.
رييس اكادمي بين المللي پروفسور يلدا در آلمان و رييس دومين كنگره تازه هاي پژوهش پزشكي، در پايان به تشكيل بنيادهايي همچون بنياد پروفسور يلدا اشاره كرد و گفت: تشكيل اين گونه بنيادها علاوه بر همه دستاوردهايي كه دارد اين است كه همكاري بين دانشمندان ايراني و خارجي را موجب و همين تبادل اطلاعات سبب ارتقاي علم پزشكي مي شود.
خبرنگار: مهدي گلپايگاني
ارسال به دوستان