یترا خوبی؛ با کسب نمره کامل از مقطع دکتری پرستاری فارغ التحصیل شد
میترا خوبی در طول دوران دکترا موفق به کسب گواهی دانشجوی نخبه از بنیاد ملی نخبگان، ثبت اختراع، چاپ یک کتاب و سه مقاله با Affiliation دانشکده شد.
یترا خوبی ورودی مهر 1381 دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته ی پرستاری؛ در حین سال آخر تحصیل، به عنوان دانشجوی استعداد درخشان و نمونه کشوری مشغول به تحصیل رشته دوم "مترجمی زبان انگلیسی" در دانشگاه علامه طباطبایی شد.
وی پس از اتمام رشته دوم تحصیلی اش در مهر ماه سال 1388 وارد مقطع کارشناسی ارشد با گرایش داخلی و جراحی در دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. دوران طرح و تعهد را به عنوان عضو هیات علمی و مدرس زبان سپری کرد و سپس در بهمن ماه سال 1393 مقطع دکترا را در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز و در طول دوران دکترا موفق به کسب گواهی دانشجوی نخبه از بنیاد ملی نخبگان، ثبت اختراع، چاپ یک کتاب و سه مقاله با افیلیشن دانشکده شد. وی در 5 آذر ماه سال 1397 از رساله دکترا با عنوان " تبیین تجارب مدیران بالینی از دیسترس اخلاقی" با راهنمایی دکتر نیکبخت نصرآبادی و مشاوره دکتر محمدعلی چراغی و دکتر سودابه جولائی و نظارت دکتر شکوه ورعی، دکترالهام نواب، دکترعباس عباس زاده، دکترحمیدپیروی
دفاع کرد و با نمره 20 از دوره دکترا فارغ التحصیل شد.
کمی در مورد رساله تان توضیح دهید و بفرمائید که تمرکز اصلی این پژوهش چیست ؟
همانطور که از نام رساله پیداست؛ تمرکز اصلی پژوهش بر پدیده ی دیسترس های اخلاقی بود. دیسترس اخلاقی پدیده ای پیچیده، انتزاعی و دارای ابعاد گوناگونی است. با توجه به ارتباط و پیوستگی میان ماهیت موضوعی و روش شناسی مورد استفاده در پژوهش مذکور، یافته های آن می تواند در حوزه ی مدیریت و رهبری بالینی کاربرد فراوانی داشته باشد.
آیا مطالعه مشابهی در ایران در این خصوص شده بود؟
این پژوهش اولین مطالعه ی کیفی است که در خصوص تجارب زیسته مدیران بالینی از دیسترس اخلاقی در بافت فرهنگی ایران انجام شده است.
در مطالعات خارجی چطور؟
گزارشات مطالعات قید شده در متون خارجی نیز موید آنست که در سال های اخیر در این حوزه مطالعات کمی اندکی با تمرکز بر پرستاران بالینی صورت گرفته است و مطالعه ای کیفی در خصوص تجربه مدیران بالینی از دیسترس اخلاقی به چشم نمی خورد.
اگر بخواهید مطالعه در این خصوص را ادامه دهید، فکر می کنید چه جنبه ای از آن جای کار دارد و روی آن پژوهش می کنید؟
حوزه ی اخلاق، حوزه ایست که همواره جای مطالعه و تحقیق دارد. از آنجا که این حوزه مورد علاقه بنده است؛ در آینده نیز در نظر دارم مطالعه ای جهت تبیین فرایند رخداد دیسترس اخلاقی در مدیران در سطوح مختلف انجام دهم و حتی گاهی انجام مطالعه ای که تجربه زیسته مدیران بالینی از فرایند تطابق در مواجه با دیسترس اخلاقی را نشان دهد به ذهنم خطور می کند. حتی فکر می کنم مهم تر از همه انجام مطالعه ای است تا کیفیت زندگی مدیران بالینی که دیسترس اخلاقی را تا پایان خدمت به دوش کشیده اند، بررسی کند.
مهم ترین مشکلی که در جمع آوری داده ها با آن مواجه شدید، چی بود؟
آشنا کردن مدیران با پدیده ی مورال دیسترس به عنوان یک مفهوم انتزاعی وچند بعدی و همینطور جمع آوری برگه های روایت نویسی مشکل بود که گاه حتی مجبور می شدم چندین بار تعریف مفهوم و هدف مطالعه ام را برایشان شرح دهم.
در داده های شما موردی بود که نتوانید در رساله آن را بیان کنید؟
خیر؛ داده ای وجود نداشت که قادر به بیان آن نباشم.
خروجی رساله شما چند مقاله بود؟
خروجی رساله من تا کنون دو مقاله ISI بوده که یکی چاپ شده و دیگری پذیرفته و در حال چاپ است و البته مقالات دیگر که در حال تدوین آن هستم.
و اما حرف آخر
بسیار از شما سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار اینجانب قرار دادید تا در مورد پایان نامه دکترایی که به نوعی ثمره تلاش و پیگیری مستمر، رهنمود های اساتید محترم و حاصل بهترین ایام تکرار نشدنی عمرم بود، صحبت کنم. به هرحال این مطالعه اولین تجربه تحقیق کیفی بنده بود. از این رو زمان و انرژی بسیاری به خود اختصاص داد و آنچه پیمودن این مسیر طولانی و سخت را برایم آسان تر می نمود با اخلاق بودن تیم تحقیق( آقای دکتر نیکبخت، آقای دکترچراغی، و خانم دکتر جولایی) در لحظات ناامیدی و استیصال من بود که بسیار برایم ارزنده، غیر قابل جبران و به یاد ماندنی است. داشتن همراهی واقعی در انجام مطالعات کیفی بسیار مهم است و خداوند را شاکرم که در این مورد از حمایت های اساتید و خانواده عزیزم بهره مند بودم.
در آخر یادمان باشد:
“صدها فرشته بوسه بر آن دست می زنند
ارسال به دوستان