جلسه دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه با رؤسای دانشکده ها تشکیل شد
این جلسه با حضور دکتر بهادری، دکتر سیداحمدیان، و جمعی از رؤسای دانشکده ها و نمایندگان آنها روز چهارشنبه 8/3/92 در دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد.
گالری عکس
در این جلسه دکتر بهادری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان بر اهمیت استقلال مالی دفتر نسبت به دانشگاه تاکید کرد و افزود: با توجه به این مسئله که متغیر بودن رؤسای دانشگاه هم می تواند در اختصاص بودجه دفتر تأثیر بگذارد، پیشنهادات دانش آموختگان و استادان دانشگاه می تواند در اجرای استقلال مالی دفتر یاری رساند. وی یادآور شد: ما باید بتوانیم سازوکاری ایجاد کنیم تا دانش آموختگان بیشتر به دانشگاه علاقه مند شوند و ارتباطات آنها با دانشگاه به مراتب بیشتر از گذشته باشد.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان در ادامه خاطرنشان کرد: اکثر کسانی که در دانشگاه های معتبر دنیا کار می کنند، کسانی هستند که یا به طور کامل در دانشگاه تهران درس خوانده اند و یا یکی از دوره های درسی خود را در اینجا گذرانده اند و ما باید این افراد را پیدا کرده و به دانشگاه لینک دهیم تا بتوانیم از وجودشان بهره ببریم.
دکتر سیداحمدیان، دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان نیز در خصوص استقلال مالی دفتر از دانشگاه گفت: وابستگی مالی دفتر به دانشگاه یکی از دغدغه های دفتر ارتباط با دانش آموختگان است. و ضرورت تشکیل یک هیئت امنا و یا هیئت مدیره متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه برای جذب منابع مالی و همچنین نظارت برصورت هزینه ها احساس می شود.
دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان ایجاد صندوق های سرمایه گذاری و همچنین کمک های بلاعوض دانش آموختگان به دانشگاه را یکی از راههای کارآمد برای خودکفایی و سودآوری دفتر از لحاظ مالی دانست.
دکتر سیداحمدیان در ادامه اظهار داشت: فارغ التحصیلان یک دانشگاه تولیدات آن دانشگاه هستند و برکات این حرکت نه تنها در زمینه اقتصادی بلکه در زمینه های فرهنگی و علمی سودآور است، چه بسا در بازنگری این محصول که همان دانش آموخته می باشد، می توانیم میزان مفید بودن درسها و آموخته ها را برای آنها متوجه شویم.
مریم زاهدی، رئیس امور اداری دفتر ارتباط با دانش آموختگان، با معرفی سایت دفتر ارتباط با دانش آموختگان گفت: باتوجه به وسعت زیرساختارهای لازم برای ایجاد مجموعه ای از سایت های دانش آموختگان، با حمایت های مسئولین دانشگاه و دفتر ارتباط با دانش آموختگان در نهایت توانستیم سایتی ایجاد کنیم که بتواند بی نهایت زیرسایت داشته باشد. وی افزود: هر آنچه یک سایت خبری و آموزشی و پژوهشی می تواند داشته باشد، این سایت متناسب با نیاز دانش آموختگان داراست.
رئیس امور اداری دفتر خاطر نشان کرد: ما برای هر دانشکده یک سایت داریم، همچنین برای هر کانون که متشکل از ورودی های یک سال مشخص و یا تخصص های یکسان هستند هم سایت های جداگانه داریم. وی در ادامه از حاضرین خواست تا سایت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده خود را از طریق سایت دانشکده به اطلاع دانش آموختگان برسانند.
دکتر دیناروند، رئیس دانشکده داروسازی حضور دانش آموختگان در دانشگاه را امری مهم دانست و گفت: در اکثر دانشگاه های معتبر دنیا فارغ التحصیلان کمک های زیادی به دانشگاه خود می کنند. وی در ادامه از مرحوم دکتر اکبریه یاد کرد و تأثیر کمک های بسیار بزرگ او را در بودجه دانشکده مهم خواند. وی با اشاره به تجریه اولین گردهمایی دانش آموختگان ورودسی سال 1361 دانشکده داروسازی افزود: برگزاری گردهمایی برای ورودهای 30 و 50 سال قبل دانشکده را از مهمترین برنامه های دانشکده داروسازی است که در این گردهمایی ها می توان کمکهای مالی نیز از افراد خیر گروه های دانش آموختگان دریافت کرد.
دکتر دیناروند ایجاد صندوق های سرمایه گذاری را کاری مهم و در عین حال سخت خواند، و همچنین کمک رسانی از طریق دانش آموختگان خیر را بسیار راحت تر و آماده تر دانست.
رئیس دانشکده داروسازی در ادامه گفت: می توانیم این تجربه را هم داشته باشیم و از افراد مقتصد قوی و قابل اعتماد برای تصمیمات سرمایه گذاری این سهام استفاده کنیم تا روز به روز دانش آموختگان بیشتری در این بنیاد عضو شوند.
دکتر نیری، رئیس دانشکده پزشکی تاکید کرد اگر در زمینه اهدای اعتبارات از سوی دانش آموختگان به دانشگاه فعالیت شود نتیجه بهتر و سریع تری خواهیم گرفت. وی با اشاره به پروژه هایی که در جشنهای فارغ التحصیلی دانش آموختگان پزشکی مطرح می شود، گفت: ما با همین روش در یک جلسه توانستیم تقریباً 400 میلیون تومان جمع کنیم و این سرمایه را در اختیار خود دانش آموختگان قرار دادیم. وی افزود: پروژه ها باید کاملاً مشخص باشند و از لحاظ اعتبارات و فنی بررسی شوند.
دکتر دولتی، رئیس مرکز پوست و جذام با اشاره به جمع آوری کمک های مالی هم دوره ای های خود که چندین سال قبل برای ساخت یک درمانگاه در هریس انجام شد، گفت: به نظر من همه برای کمک آمادگی دارند و هر کسی به اندازه توان خود می تواند به دانشگاه کمک کند.
دکتر درگاهی، رئیس دانشکده پیراپزشکی گفت: ما قبل از تشکیل دفتر ارتباط با دانش آموختگان چند مراسم متمرکز برای دانش آموختگان دانشکده برگزار کردیم و حضور استاد بهادری در آن جشن ها برای دانشکده ما افتخار بزرگی بوده است. وی همچنین خاطر نشان کرد: دانشکده پیراپزشکی اولین دانشکده ای بود که بعد از دانشکده پزشکی برای دانش آموختگان خود قسم نامه ای فراهم دید و این قسم نامه در جشن ها توسط دانش آموختگان و با همراهی استاد بهادری قرائت می شد.
رئیس دانشکده پیراپزشکی در ادامه با اشاره به این مطلب که فارغ التحصیلان دانشکده های داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی از لحاظ اعتبار جایگاه بالاتری نسبت به سایر دانش آموختگان دارند، گفت: بحث ایجاد بنیاد تعاون و صندوق سرمایه گذاری برای دانش آموختگان دانشکده ما کارساز تر است. وی افزود: من ورود بخش خصوصی را به دفتر ارتباط با دانش آموختگان خیلی دور از ذهن نمی بینم اما ما برای زیرساخت این طرح باید مشخص کنیم که این نهاد تا چه اندازه به دانشگاه وابسته و یا مستقل از دانشگاه باشد.
خانم راستی، مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده پرستاری و مامایی، به درآمد زایی از طریق سایت دانش آموختگان اشاره کرد و افزود: در همه جای دنیا تبلیغات کاریابی برای دانش آموختگان از طریق سایت alumni انجام می شود و ما می توانیم مرکزیت این تبلیغات را در سایت دفتر ایجاد کنیم. وی همچنین در ادامه پیشنهاداتی از جمله صدور گواهینامه موقت تحصیلی برای فارغ التحصیلان، تبلیغات انجمن های حرفه ای در سایت و امکان استفاده از کتابخانه مجازی در سایت را ارایه داد.
عطار باشی، معاون آموزشی دانشکده توانبخشی، به نیابت از دکتر اکبری، ریاست این دانشکده، موافقت خود را با ایجاد بنیاد تعاون اعلام کرد و گفت : ایده بنیاد تعاون قابلیت اجرایی بیشتری نسبت به کمک های مستقیم دارد. وی همچنین تأکید کرد: دانشکده توانبخشی با کمبود نیروی انسانی مواجه است و اگر این طرح بنیاد تعاون هم راه اندازی شود قطعاً نیاز دانشکده به نیروی انسانی بیشتر می شود.
دکتر اخوان، مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده بهداشت، در خصوص استقلال مالی دفتر از دانشگاه، گفت: بهتر است بنیاد تعاون را به صورت کاملاً مستقل از دانشگاه شکل دهیم تا تحت فشارهای سیاسی و اداری قرار نگیرد چون در این صورت نمی توانیم به آن هدفی که باید برسیم، دست یابیم.
دکتر بهادری در پایان گفت:به نظر می رسد ایجاد بنیاد تعاون را به صورت یک سیستم کم و بیش مستقل از دانشگاه مورد توافق همه حاضرین است. و در پایان جلسه نیز مقرر گردید، طی نامه ای موافقت هیئت امنا و ریاست دانشگاه در این خصوص گرفته شود.
اخبار مرتبط:
ارسال به دوستان