دکتر دولتی: دفتر ارتباط با دانش آموختگان، پلی برای ارتباط مستمر میان دانش‌آموختگان و دانشگاه است

دکتر یحیی دولتی، استاد پیشکسوت و دانش‌آموخته‌ی دو دانشکده‌ی داروسازی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گردهمایی دانش‌آموختگان این دانشگاه، خاطراتی شنیدنی از دوران تحصیل و زندگی خود در آمریکا را بازگو کرد. وی با اشاره به سختی‌های تحصیل در گذشته، از اساتید بزرگ خود چون دکتر نامدار یاد کرد و تجربیات خود را در مسیر کسب تخصص‌های متعدد در رشته‌های مختلف پزشکی در آمریکا شرح داد.

  به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر دولتی، استاد پیشکسوت و دانش‌آموخته‌ی دو دانشکده‌ی داروسازی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با ابراز خوشنودی از شرکت در این گردهمایی، به سختی‌های تحصیل در آن زمان اشاره کرده و افزود: "زمانی که در رشته داروسازی تحصیل می‌کردم، شرایط بسیار متفاوت از امروز بود و تحصیل با امکانات محدود بسیار دشوار بود. اما این چالش‌ها باعث شد که من از اساتید بزرگی چون دکتر نامدار درس‌های فراوانی بیاموزم."

وی ادامه داد: تمامی دوره تحصیلم از دبستان تا دبیرستان را به صورت شبانه گذراندم. سپس در کنکور شرکت کردم و در رشته ی داروسازی قبول شدم. از لحاظ معدل شاگرد اول بودم اما به دلایلی من را شاگرد اول معرفی نکردند، زیرا اگر شاگرد اول می شدم می توانستم بدون امتحان وارد دوره تخصص شوم. پس تصمیم گرفتم وارد رشته پزشکی شوم و هفت سال در عین حال که داروساز ارتش بودم رشته پزشکی را نیز با هر زحمتی که بود به پایان رساندم. 

دکتر دولتی با بیان اینکه، حالا نوبت این شده بود که تخصص را در پزشکی بگیرم برای ورود به رزیدنتی در آمریکا، باید امتحان ESFMG را قبول میشدم، بیان کرد: این امتحان را نیز قبول شدم و به آمریکا رفتم. در آن زمان مادرم بیماری پوستی داشت و من تصمیم گرفتم برای درمان مادرم رشته پوست بخوانم، رشته پوست نیز بسیار سخت است و نمرات اول برای رزیدنتی در این رشته پذیرفته می شوند، تخصص این رشته را هم گرفتم. زمانیکه برد را گرفتم با خودم گفتم زمانی میتوان پوست را بفهمم که پاتولوژی را نیز بدانم پس تخصص این رشته را نیز گرفتم و همچنان در آمریکا بودم. روز آخر امتحانات به ایران بازگشتم وحتی جواب برد را در فرودگاه گرفتم .

این استاد پیشکسوت دانشگاه مهاجرت پزشکان به خارج از کشور را از گذشته تاکنون تاسف بار خواند و افزود: از 300 نفر فارغ التحصیل دانشگاه، 100 نفر به آمریکا رفتیم و از این تعداد 20 نفر به ایران بازگشتیم و 16 نفر از آن بیست نفر نیز پس از انقلاب مهاجرت کردند و 4 نفر از ما اکنون در ایران هستیم و این بسیار جای تاسف است.

دکتر دولتی انجام کار خیر و انتخاب جانشین را برای تمامی اساتید با اهمیت خواند و گفت: دو توصیه من که از آرزو های من بود یکی این است که هر کس در هر کجای این مملکت متولد شده کار خیری انجام دهد و توصیه دوم اینکه، هر کس که بخشی می سازد جانشین خود را نیز تعیین کند زیرا از ابتدای مسیر با تکیه بر آن می تواند مسیر را راحت تر طی کند.

وی در باره ی دانش آموختگان و نگاه آنها به محل تحصیل خود در کشورهای دیگر یادآور شد: در کشور های مختلف فارغ‌التحصیلان دانشگاه ها از ابتدای به وجود آمدن دانشگاه ارتباط خود را با مادر خود که همان دانشگاه است قطع نکرده اند. چون مادر و پدر مقداری در زندگی به انسان می آموزند و درس های بعدی زندگی را باید از مادر دوم یعنی دانشگاه و محل تحصیل آموخت. در خارج از کشور میتوان دید alumni چقدر از نظر ارائه خدمات ثروتمند بوده اند ما نیز این عضویت را شروع کرده ایم و امیدواریم همه دانشگاه ها در این مورد همت کنند.

دکتر دولتی در پایان سخنان خود، در خصوص دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان گفت: "این دفتر به‌ عنوان پلی برای ارتباط مستمر میان دانش‌آموختگان و دانشگاه، فضایی را فراهم کرده است تا فارغ‌التحصیلان بتوانند پس از دوران تحصیل و بازنشستگی نیز به همکاری با دانشگاه ادامه دهند و تجربیات خود را در پیشبرد اهداف دانشگاه به کار گیرند.

فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *