دکتر قناعتی: دانش آموختگان دانشگاه گنج نهانی هستند که می توانند در دانشگاه اثرگذاری بیشتری داشته باشند

به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان،در نشست ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بایادآوری دوران کوتاه مسئولیت و عمر انسان در انجام کارهای اثرگذار گفت: امیدوارم در مدت باقی مانده از این دوره مدیریتی، با همه تلاش خود،  دین خود را به دانشگاه ادا کنیم.
دکتر قناعتی با اشاره به مشارطه، مراقبه، محاسبه، معاتبه و معاقبه به عنوان راه‌های مدیریت خواسته‌های نفس و سیر و سلوک الهی گفت: مراقب وسوسه‌ها و پیشنهادهایی باشیم که ممکن است ما را از راه حق خارج کند. امیدوارم خدا کمک کند بدون توجه به حاشیه‌ها، وظیفه خود را در خدمت رسانی به مردم به انجام رسانیم.
رئیس دانشگاه با تشریح اهداف کلان توسعه پایدار افزود: ریشه کنی فقر، دسترسی به آموزش همگانی، عدالت جنسیتی، کاهش مرگ و میر کودکان، بهبود سلامت مادران، پیشگیری از بیماری‌های عفونی، تضمین پایداری محیط زیست و مشارکت جهانی برای توسعه، ۸  محور مهمی است که سازمان ملل برای رشد و توسعه جوامع اعلام کرده است.
دکتر قناعتی با تاکید بر اهمیت توجه به بیماری‌های غیرواگیر افزود: ۱۷ میلیون مرگ در سال براثر بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های ریوی، قلبی عروقی، سرطان‌ها و دیابت اتفاق می‌افتد.
رئیس دانشگاه، با بیان اینکه ۳۰ تریلیون دلار در سال هزینه بیماری‌های غیرواگیر در جهان می‌شود افزود: با برنامه ریزی در زمینه کاهش مصرف سیگار و الکل، برخورداری از رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی، خواب کافی و شرایط کاری مناسب می‌توان از ۷۰ درصد این بیماری‌ها پیشگیری کرد.
دکتر قناعتی، از موسسه ملی تحقیقات سلامت و معاونت پژوهشی و معاونت بهداشت دانشگاه خواست در زمینه کاهش عوامل خطر بیماری های غیرواگیر برنامه ریزی کنند و افزود: بودجه دانشگاه محدود است و باید به صورت بهینه صرف برنامه‌ریزی در امور تاثیرگذار شود.
رئیس دانشگاه نیروی انسانی و زمان بندی در اجرای پروژه‌ها را دو عامل مهم مدیریتی دانست و افزود: نگهداشت نیروی انسانی مقوله مهمی است و باید در تفاهم‌نامه‌ واحدها مورد توجه قرار گیرد.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه از زحمات دکتر گتمیری در بنیانگذاری این نهاد قدردانی کرد و گفت: بازنشستگی در کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن مفهوم ارشدیت دارد و ارتباط سازمان با بازنشستگان به عنوان مشاور ادامه پیدا می‌کند. دفتر ارتباط با دانش آموختگان نیز به عنوان NGO واقعی باید توسعه پیدا کند و ارتباط خود را با دانش آموختگان و اساتید پیشکسوت حفظ کند.
رئیس دانشگاه با تاکید بر حمایت از فعالیت‌های دفتر ارتباط با دانش اموختگان، گفت: دانش آموختگان دانشگاه گنج نهانی هستند که با تقویت فعالیت این دفتر،  می توانند در دانشگاه اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
دکتر قناعتی برگزاری گردهمایی‌های دانش آموختگان دانشگاه را ضروری دانست و افزود: فضای موزه تاریخ علوم پزشکی برای برگزاری این گردهمایی‌ها به صورت رایگان دراختیار دانش آموختگان قرار گیرد.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود به منظور افزایش کارایی دفتر ارتباط با دانش اموختگان و بنیاد علمی و فرهنگی دکتر بهادری تاکید کرد: کارگروهی با حضور معاونان مرتبط با این حوزه تشکیل و برای توسعه فعالیت‌های این نهاد برنامه ریزی شود.

دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه ایرانی دارای ساختار مصوب ارتباط با دانش آموختگان
در ادامه دکتر سیدمنصور گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش اموختگان، فعالیت های این واحد و بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری را تشریح کرد و گفت: دفتر ارتباط با دانش آموختگان در سال 1385 پس از بررسی الگوهای دانشگاه های معتبر و مدل‌های بین المللی  تاسیس شد.
دکتر گتمیری، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تنها دانشگاه ایرانی است که دفتر ارتباط با دانش آموختگان آن مصوبه هیئت امنا و تشکیلات آن مصوبه وزارت بهداشت دارد گفت: با توجه به گستردگی طیف و بالا بودن تعداد دانش آموختگان و ماموریت های فرادانشگاهی، ملی و منطقه ای دانشگاه، ضرورت فعالیت چنین مرکزی احساس و این دفتر در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد.
رئیس دفتر ارتباط با دانش اموختگان  با اشاره به اهداف راه اندازی این دفتر گفت: دفتر ارتباط با دانش اموختگان به منظور برقراری ارتباط علمی قوی و گسترده بین دانشگاه و دانش اموختگان، بهره مندی از استعداد و توان دانش آموختگان در ارتقا جایگاه دانشگاه، حمایت ها از فارغ التحصیلان، ایجاد امکانات تحقیقاتی در سطح دانشگاه و ارایه تسهیلات رفاهی و اجتماعی به دانش اموختگان ایجاد شده و برای تحقق این اهداف تلاش می کند.

فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی

تصاویر