دکتر غلامی استاد برگزیده گروه داروسازی هفتمین سمینار تعهد حرفهای در نظام سلامت بر آگاهی استادان از فرآیند منتورینگ تاکید کرد

مصاحبه با افراد برگزیده بخش جشنواره سمینار تعهد حرفه ای در نظام سلامت از مهمترین فعالیتهای رسانه ای این سمینار است که در ادامه گفتگو با دکتر غلامی استاد دانشکده داروسازی را میخوانید

دکتر غلامی در گفتگو با خبرنگار سایت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در معرفی خود گفت: بسم الله الرحمن الرحیم من دکتر خیرالله غلامی متولد 1338 تهران، استاد دانشکده‌ی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم. از آبان سال 1370 وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شدم و گروه داروسازی بالینی را با کمک دوستان تاسیس کردیم. چند دوره مدیر گروه داروسازی بالینی بودم و چند دوره دبیر هیات ممتحنه داروسازی بالینی در وزارت بهداشت، حدود 14 سال سرپرست داروخانه‌های دانشکده داروسازی و داروخانه‌های بیمارستانی دانشگاه بودم و در مرداد 1402 هم تقاضای بازنشستگی کردم و از آن موقع بازنشسته شده ام. وی در مورد تعهد حرفه ای در دانشگاه گفت
در رابطه با تعهد حرفه‌ای صحبت کردن خیلی سختی است. هر کسی این تعهد حرفه‌ای را به نحوی نگاه می‌کند. از نظر من 3 محور در دانشگاه وجود دارد که باید بر آنها تاکید کرد. اولین آنها آموزش است. استاد دانشگاه باید عاشق آموزش و تدریس باشد. دوم علاقه به پژوهش است. استاد باید به پژوهش در رشته‌ی کاری خود و رشته‌های دیگر مرتبط به رشته‌ی کاری خود علاقه داشته باشد. سوم که شاید از همه‌ مهم‌تر باشد زیرا دو مورد قبلی را در خود گنجانده است اینکه استاد باید به فکر توسعه در دانشگاه باشد.استاد باید به فکر توسعه‌ی خود و توسعه در رشته‌های آموزشی دیگر باشد. action inter discipline را دوست داشته باشد والا در حال درجا زدن خواهد بود و دانشگاه به یک محیط خسته کننده تبدیل میشود. که فقط استاد چیزی را که بلد است تدریس میکند. توسعه باید با آموزش و پژوهش همراه باشد و باعث ایجاد کارهای جدیدی بشود و در این سی و دو سال من سعی کردم که به این نحو عمل کنم. باید در حوزه‌ی سلامت به اینکه چگونه مشکلات ‌را برای مردم، که خواهان دسترسی به خدمات سلامت هستند، حل کنیم بیاندیشیم و این فرقی نمیکند چه در داروخانه، درمانگاه، کلینیک یا بخش بیمارستانی باشد و ما باید مرتب به این فکر کنیم که چگونه ما خدمات بهتری را ارائه کنیم که برای مردم سهل الوصول باشد.
دکتر غلامی در باره موضوع هفتمین سمینار تعهد حرفه ای در نظام سلامت و نقش اساتید در منتورینگ فراگیران گفت منتورینگ در دانشگاه بسیار مهم است و شاید یکی از وظایف نانوشته‌ی اساتید در دانشگاه باشد برای اینکه بتوانیم منتور خوبی باشیم باید به منتورینگ اعتقاد داشته باشیم. باید به راه رفتن، حرف زدن، تبادل اطلاعاتمان با دانشجویان و همکارانمان اهمیت بدهیم و اگر به محور های آموزش، پژوهش و توسعه توجه کنیم و اعتقاد داشته باشیم آنگاه میتوانیم بگوییم منتور خوبی هستیم، زیرا تعهد به اینهاست که رفتار ما را در اینکه چگونه کاری را انجام دهیم به وجود می آورد.
استاد غلامی در توصیه به دانشجویان و همکاران گفت من به عنوان کسی که 32 سال در دانشگاه خدمت کرده ام و با جوان‌ها و دانشجوها سر و کار داشتم میتوانم این را بگویم اگر کاری که انجام میدهید، رشته ای را که میخوانید و فعالیتی که انجام میدهید را دوست ندارید زودتر تغییر رشته و تغییر مسیر بدهید و کاری را که دوست دارید انجام دهید تا از کار خود لذت ببرید در غیر این صورت ممکن است روزها و روزگارتان پر از یاس و نا امیدی باشد. در 32 سال خدمت من در دانشگاه و 12 سال آموزش به عنوان دانشجو روزی نبوده است که از کار خودم لذت نبرده باشم و این لذت بردن از کار هست که میتواند شما را سرپا نگه دارد تا با امید جلو بروید و موفق باشید.

فاطمه رمضانی

فاطمه رمضانی