مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد تأسیس دانشگاه برگزار میشود
بزرگداشت هشتادمين سال تأسيس دانشگاه با تشكيل جلسه مسئولين دفاتر ارتباط با دانشآموختگان و روساي دانشكدهها كليد خورد.
در اين جلسه كه با حضور دكتر اميني مشاور عالي رئيس دانشگاه، دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانشآموختگان، روساي دانشكدهها و مسئولين دفاتر ارتباط با دانشآموختگان دانشكدهها روز سهشنبه 18 آذرماه در سالن اجلاس دانشگاه برگزار شد، بزرگداشت محورهاي برگزاري مراسم هشتادمين سال تأسيس دانشگاه به بحث و بررسي گذاشته شد.
در اين جلسه دكتر سيداحمديان دبير دفتر ارتباط با دانشآموختگان ضمن ارائه گزارشي از اقدامات صورت گرفته براي بزرگداشت هفتاد و پنجمين سال تأسيس دانشگاه گفت: مهمترين برنامههاي هفتادوپنجمين سالگرد تأسيس دانشگاه كه يكي از برنامههاي موفق دانشگاه بود شامل راهاندازي سايت اختصاصي براي اين مراسم، برپايي غرفه تاريخچه و معرفي دستاوردهاي دانشكدهها، بيمارستانها، معاونتها و مراكز تحقيقاتي دانشگاه، تشكيل جلسات همانديشي با دانشآموختگان دانشكدهها، انتشار خبرنامه ويژه اين مراسم، افتتاح پروژههاي قابل بهرهبرداري واحدهاي تابعه دانشگاه، برگزاري جشن هفتادمين سالگرد دانشگاه با حضور وزير بهداشت و با قرائت پيام ريس جمهور بود.
وي افزود: حضور اكثريت واحدهاي آموزشي درماني و خدماتي دانشگاه و اجراي برنامههاي متنوع اين نمايشگاه را شور و نشاط خاصي بخشيده بود ضمن اينكه تاريخچه فضاهاي دانشگاه و برنامههاي موفق آن نيز به تصوير درآمده بود.
دبير دفتر ارتباط با دانشآموختگان در ادامه به معرفي برنامههاي پيشنهادي براي هشتادمين سالگرد تأسيس دانشگاه گفت: براي اين مراسم نيز برپايي يك نمايشگاه سهروزه سوم لغايت پنجم اسفند و يك همايش يكروزه در پايان نمايشگاه و با حضور دانشآموختگان دانشكدهها پيش بيني شده است كه دانشكدهها ضمن اينكه در اين نمايشگاه ميتوانند غرفهاي داشته باشند ميتوانند فضاي داخل دانشكده خود را نيز متناسب با اين مناسبت آراسته نمايند.
وي در بخش ديگر سخنان خود حضور كانونهاي دانشآموختگان دانشكدهها و معرفي خيرين را در اين نمايشگاه از ويژگيهاي مهم آن عنوان كرد و افزود: نگاه به دانشآموختگان دانشگاه بايد به صورتي باشد كه به آنان بهعنوان منابع مهم و تأثيرگذار نگريسته شود. دانشگاه ميتواند با تقويت حس تعلق دانشآموختگان به دانشگاه از پتانسيلهاي علمي، معنوي و مالي آنان در جهت پيشبرد اهداف خود بهرهمند شود و نمايش تاريخچه دانشگاه فرصت خوبي است براي برقراري ارتباط و تقويت حس تعلق آنان به دانشگاه.
دكتر سيداحمديان ضمن بيان برنامههاي پيشنهادي براي برگزاري باشكوه اين مراسم از روساي دانشكدهها خواست تا علاوه بر حمايت مسئولين دفتر ارتباط با دانشآموختگان دانشكده خود ارتباط خود را با آنان تقويت كرده و نظرات پيشنهادي خود را ارائه نمايند.
وي در پايان سخنان خود از اقدامات دفتر ارتباط با دانشآموختگان براي تأسيس بنياد دانشآموختگان دانشكدههاي تابعه خبر داد و افزود اساس تأسيس اين دفتر، ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه و جلب حمايتهاي آنان براي اجراي برنامههاي مربوط به دانشآموختگان است.
دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه نيز ضمن تشكر از حضور مدعوين جلسه گفت: دانشگاه علوم پزشكي تهران با 12 دانشكده فعال و پرديس بينالملل دانشگاه با سه دانشكده بزرگترين دانشگاه كشور است و براي دفتر ارتباط با دانشآموختگان افتخار بزرگي است كه با همكاري دانشكدههاي تابعه عهدهدار برگزاري اين مراسم باشد .
وي افزود، با توجه به تصميم مسئولين دو دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران براي بزرگداشت هشتادمين سال تأسيس بهصورت مشترك آنچه مهم است معرفي تاريخچه دانشگاه است و در صورت اجراي برنامه مشترك دو دانشگاه اصل برنامه ما برقرار خواهد بود.
دكتر بهادري ضمن اشاره به برپايي نمايشگاه سهروزه در ساختمان دانشكده پزشكي يادآور شد، البته بخشي از كار در دانشكدهها خواهد بود كه توسط مسئولين دفاتر ارتباط با دانشآموختگان دانشكدهها و حمايت روساي دانشكدهها هدايت و اجرا ميشود.
دكتر بهادري بر حضور استادان پيشكسوت دانشگاه در همايش مربوط به اين مراسم تأكيد كرد و افزود، دانشآموختگان برجسته و تأثيرگذار و استادان پيشكسوت دانشگاه جواهري هستند كه نبايد گمنام بمانند ضمن اينكه به حضور دانشجويان توانمند، محقق و علاقهمند نيز در دانشگاه بايد افتخار كرد.
دكتر بهادري در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد دانشگاه علوم پزشكي تهران در منطقه منحصربهفرد است و براي من بسيار ارزشمند است كه هرروز خود را در اين محيط سپري كنم و اميدوارم با حمايتهايي كه روساي محترم دانشكدهها از مسئولين دفاتر ارتباط با دانشآموختگان دانشكده خود ميكنند ما را در اجراي موفق اين جشن هشتادسالگي دانشگاه ياري نمايند.
دكتر اميني مشاور عالي رئيس دانشگاه نيز در اين جلسه ضمن ابراز خرسندي از حضور و علاقه استادان بزرگي چون دكتر بهادري و دكتر مصفا براي چنين برنامههايي گفت: مهمترين اصل در زندگي هويت است و اگر از كسي اين هويت گرفته شود ديگر چيزي براي گفتن ندارد. در مجموعههايي كه عوامل انساني در آنها حرف اول را ميزند نيز بايد به اين اصل توجه شود و اين كار ميسر نميشود مگر با نگاه به گذشته و ثبت آنچه در اين مدت صورت گرفته است.
وي اظهار داشت، متأسفانه به دليل اينكه در كشور به فرهنگ حفظ آثار مكتوب كمتر از فرهنگ شفاهي توجه شده اسناد و مدارك مهمي در كشور و سازمانها نابودشده و ما براي مرور تاريخچه بسياري از وقايع به اطلاعات شفاهي پيشكسوتان متكي هستيم.
مشاور عالي رئيس دانشگاه تأكيد كرد، برپايي نمايشگاه تاريخچه و برگزاري چنين برنامههايي ميتواند ما را وادار كند تا به گذشته برگرديم و قدر دانشگاه خود را بيشتر دانسته و با درس گرفتن از گذشته و شناخت بيشتر، براي آينده برنامهريزي كرد.
وي افزود، خوشبختانه قدمهاي خوبي در اين راستا برداشتهشده كه بايد استمرار داشته باشد و براي گردآوري اطلاعات و مكتوب كردن تاريخچه بايد از دانشكدهها و حتي از گروههاي آموزشي دانشكدهها شروع كرد.
دكتر اميني ضمن تأكيد بر آشنايي دانشجويان و دستياران با گذشته و اتفاقاتي كه براي رشته تحصيلي آنان افتاده است به بيان تجربه بيمارستان روزبه براي جمعآوري تاريخچه، آشنايي دستياران با مشكلات پيش روي متخصصين اوليه اين رشته پرداخت و از تدريس تاريخچه تأسيس رشته روانپزشكي به دستياران اين رشته از امسال خبر داد.
وي افزود: به چنين اتفاقاتي كه در دانشگاه رخ ميدهد تنها بهصورت نمادين نبايد نگريست بلكه بايد به درسي كه از اين تجربه آموخته ميشود و احساس هويتي كه براي ما در آينده ايجاد ميكند نيز توجه كرد.
دكتر اميني وجود حس تعلق و تعصب براي دانشجويان را بسيار مهم عنوان كرد و خاطرنشان كرد اگر توانسته باشيم اين حس را در دانشجويان ايجاد و تقويت كنيم ميتوانيم بگوييم كه كار ما بدون نقص بوده است.
وي با اشاره به تصميم دو دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران براي برگزاري برنامه مشترك به همين مناسبت ابراز اميدواري كرد در صورت فراهم شدن شرايط مناسب براي اين كار با همكاري دفتر ارتباط بادانش آموختگان و دانشكدهها بتوانيم در آن مراسم هم حضور پررنگي داشته باشيم.
مشاور عالي رئيس دانشگاه در بخش ديگر سخنان خود پس از طرح نظرات و پيشنهادها روساي دانشكدهها از روساي دانشكدهها خواست تا در خصوص طرح تأسيس بنياد دانشآموختگان دانشكدهها و يا دانشگاه و همچنين برگزاري جشن يكپارچه دانشآموختگان بي انديشند و در جلسه بعدي نظرات و پيشنهادها خود را ارائه نمايند.
حفظ اسناد و آثار مكتوب دانشكدهها، استفاده از فرصتهاي مختلف براي ارتباط بادانش آموختگان بخصوص همكاري در تهيه نشريات علمي اجتماعي و استفاده از فضاهاي مجازي ، تشكيل گروههاي اجرايي و تصميمگيري براي تعين محورهاي انتخاب افراد برگزيده ( كاركنان، دانشآموختگان و استادان) معرفي دستاوردهاي جديد دانشگاه در كنار تاريخچه قديمي دانشگاه، معرفي بيشتر دانشجويان خارجي در اين همايش، توجه بيشتر به دستاوردهاي 5 سال اخير دانشگاه، دعوت از مدعوين خارج از دانشگاه، معرفي بيشتر دانشكدهها به مخاطبين عمومي از طريق شبكههاي مجازي و رسانه، توجه به هويت دانشكدهها در كنار هويت دانشگاهي، دعوت از مديران كشوري و لشكري فارغالتحصيل دانشگاه، چاپ تمبر يادبود و تهيه نمادي به همين مناسبت از مهمترين موضوعاتي بود كه توسط روساي دانشكدهها و ديگر مدعوين در اين جلسه مطرح شد.
[S1]
ارسال به دوستان