این هفته نیز مرکز تحقیقات نفرولوژی سمینار علمی خود را با عنوان نارسایی مزمن کلیه برگزار کرد
صبح امروز پنجشنبه 15 ارديبهشت سمينار آموزشي نارسايي مزمن كليوي (CKD) به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان در محل اين دفتر برگزار شد.
صبح روز پنج شنبه 15 ارديبهشت 1390، سمينار علمي نارسايي مزمن كليوي (CKD) به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان در سالن اجتماعات اين دفتر برگزار شد.
در اين برنامه ابتدا دكتر محمد رضا عباسي دبير علمي اين سمينار ضمن خير مقدم به مدعوين پزشكان و متخصصان باليني، با اشاره به پيامد هاي ناخوشايند بيماري هاي مزمن كليه مانند تحميل هزينه هاي بالا بر سيستم هاي بهداشتي و كاهش عمر مفيد بيماران، اظهار اميدواري كرد كه با برگزاري چنين سمينارهايي بتوان از ايجاد و پيشرفت آن پيشگيري كرد و با نحوه برخورد صحيح، در جهت كاهش هزينه هاي سيستم هاي بهداشتي و درماني و زندگي طولاني تر همراه با سلامتي بيشتر بيماران كه به نسبت جمعيت زيادي هم هستند، گامي برداشت.
سپس دكتر لسان پزشكي رييس مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اظهار خرسندي از برگزاري سومين جلسه از سلسله سمينارهاي مركز تحقيقات نفرولوژي در تبيين بخشي از اهداف اين سمينار گفت: اين سلسله سمينارها اهداف خاصي را دنبال مي كند كه در درجه اول عهده دار انتقال مفاهيم پايه اي است و انتقال مفاهيمي كه همكاران به كاربرد آن در عمل و در كلينيك نيازمند هستند.
وي در انتخاب عناوين سخنراني هاي اين سمينار افزود: در درجه اول عناوين انتخاب شده بيشتر به موضوعاتي مي پردازد كه جامعه پزشكي به آن مبتلاست و تا حدود زيادي استمرار اين سمينارها مي تواند تسكين آلام بيماران باشد كه توسط همكاران ما اين كار انجام مي شود و نيز از طريق آشنايي با مفاهيمي كه مي تواند پايه اي براي تحقيقات باشد، مي توان به اين اهداف دست يافت.
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي خاطر نشان كرد كه جوامع پيشرفته و نيز غير پيشرفته به بيماري هاي مزمن كليه مبتلا هستند، اما علت بروز آن در كشورهاي توسعه يافته و توسعه نيافته كمي متفاوت است. در هر صورت از نظر بار مالي، اقتصادي و كاهش نيروي انساني مفيد بسيار حائز اهميت است. اگر با آن خوب برخورد شود كه هدف اين سمينارها در راستاي آشنايي با پاتوفيزيولوژي و يادآوري نكات مهم مديريت آن است، سبب افزايش طول عمر بيماران مي شود كه با هيچ حد اقتصادي قابل مقايسه نيست و نيز بار اقتصادي زيادي را از دوش دولت ها برمي دارد. اميدوارم اين سمينارها گام كوچكي در جهت رسيدن به اين اهداف بردارد.
همچنين دكتر گتميري مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اعلام اين خبر كه تا پايان مهر ماه، حدود 14 برنامه از اين سلسله سمينارها برگزار خواهد شد، مهم ترين اين برنامه ها را سمينار روزهاي 29، 30 و 31 تيرماه تحت عنوان عفونت در بيماريهاي كليه خواند و در تشريح اين سمينار سه روزه گفت: اين سمينار سه روزه به علت گستردگي برنامه هاي ياد شده با حدود 48 سخنران در حوزه عفونت در بيماري هاي كليوي شامل پيوند، دياليز و جنرال نفرولوژي، در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) برگزار خواهد شد.
وي ضمن تشكر از همكاري هاي دكتر عباسي دبير همايش و همه اعضاي نفرولوژي مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) و رشته هاي مختلف از بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشكي تهران، اظهار اميدواري كرد كه بتوان با اجراي چنين برنامه هايي دانش نفرولوژي را در سطح گروه هاي مختلف پزشكي ارتقاء داد، با توجه به اينكه چندين ميليون نفر در سطح جمعيت كشور با فازهاي پنجگانه نارسايي مزمن كليوي (CKD) به كشف، درمان و توجه زيادي نياز دارند كه انشاءالله با ارتقاي آگاهي هاي جامعه پزشكي اعم از عمومي و رشته هاي مختلف تخصصي بتوانيم به وظايفي كه برعهده ماست، جامه عمل بپوشانيم.
عضو هيأت علمي گروه نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اظهار خرسندي از برنامه ويژه پرستاران با عنوان نارسايي كليه و همودياليز در حوزه پرستاري كه بطور موازي با برنامه CKD ويژه پزشكان برگزار مي شود آن را يكي از توفيقات مركز تحقيقات نفرولوژي خواند كه توانسته است علاوه بر پزشكان، پرستاران را نيز در زمينه آموزش و پژوهش حوزه كاريشان فعال كند.
لازم به ذكر است كه بعد از اتمام برنامه افتتاحيه، پرستاران در برنامه نارسايي كليه و همودياليز در حوزه پرستاري شركت كردند و در پايان جلسه با كسب 2/25 امتياز گواهي شركت در اين دوره را دريافت كردند.
گفتني است، سمينار علمي نارسايي مزمن كليوي (CKD) حهت دو گروه پزشكان و پرستاران به طور جداگانه برگزار شد كه در سمينار ويژه پزشكان سخنرانان با عناوين ذيل به ايراد سخنراني پرداختند:
دكتر لسان پزشكي: قلب و كليه؛ دكتر عباسي: اپيدميولوژي، اتيولوژي و Screening؛ دكتر احمدي: اختلالات هماتولوژيك در CKD ؛ دكتر سيفي: اختلالات استخواني در CKD؛ دكتر رزاقي: تغذيه در بيماران نارسايي مزمن كليه؛ دكتر گتميري: پيشگيري و درمان در نارسايي مزمن كليه؛ دكتر دشتي: تنظيم داروها و نارسايي مزمن كليه.
عناوين سخنرانان در برنامه ويژه پرستاران نيز با عنوان نارسايي كليه و همودياليز در حوزه پرستاري به شرح ذيل است:
گيتا پاك سرشت: عوارض حين همودياليز؛ عليرضا زرين نام: Reverse. Osmosis ؛ زهرا طلائي: فرآيند پرستاري همودياليز؛ محترم حاجي پور: ديابت و نارسايي كليه؛ افسانه جهانمردي: مشكلات عاطفي و رواني بيماران همودياليز؛ داوود امير قلي پور: مشكلات قلبي و نارسايي كليه.
در پايان سخنرانان به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.
خبرنگار: ليلا آذين مهر
ارسال به دوستان