دکتر لاریجانی از تلاش های ارزنده بخش فارماکولوژی و علوم دارویی دانشگاه در سطح ملی قدردانی نمود.
رييس دانشگاه در مراسم نكوداشت چهلمين سال تأسيس دپارتمان طب تجربي افتتاح شعبه بين المللي دانشگاه در كيش و آغاز پروژه شهر دانش و سلامت در اين جزيره را آغاز تحولي بزرگ در منطقه دانست.
در مراسم نكوداشت چهلمين سال تأسيس طب تجربي كه امروز صبح (12/12/86) در تالار دكتر گيتي (گروه فارماكولوژي) دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با حضور رييس دانشگاه، رييس دانشكده پزشكي دانشگاه، و رييس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه و جمعي از استادان و پيشكسوتان اين رشته برگزار شد دكتر لاريجاني ضمن خيرمقدم به حاضرين در سالن و اداي احترام به روح دكتر گيتي استاد نمونه فارموكولوژي دانشگاه اظهار داشت گروه فارماكولوژي يكي از گروههاي بسيار كارا و ارزشمند دانشگاه است كه در آموزش پزشكي و دورههاي PhD فعاليت بسيار برجسته اي دارد.
وي افزود: بخش فارماكولوژي و علوم دارويي دانشگاه پروژههاي بسيار ارزندهاي را در كشور انجام داده كه در توليدات علمي كشور جزء برجستههاي دانشگاهي هستندو فاصله بسيار كمي در توليد علم با دانشگاههاي خارج كشور دارند.
دكتر لاريجاني ضمن تشكر از تلاش استادان گروه فارموكولوژي براي ارتقاء اين رشته در كشور گفت: اگر مقالات ISI دانشگاه را به عنوان ملاك قرار دهيم نام دو نفر از پزشكان گروه فارماكولوژي دانشگاه جلب توجه مي كند و اين دو استاد دكتر زرين دست و دكتر دهپور هستند كه جا دارد از اين دو استاد فرهيخته كه براي ارتقاء دانش علمي كشور تلاش فراوان نمودهاند تشكر كنم.
وي ادامه داد: البته فقط توليد علم كافي نيست اينطور كه پيداست اين مجموعه ، مجموعة پژوهشي- آموزشي جدي است كه بنيان آن بسيار درست پيريزي شده و اينك ما تلاشهاي 50 ساله دكتر گيتي را نظاره گر هستيم كه اميدواريم اين بخش بتواند در آينده نيز همچنان بالندگي خود را حفظ كرده، شيوههاي نوين آموزش را رصد نمايد و تحقيقات خود را گسترش دهد.
رييس دانشگاه بحث تحقيقات را در كشور بسيار جدي عنوان كرد و افزود: اكنون در كشور ما بحث تحقيقات جايگاه بسيار جدي پيدا كرده كه در بحثهاي مطرح در نقشه جامع علمي كشور يكي از مباحث مهم است.همچنين بحث علوم پايه بسيار جدي است و در همين راستا نيز در كنار كميتههاي مختلفي كه در شوراي انقلاب فرهنگي در نظر گرفته شده تلاش ميشود تا بتوان افقهاي روشن تري براي توسعه علمي كشور ترسيم شود و اميدواريم در پيش نويس هاي اول نقشه جامع علمي اين موضوع در معرض بحث و نقد دانشمندان ما در دانشگاه و صاحبنظران عرصه سلامت قرار بگيرد.
وي در ادامةسخنان خود گفت: ما بايد از همه پژوهشهاي دانشگاه دفاع كنيم و تحقيقات در اين زمينه را گسترش دهيم ولي تحقيقات ما ميتواند جايگاه ارزشمندي در عرصه بين المللي داشته باشند چنانچه در برخي رنكينگها، مانند رنكينگ شانگهاي مقالات ما جايگاه خود را بدست آورده است كه اميدواريم اين امر توسعه پيدا كند.
دكتر لاريجاني ضمن اشاره به جايگاه دانشگاه در عرصه بين المللي اظهار داشت: دانشگاه ما توانسته جايگاه خود را در عرصه بين المللي جستجو كند كه لازم است اساتيد برجسته ما تلاش و تمركز خود را براي رصد آيندة بهتر دانشگاه در اين عرصه افزايش دهند.
وي تلفيق علوم پايه و علوم باليني را امر مهمي دانست و افزود: ما بايد در علوم باليني و علوم پايه تلفيق بيشتري داشته باشيم. هيچ كدام از اينها به تنهايي نميتوانند جايگاه شايسته خود در آينده را بدست آورند.
دكتر لاريجاني درخصوص ايجاد موضوعات بين رشتهاي اظهار داشت: ما بايد موضوعات بين رشتهاي را توسعه دهيم. توسعه علم و توسعه آينده پزشكي ما در رشتههاي بين رشتهاي نهفته است و اين به اين مفهوم نيست كه ما رشتههاي خودمان را حذف كنيم. همه رشتههاي بين رشتهاي ميتوانند لينك علوم پايه و باليني را توسعه داده و آينده دانشگاه را تضمين كنند.
وي در مورد ايجاد پژوهشكده فارماكولوژي گفت: هنگامي كه دكتر دهپور پيشنهاد تأسيس پژوهشكده فارماكولوژي را دادند بنده بسيار استقبال كردم.گروه فارموكولوژي با سابقه خوب و حال درخشاني كه دارد براي اينكار بسيار مناسب است و ما تلاش اين گروه را ارج نهاده و حاضر به هر گونه كمكي در اين مورد خواهيم بود.
رييس دانشگاه بر وجود مشكلات موجود در دانشگاه نيز اشاره كرد و گفت: دانشگاه ما توسعههاي بسياري داشته، ولي مفهومش اين نيست كه مشكلي وجود ندارد. با وجود مشكلات بسيار، دانشگاه علوم پزشكي تهران موفق به توليد 43 درصد توليدات علمي كشور در سطح بين الملي شده كه مرهون حركت شما همكاران در هر قسمت اين دانشگاه بوده است. با تلاش شما ما مي توانيم خود را به همه دنيا معرفي كنيم و دانشگاه علوم پزشكي تهران با توجه به چشم انداز مناسب در منطقه، شايسته اين شناخت است.
وي درخصوص راهاندازي شعبه بين المللي دانشگاه در كيش اظهار داشت: براي رسيدن به افقهاي بزرگ بايد بستر سازيهاي مناسبي ايجاد شود و يكي از اين بسترها افتتاح شعبه بين المللي دانشگاه در كيش بوده كه قدم اول براي رصد افقهاي بهتر است تا ما بتوانيم با دانشگاههاي معتبر دنيا همكاري داشته باشيم. البته در اين راه مشكلاتي نيز وجود خواهد داشت ولي ما اميدواريم با تلاش شما، دانشگاه علوم پزشكي تهران به يك دانشگاه بين المللي در منطقه تبديل شود.
وي ادامه داد: با افتتاح شعبه بين المللي دانشگاه در كيش و آغاز پروژه شهر دانش و سلامت در كيش كه انشاءالله از بزرگترين پروژههاي بهداشتي درماني در كشور خواهد شد تلاش ما بر اين است كه در آنجا زمينه هايي براي ايجاد دانش بزشكي نوين ،ارايه خدمات بيشرفته در منطقه را ايجاد كرده و اميدواريم در آينده نزديك آزمايشگاه تحقيقاتي را در آنجا گسترش داده و هدف اين است كه دانشگاه ازابزارهاي موجود در كشور استفاده شايان داشته باشد.
دكتر لاريجاني رسيدن به آيندهاي روشن را در گرو استفاده از پتانسيلهاي موجود دانست و افزود: با شرايطي كه دانشگاه ما دارد بايد از مجموعه پتانسيلهاي برتر خود استفاده كنيم. دانشگاه ما تنها دانشگاهي در كشور است كه 50 هزار فارغ التحصيل و 1300 استاد برجسته كشور را دارا ست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به حضور پيشكسوتان در دانشگاه اشاره كرد و گفت: ممكن است نيروهاي جوان ما به ذهنشان خطور كند كه نيروهاي جوان بايد در دانشگاه فعاليت كنند ولي حضور يك استاد پيشكسوت راههاي بسياري را براي جوانان ما باز خواهد كرد. افراد پيشكسوت كه افتخار دانشگاه ما هستند با حضورشان در بخشها و قسمتهاي مختلف دانشگاه در جهت ارتقاي دانش علمي كشور نقش برجستهاي را ايفا ميكنند.
دكتر لاريجاني در پايان سخنان خود از زحمات دكتر بهادري درخصوص نقش آفريني پيشكسوتان دانشگاه تشكر نمود و ابراز اميدواري كرد كه راهنماييهاي اين عزيزان آينده بهتري براي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پيش داشته باشد.
ارسال به دوستان