دکتر صالحی: ویروس HMPV ماهیت ایجاد پاندمی ندارد و گزارش جدیدی از وجود این بیماری در ایران گزارش نشده است
در بخش علمی نشست خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) که دوشنبه یک بهمن 1403 در سالن شورای این مجتمع برگزار شد، دکتر محمدرضا صالحی، متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بیان گزارشی از شیوع، علائم و راه های پیشگیری ویروس HMPV پرداخت
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، در بخش علمی نشست خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) که دوشنبه یک بهمن 1403 در سالن شورای این مجتمع برگزار شد، دکتر محمدرضا صالحی، متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بیان گزارشی از شیوع، علائم و راه های پیشگیری ویروس HMPV پرداخت و گفت: بیماری HMPV بیشتر در فصل زمستان و اوایل فصل بهار شیوع می یابد و حدود 20% بیماران نمونه های تنفسی، مبتلا به HMPV گزارش شده اند. این بیماری بیشتر بر روی اطفال به ویژه اطفال زیر 2 سال و 6-12 ماه تمرکز دارد و همچنین در افراد بالای 65 سال پنومونی شدید ایجاد می کند.پایه ی ژنومیک این ویروس با ویروسRSV مشترک است و علائم بالینی مشترکی را نیز ایجاد می کنند. یکی از علل گسترش این بیماری سرماخوردگی است، از دیگر دلایل وجود این بیماری عود آسم نیز می باشد و دوره نقاحت این بیماری بیش از 5 روز طول نمیکشد. آخرین گزارش از HMPV مربوط به اردیبهشت 1403 می باشد و گزارش جدیدی از وجود این بیماری در ایران، وجود ندارد.
دکتر صالحی در ادامه به علائم و راه های انتقال HMPV اشاره کرد و گفت: بیماری متاپنوموویروس انسانی، علائمی بسیار مشابه کرونا دارد که عبارتاند از: سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، گلودرد، راش پوستی، تب های متناوب و...
ویروس HMPV به طور معمول در اثر تماس مستقیم با فردی که این ویروس را دارد یا لمس اجسام آلوده منتقل میشود. شایعترین راههای ابتلا به این ویروس، سرفه، عطسه، دست دادن، در آغوش گرفتن یا بوسیدن، لمس اجسام و سطوح آلوده و... است و عوارض جدی ای که ممکن است ایجاد کند برونشیت، پنومونی، آسم و اوتیت است.
از راه های پیشگیری می توان به زدن ماسک هم برای فرد مبتلا و هم اطرافیان بیمار، شست و شوی مرتب دست و رعایت فاصله فیزیکی اشاره کرد.
وی افزود: سوالی که مطرح است این است که در صورت ابتلا به HMPV امکان ابتلای مجدد به این بیماری وجود دارد؟ جواب مثبت است، اما ایمنی ایجاد میشود و در ابتلای اولیه علائم سخت تر و در دفعات بعد علائم خفیف خواهد بود، هرچند در افراد بالای 65 سال میتواند در دفعات ثانویه نیز شدید باشد.
این بیماری با آنفولانزا یا کووید راه افتراق بسیار محسوسی ندارند و علائم بسیار مشابهی دارند و راه تشخیص اصلی با PCR ممکن است. HMPV هیچ واکسن تایید شده ای ندارد.
وی افزود: طبق تحقیقات انجام شده در WHO شرایط در چین نیز آلارمینگ گزارش نشده است و اکثر موارد بالغین، درگیری ریوی ندارند و مرگ و میری نیز گزارش نشده است.
طبق گزارش دکتر مورفی، این ویروس ماهیت ایجاد پاندمی ندارد زیرا 1- این ویروس چندین دهه در بدن انسان وجود دارد و ایمنی ذاتی طبیعی در جمعیت ها وجود دارد 2-گردش آن مانند کووید گسترده نیست 3- تقریبا همه افراد یکبار در کودکی به آن مبتلا شده اند و در بزرگسالی در گیری جدی نخواند داشت
وی در پایان گفت: احتمال گسترش عفونت های تنفسی تا سال 2032 رو به افزایش پیش بینی شده است و از جمله این افزایش ها در باره ی HMPV است.
نظر دهید