رئیس بنیاد پروفسور یلدا از وی به عنوان اسطوره دانش و اخلاق یاد کرد
پروفسور رنجبر، دكتر يلدا را به دليل پژوهش هاي برجسته در زمينه بيماري هاي عفوني، توانايي هاي فوق العاده آموزشي و سجاياي اخلاقي در برخورد با بيماران، همكاران، پرسنل اداري و شاگردان، استادي بي بديل در عرصه بين المللي و اسطوره اي در دانش، اخلاق و انسانيت توصيف كرد.
در اين همايش كه با حضور دكتر لاريجاني رييس دانشگاه، دكتر بهادري رييس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، پروفسورعليرضا رنجبر رييس بنياد، دكتر گتميري دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان و دبير علمي همايش و جمعي از اساتيد صاحب نام و دانشمندان و پژوهشگران برجسته ايراني خارج از كشور بعد از ظهر روز جمعه (30 مهر ماه) در موزه تاريخ علوم پزشكي برگزار شد، پروفسور رنجبر، با تشكر از دكتر لاريجاني و مسئولان موزه كه از برگزاري اين همايش حمايت كردند، با اشاره به اهداف تاسيس بنياد گفت: اين بنياد علاوه بر نكوداشت مقام رفيع استاد پرفسور يلدا به تشويق پژوهشگران برجسته جوان علوم پزشكي مي پردازد.
وي با اشاره به جوايز جشنواره گفت: اين جوايز در 4 گروه، به پژوهشگران جوان، نواوران عرصه بين المللي، اساتيد برجسته پزشكي و اعطاي بالاترين نشان علمي بنياد به اساتيد پيشكسوت كه پايه گذار رشته خود و منشا خدمات بنيادي در كشور و جهان هستند اعطا مي شود.
وي ضمن بيان ويژگيهاي علمي واخلاقي و سابقه فعاليت هاي علمي پرفسور يلدا، گفت: ايشان 13 آذر 1309 ديده به جهان گشود و پس از تكميل دوران دبستان و دبيرستان با كسب نمرات درخشان و موفقيت در آزمون پزشكي به دانشگاه علوم پزشكي تهران راه يافت.
پروفسور رنجبر تصريح: دكتر يلدا دانشنامه خود را در سال 1336به دست آورد و در سال 1339 موفق به كسب تخصص در بيماري هاي داخلي و عفوني شد.
وي ادامه داد، پرفسور يلدا به موجب توانايي هاي بالاي علمي و اخلاقي به عضويت كادر علمي دانشگاه تهران پذيرفته شد. همچنين پژوهش هاي برجسته در بيماري هاي عفوني، توانايي هاي فوق العاده وسجاياي شايسته اخلاقي ايشان در برخورد به بيماران، همكاران پرسنل اداري و شاگردان، از پرفسور يلدا استادي بي بديل در عرصه بين المللي و اسطوره اي از دانش، اخلاق و انسانيت ساخت.
رييس بينا،د با بيان اينكه استاد در مدت كوتاهي به بالاترين پايه دانشگاهي كه همان استادي است دست يافت افزود: ايشان داراي 7 كتاب ارزنده در دانش و اخلاق پزشكي و مقالات متعدد پزشكي است و در تاليف 10 كتاب پزشكي و اخلاقي نيز با ديگر محققان، همكاري داشتند.
پروفسور رنجبر، با اشاره به كسب بيش از 20 جايزه علمي توسط دكتر يلدا گفت: به موجب خدمات برجسته آموزشي و پژوهشي دكتر يلدا نخستين پزشك و استاد ايراني است كه به وي نشان چهره هاي ماندگار هدا شده است.
وي با بيان اينكه به حق دكتر يلدا استاد استادان و پدر دانش بيماري هاي عفوني ايران لقب گرفته است افزود: به پاس خدمات علمي آموزشي و پژوهشي درخشان اين فخر جامعه پزشكي كرسي بيماري هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز به همت استاد دكتر لاريجاني به نام دكتر يلدا به ثبت رسيده است.
پروفسور رنجبر تصريح كرد، استاد دكتر يلدا عضو دائمي هيات مميزه دانشگاه و عضو شوراي علمي بيش از 20 مجله معتبر علمي است.
وي افزود: استاد از بيش از چند دهه پيش تا كنون به عنوان عضو برجسته شوراي علمي مشاورين و داوران نشريات كهن و معتبر پزشكي ايران نظير مجله دانشكده پزشكي و مجله نظام پزشكي ايران منشا خدمات شايان توجهي است.
رييس بنياد با اشاره به عضويت دكتر يلدا در فرهنگستان علوم پزشكي ايران گفت: استاد به سبب ويژگي هاي علمي، اخلاقي و انساني منحصر به فرد خويش پس از تاسيس فرهنگستان علوم پزشكي ايران از همان ابتدا به عنوان عضو پيوسته بالاترين مرجع علمي ايران انتخاب شد.
وي افزود: پرفسور يلدا در سال 1342 با سركار خانم دكتر طاهره جعفر زاده متخصص بيماري هاي زنان و زايمان پيوند زناشويي بست كه حاصل اين ازدواج دو دختر و سه نوه است. دختران استاد نيز از چهره هاي موفق علمي محسوب مي شوند.
ارسال به دوستان