نقد و بررسی سومین جشن یکپارچه دانش آموختگان در جلسه مسئولین دفاتر ارتباط با دانش آموختگان

نقد و بررسي سومين جشن يكپارچه دانش آموختگان در جلسه مسئولين دفاتر ارتباط با دانش آموختگان

در جلسه مسئولين دفاتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده ها كه در تاريخ 20/3/93 تشكيل شد، نقاط ضعف و قوت سومين جشن يكپارچه نقد و بررسي شد.

گالري عكس به گزارش دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه، در اين جلسه كه باحضور دكتر بهادري رئيس، دكتر سيداحمديان دبير دفترا رتباط با دانش آموختگان و مسئولين و كارشناسان دفاتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده ها در تاريخ 20/3/93 تشكيل شد، دكتر بهادري ضمن تبريك عيد نيمه شعبان به همكاران و همچنين اجراي موفق مراسم تقدير از برگزيدگان سومين جشن يكپارچه دانش آموختگان خاطر نشان كرد: جشن هاي فارغ التحصيلي در تمامي دانشگاه هاي معتبر و بزرگ دنيا هم به صورت و هم اين كه با حضور خانواده هاي دانشجويان يگپارچه برگزار مي شود. بنابر اين جشن دانشگاه علوم پزشكي تهران در صورتي اهميت دانشگاهي و ملي دارد كه به صورت يكپارچه برگزارشود. اما براي برگزاري آن بايد به دو نكته توجه داشته باشيم. اول اين كه برگزاري آن از نظر مالي به دانشگاه وابسته نباشد و دوم اينكه اجراي آن به دست دفتر ارتباط با دانش آموختگان باشد تا ضمن پيش بيني همه مواردي كه براي اجراي موفق آن ضروري است، در شرايط بحراني و اضطراري اعضاي دفتر بتوانند تصميم گيري بهتري داشته باشد.
وي با اشاره به اجراي موفق بخشهاي جامانده سومين جشن يكپارچه گفت: دليل موفقيت اين مراسم زمان كوتاه آن بود. اما اين اجرا از اهميت مراسم برگزار شده اول چيزي كم نمي كند. بخشي از مراسم كه در تاريخ 6 خردادماه برگزار شد، تصويري از آن چيزي بود كه ما در نظر داشتيم براي خانواده هاي دانش آموختگان ترسيم كنيم و خوشبختانه به كمك همكاران دانشكده ها توانستيم با برپايي غرفه هاي نمايشگاهي تصويري كامل از دانشگاه براي آنان به نمايش بگذاريم.
دكتر بهادري ادامه داد در اكثر جشن هاي بزرگ فارغ التحصيلي دانشگاه هاي بزرگ دنيا تمامي هزينه ها را دانشگاه متقبل نمي شود و دانشجويان هم در هزينه و هم در برگزاري مراسم مشاركت دارند. بنابراين دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران هم مي توانند در هزينه هاي اين مراسم مشاركت داشته باشند.
وي ياد آور شد اين بي انصافي است كه اين مراسم را به دليل هزينه اي كه براي آن صرف شده زير سوال ببريم.  جشني كه باعث شادي تعداد زيادي از دانش آموختگان و خانواده هاي آنان مي شود و خاطرات خوبي را ثبت مي كند خيلي بيش از اين مي ارزد. اين جشن يك نماد ملي است  و براي دانشگاه علوم پزشكي تهران به عنوان مادر دانشگاه هاي ديگر باعث افتخار است كه بتواند از بهترين دانش آموختگان كشور در مراسمي اين چنين ميزباني كند و پايان تحصيلاتشان را همراه با آنان جشن بگيرد.
استاد بهادري حضور خانواده ها را در اين مراسم ضرورتي مهم عنوان كرد و افزود: در تمامي جشن هاي يكپارچه دانش آموختگان خانواده ها حضور دارند. آنها دوست دارند فرزندانشان را در لباس دانش آموختگي ببينند و در شادي آنها شريك باشند و مانيز بايد سعي كنيم شرايطي را فراهم كنيم تا خانواده ها بتوانند از شهرهاي ديگر در اين مراسم شركت نمايند.
وي تعامل و همكاري تيم دفتر ارتباط با دانش آموختگان را در برگزاري اين مراسم رمز موفقيت آن عنوان كرد و از همه همكاران ستاد و دانشكده ها كه در طي اين چند ماه زحمات بسياري كشيده بودند تشكر و قدرداني كرد.
رئيس دفترارتباط با دانش آموختگان در پايان از برنامه ريزي دانشگاه براي هشتادمين سالروز تاسيس دانشكده پزشكي در دانشگاه خبر داد و افزود در اين برنامه دفتر ارتباط با دانش آموختگان نقش مهمي ايفا خواهد كرد.
وي همچنين از همكاران دانشكده ها خواست تا هر چه سريعتر نسبت به نظر سنجي از دانش آموختگان و استادان دانشكده ها خود اقدام و نتيجه را به اين دفتر اعلام نمايند ضمن اينكه يك فرم الكترونيك نيز در سايت دانش آموختگان به منظور نظرسنجي از شركت كنندگان نصب شود.
دكتر بهادري در پايان از حمايت هاي رئيس محترم دانشگاه براي برگزاري سومين جشن يكپارچه و مراسم تكميلي آن گفت: باتوجه به نيمه تمام ماندن مراسم روز ششم خرداد، رياست دانشگاه شخصا خود پيگير برگزاري مراسم تكميلي بود كه اين توجه و علاقه به رضايت دانش آموختگان از سوي ايشان جاي تشكر و قدرداني دارد.
در ادامه جلسه دكتر سيداحمديان دبير دفتر نيز درخصوص نقاط ضعف و قوت مراسم برگزار شده گفت: به طور كلي اعضاي هيئت رئيسه دانشگاه رضايت داشتند. اما به دليل نظراتي كه درخصوص هزينه هاي اين مراسم به هيئت رئيسه اعلام شده ، درخصوص اجراي آن در سالهاي آتي تصميماتي اتخاذ شده كه پس از نهايي شدن به اين دفتر ابلاغ خواهد شد.
وي مدل پرداخت هزينه توسط دانش آموختگان براي شركت در اين مراسم و يا پرداخت هزينه براي همراهان خود را از شيوه هايي پيشنهادي عنوان كرد و افزود: آنچه كه مهم است اين است كه نظر اعضاي محترم هيئت رئيسه براجراي يكپارچه اين مراسم است كه جزيئات آن قابل بازنگري است. مدل پيشنهادي هيئت رئيسه براي مشاركت دانش آموختگان در هزينه هاي جشن همان مدلي است كه استاد بهادري نيز از ابتدا بر آن تاكيد داشتند. اما آنچه كه مهم است اين است كه موضوع مشاركت بايد توسط همكاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان بررسي و نظرات همه همكاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان جمع آوري شود.
دكتر سيداحمديان در ادامه از اجراي برنامه بازديد از دفاتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده ها در ايام تابستان خبر داد و افزود: به منظور يكسان سازي ساختار، امكانات، تجهيزات، منابع انساني و فيزيكي در تمامي دانشكده ها بازديدي از سوي اعضاي دفتر ارتباط با دانش آموختگان خواهيم داشت.
زاهدي مدير امور عمومي دفتر نيز در سخنان خود ضمن تشكر از مساعدت و همكاري مسئولين دفاتر دانشكده ها در برگزاري دو مراسم گذشته خاطر نشان كرد، مراسم در سالن مركز قلب با احداكثر ظرفيت برگزار شد. تقريبا تمامي صندلي هاي سالن پر بود. حدود 800 دانش آموخته و 200 نفر هم از مسئولين و اعضاي هيئت علمي و خانواده هاي دانش آموختگان برگزيده در مراسم شركت داشتند. اين مراسم تقريبا يك جشن فارغ الحصيلي كامل بود تمامي جزئيات آن را شامل سخنراني رئيس دفتر دانش آموختگان و رئيس دانشگاه، قرائت دسته جمعي سوگندنامه،  اجراي مراسم آتش بازي و موسيقي زنده داشت.
وي اظهار داشت: آنچه كه بسيار حائز اهميت بود حضور تمامي مقاطع بخصوص مقاطع دكتراي حرفه اي و تخصصي در اين مراسم بود و اين مي تواند دليل اهميت و جذابيت مراسم و همچنين احساس تعلق به خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشكي تهران از سوي تمامي دانش آموختگان باشد.
زاهدي اظهار داشت: يكي از دلايل اجراي موفق مراسم تقدير اجرا در فضاي سرپوشيده و محدود بودن شركت كنندگان بود . ضمن اين كه انرژي كمتري از تيم اجرايي گرفت. با توجه به مراجعه تمامي به دانش آموختگان به دفتر براي بازپس دادن لباس فارغ التحصيلي و بازخوردهاي آنان درخصوص اين مراسم، نسبت به دو سال گذشته رضايت بيشتري از سوي آنان اعلام شده است كه دليل آن شرايط قابل كنترل در فضاي محدود بود.
 وي افزود مراسم اول به دليل اين كه در فضاي باز برگزار مي شد زمان و توان زيادي براي آماده سازي از تيم اجرايي گرفت اگرچه كه اگر خوب برگزار مي شد مي توانست مراسم به يادماندني باشد ولي در شرايطي كه بعضي از اتفاقات خارج از دست ما بوده و قابل پيش بيني نيستند به نظر مي رسد اگر بتوانيم مراسم هاي بعدي را در شرايط محدود از نظر فضا و تعداد شركت كنندگان برگزار كنيم ولي رضايت بيشتري از دانش آموختگان را جلب كنيم موفق تر عمل كرده ايم.
در ادامه دكتراخوان دبير دفترارتباط با دانش آموختگان دانشكده بهداشت نيز با اشاره به تجربه 3 سال گذشته دفتر ارتباط با دانش آموختگان در برگزاري جشن هاي فارغ التحصيلي خاطر نشان كرد: بايد ببينيم كه چه اتفاق افتاد كه در اين مراسم گذشته رضايت بيشتري از دانش آموختگان حاصل شد. شايد يكي از اثرات محدود برگزار شدن مراسم قابل كنترل بودن آن بود كه نظم بهتري به مراسم داده بود. ضمن اينكه مشاركت كميته هاي ديگري كه در مراسم اول حضور داشتند را نيز نياز نداشت.
وي افزود: در چنين مراسمي كه لحظات شادي و لذت بخشي براي دانش آموختگان ايجاد مي كند پرداخت هزينه از سوي آنان مسئله سختي نيست و دانش آموختگان مي توانندبخشي از هزينه هاي آنرا خود تقبل نمايند.
دكتر اخوان در بخش ديگر سخنان خود درخصوص هزينه هاي اين مراسم گفت: با احتساب 5/5 سال متوسط حضور دانش آموختگان در دانشگاه، هر دانشجو در طي سنوات حضور خود در دانشگاه بيش از 100 ميليون هزينه خواهد داشت. مبلغي كه براي هر دانش آموخته در اين مراسم صرف شده (كمتر از 200 هزار تومان) بايد گفت كه در مقابل هزينه اي كه دانشگاه براي آنان در طول اين سالها صرف مي كند بسيار ناچيز است.  البته اگر اثربخشي اين مراسم را در نظر بگيريم، انتقاد كمتري به هزينه هاي مراسم وارد خواهد بود.
دكتز جوانبخت مسول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده علوم تغذيه درگير شدن دانشگاه با مشكلات به روز خود ازجمله قطع سيستم اينترتي ساختمانهايي كه با سيستم راديويي با شبكه اينترتب دانشگاه متصل هستند و كمبود سيستم هاي خنك كننده در ساختمان هاي تازه تاسيس دانشگاه، تامين هزينه برگزاري چنين مراسمي را از سوي دانشگاه با نگاه نقادانه اي روبرو كرده است. شايد اگر دانشگاه درگير چنين مسائل و مشكلات نبود هزينه اين مراسم زير سوال نمي رفت. وي محدوديت مراسم را عامل كنترل بيشتر و هزينه كمتر آن اعلام كرد و گفت: اين مسئله نقطه قوت مراسم بود از اجراي بخش موسيقي به عنوان بهترين و جذابترين بخش آن مورد توجه همه ميهمانان قرار گرفت.
مهندس زرين نماينده دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده فناوري هاي نوين پزشكي نيز ضمن تشكر از همكاران براي اجراي موفق اين مراسم گفت: اما آنچه كه مهم است اين است كه اجراي موفق دومين مراسم پاسخگويي تيم اجرايي در مقابل مراسم اول كم نمي كند.
جشن اول نيز مي توانست خوب برگزار شود اگر تغييرات شرايط آب و هوا را نيز در نظر مي گرفتيم. به نظر مي رسد در برگزاري اين مراسم در تهديدها بايد بي نظمي در پايداري آب و هوا را كه متاسفانه در خردادماه امسال بيشتر بود در نظر گرفته شود.
وي افزود: به نظر مي رسد در مورد هزينه ها نيز بايد شفاف سازي شود تا عكس العمل افراد نسبت به آن كمتر شود.  اما اگر تصميم بر مشاركت دانشجويان در تامين هزينه هاي جشن باشد به نظر مي رسد منتقي تر باشد. چراكه در فرهنگ كشور ما، ميهمانان با دادن هديه در تامين هزينه هاي ميهماني مثلا يك عروسي مشاركت دارند.
مهندس زرين در خاتمه بر ضرورت برگزاري جشن يكپارچه دانش آموختگان در دانشگاه تاكيد و ابراز اميدواري كرد دفتر ارتباط با دانش آموختگان در اجراي جشن هاي آتي خود موفق تر عمل كند.
دكتر منصف مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده داروسازي نيز بر پرداخت هزينه از سوي دانش آموختگان تاكيد كرد و اظهار داشت: نظر اعضاي تيم دانش آموختگان نيز بر اين بود ولي با توجه به سياست دانشگاه منبي بر تامين كل هزينه و عدم مشاركت دانشجويان ما پاسخگو نيستيم. وي در ادامه محدود كردن تعداد شركت كنندگان در مراسم را مناسب ندانست و حضور اكثريت دانش آموختگان و خانواده هاي آنان را نشانه عظمت دانشگاه عنوان كرد.
دكترمنصف بر كاهش زمان سخنراني مسئولين تاكيد كرد و افزود: جوانان مشتاق شنيدن سخنراني نيستند و صعه صدر مسئولين در تحمل برنامه شاد براي جوانان موجب رضايت بيشتر دانش آموختگان خواهد شد.
وي بر ضرورت اجراي سرود دانشگاه در اين مراسم تاكيد كرد و گفت: خوشحالم كه پس از افت و خيزهاي بسيار دفتر ارتباط با دانش آموختگان توانسته است تاثير خوبي در بين دانش آموختگان داشته باشد.
آقاي احسني مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده توانبخشي كه در دو مراسم گذشته غايب و به تازگي از سفر امريكا بازگشته بود نيز گفت: تمامي اخبار مربوط به دو مراسم از سوي دوستان در ايران به من خيلي سريع منتقل مي شد و تمامي ايرانياني كه در كلينيك هاي توانبخشي به فعاليت مشغول هستند از تاسيس دفتر دانش آموختگان در اين دانشگاه ابراز رضايت داشته و خواهان ارتباط و همكاري با اين دفتر بودند.
 وي در مورد نحوه برگزاري جشن هاي دانش آموختگي گفت: برگزاري مراسم در فضاهاي بسته  آنهم درفضاهاي دانشگاه هم نظارت و كنترل را بيشتر كرده و هم نظم بهتري به مراسم مي دهد. در مورد تامين هزينه پذيرايي نيز منتقي است كه خود ميهمانان مشاركت داشته باشند. البته اگر بتوانيم از طرق مختلف و جذب اسپانسر بخشي از اين هزينه ها تامين كنيم رضايت بيشتري از آنان جلب كرده و كيفيت مراسم را نيز ارتقاء دهيم.
احسني در بخش ديگر سخنان خود يادآور شد: در همه سازمانها همه بخشها سوبسيد ده نسيتند بخشي از آنها سوبسيدخيز نيز هستند. نبايد اين جشن را با فعاليت هاي درآمد زا مقايسه كرد. دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز همچون ساير ارگانها براي بعضي از فعاليت هاي خود و براي نشان دادن عظمت خو د نياز به پرداخت هزينه دارد.
نصيري نماينده معاونت بين الملل دانشگاه نيز مديريت برگزاري مراسم را بي نظير عنوان كردو افزود: متاسفانه گرد همايي هاي تشكيل شده در محيط هاي دانشگاه با شادي كمي غريبه است در حالي كه اجراي شادمراسم رضايت بيشتري به همراه دارد. زمان مراسم خيلي مهم نيست> مهم ميزان شادي و انرژي مثبتي است كه مراسم به ميهمانان مي دهد. اگرچه كه شهرت خواننده بخش موسيقي مهم است اما اگر در اجراي بخشهاي موسيقي دانش آموختگان نيز مشاركت داشته باشند اثربخشي آن بيشتر خواهد شد.
دكتر دشتي مسول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده پيراپزشكي نيز ضمن تبريك اعياد شعبانيه و تبريك موفقيت همكاران در اجراي جشن يكپارچه گفت: جشن روز ششم خرداد چيزي كم نداشت اگر باران به صورت رگباري كه پيش بيني شده بود مي آمد حتما مراسم خوبي مي شد ولي كاري از دست تيم اجرايي بر نمي آمد ضمن اينكه بخش نمايشگاهي خيلي خوب اجرا شد. مراسم تكميلي هم خيلي خوب برگزار شد و شواهد نشان مي دهد كه توانسته است نقاط ضعف مراسم اول را جبران كند.
رحمي كيان مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده پرستاري و مامايي نيزپس از تبريك عيد نيمه شعبان به همكاران، ضمن اعلام موافق خود با نظرات همكاران گفت: سالن مراسم تكميلي بسيار مناسب بود. البته دانش آموختگان دانشكده پرستاري از مراسم سال گذشته هم رضايت داشتند. وي درخصوص بحث هاي مطرح شده درخصوص هزينه اين مراسم گفت: قياسكار مناسبي نيست نبايد محاسبه گر باشيم كه چقدر هزينه كرديم و چقدر دريافت كرديم نبايد اثر بخشي اين جشن را ناديده بگيريم.
رحيمي كيان ادامه داد: جشن ششم خرداد اگرچه دچار تغييرات آب و هوايي شد و ما موفق به اجراي همه مراسم نشديم ولي كساني كه زودتر به مراسم آمده بودند و از فضاهاي نمايشگاهي استفاده كردند لحظات خوبي را سپري كردند و خاطرات خوشي را براي خود به يادگار بردند. همه دانشكده ها در غرفه هاي خود مراسم خاص خود را با حضور استادان و دانش آموختگان و خانواده هاي آنان برگزار كردند و دانش آموختگان از اينكه آنها را در كنار خانواده هايشان ديده ايم بسيار خرسند و راضي بودند و از مسئولين دانشكده ها تشكر كردند كه اين نشان دهنده اجراي موفق همان مراسم است.
وي با تاكيد بر طرح نقاط قوت در كنار نقاط ضعف مراسم آن روز گفت: جشن هايي كه براي دانشجويان برگزار مي شود باشد با شادي همراه باشد و هيچ گروهي به اندازه آنان شادي را درك نمي كنند. اگر برنامه هايي براي آنان برگزار مي شود با شادي بيشتري همراه باشد اثر بخشي بيشتري داشته و خستگي و كاستي ها را زودتر به فراموشي مي سپارد.
رحمي كيان پخش كليپ ها را با تصاويري از دانشكده ها و سخنان روساي دانشكده ها را بسيار ارزشمند عنوان كرد و افزود: اين تصاوير غرور دانشگاهي و احساس تعلق بيشتري در آنان ايجاد كرد.اگرچه براي اين مراسم هزيه اي صرف شده بود ولي چيزي كه براي دانش آموختگان به يادگار گذاشت ارزش بيشتري داشت.
دكتر بهروز بخش نماينده دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده دندانپزشكي نيز مشكلات اقتصادي روز جامعه را دليل بر انتقادات مطرح شده به هزينه جشن عنوان كرد و افزود: بايد در نظر گرفت كه اگر دريافت هزينه از سوي دانش آموختگان باعث محدوديت شركت كنندگان شود خوب نيست چرا كه ديگر نمي توان از آن به عنوان جشن يگپارچه ياد كرد. بايد سعي كنيم راه هايي براي تامين هزينه پيدا كنيم ولي آنرا عامل محدوديت در نظر نگيريم.
وي ضمن ابراز خرسندي از اجراي موفق اين مراسم گفت: اين جشن چند روز قبل از ششم خرداد توسط دانش آموختگان شروع شده بود و ما شاهد حضور آنان در فضاهاي دانشگاهي و دانشكده ها با لباس فارغ التحصيلي و گرفتن عكس هاي يادگاري بوديم كه لحظات خوش و زيبايي براي آنان به همراه داشت. اگر چه جشن ششم خرداد نيمه تمام ماند اما دانش آموختگان از ساير لحظات خود لذت كافي بردندو شادي آنان در غرفه هاي دانشكده ها در كنار استادان و خانواده هايشان مشهود بود.
دكتر بهروزي بخش بر افزايش جذابيت هاي مراسم و مشاركت بيشتر دانش آموختگان تاكيد كرد و گفت: در بين دانش آموختگان گروه هاي هنري زيادي يافت مي شود كه در صورت شناسايي و مشاركت آنان مي توانيم از اثرت مثبت آن نيز بهره مند شويم. ضمن اينكه هزينه هاي كمتري نيز پرداخت خواهيم كرد.
نيلي زاده نماينده دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده طب سنتي نيز گفت: بايد سعي شود شكل جشن گونه مراسم حفظ شود حتي اگر هزينه ها هم كمتر شود و يا اينكه هزينه از دانش آموختگان دريافت شود اگر جشن شاد باشد آنان رضايت بيشتري خواهند داشت. وي افزود: برپايي غرفه ها باعث مشاركت دانشجويان و همكاران دانشكده در برگزاري جشن مي شود كه نقش دانشكده ها را نيز پررنگ تر خواهد كرد.

کلمات کلیدی