دکتر حسینی با بررسی عوامل خطر سرطان ریه رتبه دوم پژوهشهای بهداشت، مدیریت و تغذیه رازی را از آن خود کرد

دكتر حسيني با بررسي عوامل خطر سرطان ريه رتبه دوم پژوهشهاي بهداشت، مديريت و تغذيه رازي را از آن خود كرد

متخصص آمار زيستي دانشگاه، با مطالعه عوامل خطر (ريسك فاكتورهاي) محيطي سرطان ريه در ايران به عنوان محقق برگزيده پانزدهمين جشنواره رازي معرفي شد.

 

اين محقق برگزيده جشنواره، به بيان توضيحات بيشتر در مورد اين مقاله پرداخت و گفت: سرطان ريه از مهمترين عوامل مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان در دنياست. در ايران نيز اين بيماري يكي از پنج سرطان اصلي محسوب مي شود و بروز آن به آرامي در مردان و زنان روبه افزايش است.
وي با اشاره به بررسي عوامل محيطي و رفتاري در بروز سرطان ريه افزود: مطالعات همه گير شناسي(اپيدميولوژي) نشان مي دهند كه بروز اين سرطان به عوامل محيطي و رفتاري بستگي دارد كه از مهمترين اين عوامل مي توان به مصرف سيگار و مواجهه با دود سيگار اشاره نمود. همچنين مواجهه با عواملي از قبيل مواد سرطان زاي شغلي، آلودگي هوا و... نيز از ديگر عوامل موثر در بروز اين بيماري است.
دكتر حسيني انجام اين پژوهش را از مهر ماه سال81 تا مهر ماه سال 84 عنوان كرد و گفت: در اين مطالعه 242 بيمار مبتلا به سرطان ريه (178 مرد، 64 زن) كه به بيمارستان هاي تهران مراجعه كرده بودند و سرطان ريه آنها از لحاظ بافت شناسي ثابت شده بود، شركت كردند و براي هر بيمار نيز دو كنترل (242 كنترل بيمارستاني و 242 كنترل سالم) كه از لحاظ سن، جنس و محل اقامت همسان سازي شده بودند در نظر گرفته شد.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به نتايج اين تحقيق افزود: اكثر بيماران سرطان ريه و كنترل ها مرد بودند. همچنين زنان در سن كمتري از مردان به اين بيماري مبتلا شده بودند (56 سال در مقابل 3/61 سال). 
وي افزود: آناليز رگرسيون چند متغيره نشان داد كه سيگار قوي ترين عامل خطرساز سرطان ريه است و پس از آن مواجهه با ذرات غيرآلي، تركيبات شيميايي و فلزات سنگين از ديگر عوامل مهم خطرساز ريه محسوب مي شوند.

منبع خبر: سایت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

کلمات کلیدی