همراه با خیرین دانشگاه/ دکتر نوقانی: در انجام کار خیر بهترین هایی که داریم خیرات کنیم

همراه با خیرین دانشگاه/ دکتر نوقانی: در انجام کار خیر بهترین هایی که داریم خیرات کنیم

بنیاد حامیان دانشگاه با همکاری معاونت فرهنگی و دفتر امور مشارکت زنان با دکتر فاطمه نوقانی هیات علمی و از بانوان خیر دانشگاه به گفت و گو نشسته که در ادامه می خوانید.

در راستای ارج نهادن به خیرین و قدردانی از مشارکت های آنها در ساخت، تجهیز و خرید نیازهای دانشگاه بنیاد حامیان دانشگاه اقدام به گفت و گو با خیرین دانشگاهی کرده است. گفت گوی ما را با دکتر فاطمه نوقانی در ذیل بخوانید.

خانم دکتر کمی از زندگی خانوادگی تان برای ما صحبت کنید؟
من در خانواده ای مذهبی به دنیا آمدم. تک دختر خانواده هستم و دو برادر دارم. پدرم یکی از پرچمداران کارهای خیر در محله و فامیل بود. فردی بسیار مذهبی و مهربان که الگویی برای تمام خانواده و حتی فامیل بود.
او فرد خیری بود که در شروع کارهای خیر همیشه پیشقدم بود و می گفت شاید فردا فرصتی برای انجام آن نداشته باشم. همیشه به ما تاکید می کرد در انجام کار خیر زمان را از دست ندهیم . اگر ما در زندگی کارهای خیر کوچکی انجام می دهیم راه پدر را پیموده ایم و به وصیت او عمل کرده ایم.

در مورد کار خیری که در دانشکده پرستایی و مامایی انجام داده اید، برایمان بگویید؟
پدرم وصیت کرده بود از اموال او کار خیری انجام دهیم که صدقه جاریه باشد. ما قصد داشتیم مدرسه ای دو یا سه اتاقه به نام ایشان بسازیم. من در سال 1396 که سمت معاونت فرهنگی دانشکده پرستاری را به عهده داشتم در بازدید از کتابخانه دانشکده به فکر افتادم هزینه ای که برای ساخت مدرسه گذاشته ایم صرف نوسازی این کتابخانه کنیم که پس از مشورت با برادرانم این تصمیم را عملی کردیم .اعتقادم این بود دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه مادر است و بهترین ها در این محل تحصیل می کنند پس اگر با تجهیز کتابخانه دانشکده بتوانند در این محیط مطلبی بیاموزند که در نجات جان انسانها تاثیر داشته باشد صدقه جاریه ای خواهد بود که مادام ادامه خواهد داشت.
از بهمن سال 1396 نوسازی و تجهیز کتابخانه آغاز شد و اول تابستان 1397 به لطف خدا پایان یافت.

تبعات انجام کار خیر در زندگی شما تا چه اندازه مشهود بوده؟
به اعتقاد من انجام کار خیر در کائنات در حال گردش خواهد بود و هر جا لازم شد در زندگی انسان تاثیرش را خواهد گذاشت. همچنین فرزندانمان می آموزند که تمام زندگی برای خودشان نیست دیگران نیز سهمی در آن دارند. برای من نیز همین مقدار بس که شانس انجام کار خیر را داشته ام و قطعا می دانم برکات آن در زندگی ام وجود دارد و خواهد داشت.

به نظر شما دانشگاه با چه تدابیری می تواند سرمایه خیرین را به سمت حوزه آموزش و پژوهش سوق دهد؟
دانشگاه محیط مقدسی است تمامی افرادی که باورهای اعتقادی دارند می توانند به این مجموعه کمک کنند و البته اطلاع رسانی دانشگاه تاثیر بسزایی در این زمینه خواهد داشت.
ما خیرانی داریم که کارهای کوچکی مثل نقاشی ساختمان، باغبانی و ... انجام می دهند که دانشگاه نیازمند آنهاست. سعی کنیم برای انجام کار خیر محدوده تعیین نکنیم تا هر فردی به هر طریقی حتی اندک بتواند کار خیر انجام دهد.

چه توصیه ای در انجام کارهای خیر و خداپسندانه برای جوانان دارید؟
زبان نرم و روی خوش در جوانان تاثیر فراوانی دارد به خصوص در این برهه از زمان که حرف زدن با جوانان کمی صبر همراه با تمعنینه می طلبد که به طور قطع تاثیر فراوانی به همراه خواهد داشت. باید با رفتار و گفتارمان به آنها بیاموزیم که تمام زندگی برای خودشان نیست و دیگران نیز در آن سهیم اند بخشی از هر آنچه به دست می آورند را باید با دیگران تقسیم کنند.

از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید سپاگزارم.

تهیه و تنظیم مصاحبه:مقدم
عکس: آرشیو

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *