کتابخانه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران قدیمی‌ترین و بزرگترین کتابخانه دانشکده‌ای ایران

کتابخانه دانشکده پزشکی با مساحتی حدود 3500 متر مربع، دارای سالن‌های مطالعه با ظرفیت 500 نفر، می‌باشد که از بدو تأسیس در سال 1316 تاکنون به کاربران خود خدمات پشتیبانی آموزشی و پژوهشی ارایه داده است. مجموعه منحصر به فردی از پایان‌نامه‌های دانشگاهی با بیش از 36 هزار عنوان، حدود 15 هزار عنوان کتاب لاتین و فارسی تخصصی پزشکی و حدود 10 هزار کتاب مرجع پزشکی شامل تعداد زیادی از نسخ قدیمی و دستنویس، سایت کامپیوتری کتابخانه، اتاق‌های مطالعه گروهی در محیطی اختصاصی، بخشی از منابع ارزشمند این کتابخانه می‌باشند

به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، گفتگویی با دکتر نجفی مسئول کتابخانه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تاریخچه، خدمات ،ظرفیتها ،پتانسیل ها و نیاز های کتابخانه دانشکده پزشکی صورت گرفت که به سمع و نظر خوانندگان محترم سایت خواهد رسید.

لطفا خودتان را معرفی بفرمایید؟
دکتر علی نجفی هستم با مدرک دکترای کتابداری واطلاع رسانی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران ودر حال حاضر به عنوان رییس کتابخانه و مرکز یادگیری دانشکده پزشکی تهران مشغول به کار هستم.

 درباره راه اندازی و تاریخچه کتابخانه دانشکده پزشکی توضیحاتی بفرمایید:
میتوان گفت کتابخانه دانشکده پزشکی قدیمی ترین و بزرگترین کتابخانه دانشکده ای ایران هست که با فاصله کوتاهی پس از تاسیس دانشگاه در سال 1313 این کتابخانه نیز دایر شد اما تاریخ رسمی افتتاح کتابخانه در منابع 1316 ذکر شده است و از همان زمان پایان نامه هایی وجود دارد که در این کتابخانه نگهداری میشود.

تامین کتابهای کتابخانه به چه صورتی بوده و هست؟
هرساله و در چند نوبت کتابها براساس نیاز های دانشجویان و اساتید با بودجه دانشگاهی و دانشکده ای خریداری میشود اما در میان اساتید و پزشکان افرادی هستند که منابع خود را به کتابخانه اهدا میکنند و به صورت موردی در تهیه وخریداری کتابها و منابع کمک هایی دریافت میشود.


چه رشته هایی برای استفاده از کتابها به کتابخانه مراجعه میکنند ؟
بیشتر مراجعین را دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی و حوزه علوم پزشکی دانشکده های اطراف تشکیل میدهند البته از سنوات گذشته دانشگاه علوم پزشکی تهران تفاهم نامه ای با دانشگاه تهران داشته است که درازای استفاده دانشجویان دانشکده علوم پزشکی تهران از کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ،هر دانشجوی دانشگاه تهران نیز میتواند از کتابخانه دانشکده پزشکی استفاده کند.

آیا فقط دانشجویان از کتابخانه بهره مند میشوند یا اساتید نیز میتوانند از کتابخانه استفاده کنند؟
اساتید، کارکنان ،دانشجویان، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشک تهران وحتی مواردی از سازمانها و دانشگاه های دیگر با هماهنگی قبلی میتوانند از کتابها استفاده کنند.
نکته حائز اهمیت درباره کتابخانه ی ما که در دو سال اخیر انجام شده است افزایش ساعت کاری کتابخانه از ساعت 7 صبح تا 10 شب و خدمت رسانی حتی درروز های پنج شنبه است.

آیا منابع موجود در کتابخانه کافیست یا خیر؟ و آیا برنامه ای برای افزایش منابع وجود دارد؟
حقیقتا خیر زیرا منابع پزشکی تقریبا هر دو سال روز آمد میشوند وتقریبا نیاز هست که هر ترم یا هر سال منابع جدیدی به مجموعه اضافه بشود و با توجه به اینکه منابع پزشکی هم حجیم هستند وهم رنگی قیمت بالایی را نسبت به کتابهای دیگر دارند و باتوجه به کاهش بودجه هایی که تعلق میگیرد مجبور به تهیه کتابهای کپی هستیم.
 ما از اساتید، دانشجویان و مسئولان خواهشمندیم که در تهیه کتابها به خصوص کتابهای اورجینال ما را یاری کنند .

 آیا برنامه ای برای گسترش فضای کتابخانه اندیشیده شده است؟
بله ظرفیت کتابخانه ما برای مطالعه 450 نفر است و به دلیل کیفیت خدمات رسانی، کتابخانه از یک فضای خلوت به یک فضای شلوغ تبدیل شده است و در ساعاتی از روز صندلی خالی برای دانشجویان وجود ندارد و به دلیل افزایش پذیرش دانشجویان پزشکی این مشکل بیشتر شده است و ما در حال آماده سازی یک سالن مطالعه با ظرفیت 100 نفر هستیم.


 لطفا درباره خدمات نوین و متفاوتی که در این کتابخانه ارائه میشود نیز بفرمایید:
کتابخانه ما علاوه بر مواردی که ذکر شد از لحاظ قدمت وظرفیت دارای فضای 3000 متری است که میتوان گفت هیچ کتابخانه دانشکده ای این ویژگی را ندارد و به لحاظ پایان نامه نیز 40000 پایان نامه داریم.
از دیگر کار هایی که در سالهای اخیر انجام شده است قرار دادن پایان نامه ها در سایت دانشکده است و هر کسی در هر کجای دنیا میتواند با مراجعه به سایت کتابخانه تمام متن پایان نامه را مشاهده کند اما دانلود به دلیل حق کپی رایت مجاز نمیباشد.
واز دیگر خدماتی که به نطر میرسداختصاصی کتابخانه ما میباشد ایجاد اتاق مطالعه های گروهی است برای دانشجویانی که تمایل به مطالعه یا کار های گروهی دارند یا نیاز به ارائه ای قبل از ارائه اصلی دارند .
 همه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی می توانند اتاق هارا رزرو کنند.
مورد بعد از ویژگی های متفاوت کتابخانه وجود کارگاه های آموزشی و یادگیری است زیرا عقیده بر این است که کتابخانه ها صرفا امانت دهنده نیستند و میتوانند در امر پژوهش نیز فعالیت کنند و طی دو سال گذشته که این امکان فراهم شده است همراه با مشارکت دانشجویان 24 دوره کارگاه آموزش و یادگیری بر اساس نیاز سنجی برگزار کرده ایم که حدود1000 نفر شرکت کننده داشته ایم و گواهی صادر شده است و در این میان اساتید برجسته نیز حضور داشته اند، امسال این دوره ها بالغ بر40 کارگاه شده است.
از دیگر ویژگی های کتابخانه ما دادن عنوان کتابخانه سبز از طرف کاربران است به دلیل علاقه شخصی بنده و همکاران حدود300 گل طبیعی با هزینه شخصی و داوطلبانه همکاران برای کتابخانه خریدار ی شده است تا دانشجویانی که مدت زیادی را در اینجا برای مطالعه صرف میکنند از فضای زیبایی بهره مند شوند و خسته کننده نباشد.

علت نام گذاری کتابخانه دانشکده پزشکی به نام استاد بهادری چه بوده است؟
استاد بهادری از اساتید به نام دانشگاه و دانشکده پزشکی بودند و به پاس سالیان سال خدمات ایشان در حوزه پزشکی و به خصوص در دانشکده، در سال 1395 تندیسی ازایشان در ورودی کتابخانه دانشکده مزین به نام ایشان شد و از آن تاریخ این افتخار نصیب ما شد که کتابخانه به نام ایشان نامگذاری شود.

به عنوان سخن آخر اگر مطلبی هست بفرمایید:
این کتابخانه در دانشکده پزشکی، بهترین دانشکده کشور ایجاد شده و در حال خدمت رسانی به باهوش ترین و نخبه ترین فرزندان این کشور است و برای افرادی که قصد کمک دارند این مکان یکی از بهترین و مناسب ترین مکان ها برای کمک میباشد ما نیازمند کمک مسئولین و سایر سازمان ها در تامین منابع مورد نیاز کتابخانه و همچنین تامین تجهیزات مورد نیاز هستیم.
فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *