مراسم تقدیر از بازنشستکان در دانشکده بهداشت / مصاحبه با استاد برجسته فرشته مجلسی

مراسم تقدير از بازنشستکان در دانشکده بهداشت / مصاحبه با استاد برجسته فرشته مجلسی

روابط عمومی دانشکده بهداشت :در در حاشيه مراسم تقدير از بازنشستگان و اساتيد برجسته عرصه علم و پژوهش دانشکده به گفتگو با خانم دکتر مجلسی استاد گروه آموزش بهداشت وارتقاء سلامت نشسته ايم.

وقتی وارد اتاق استاد شدم داشت ايميل به دانشجو ميزد سلامی کردم، بلند شد،گفت بشين پسرم جويای احوال شدم با لبخند مهربان هميشگی گفت شکر خدا. وقتی از خاطرات گذشته اش حرف ميزد چشمان خانم دکتر داشت زلال تر می شد عشق استاد به دانشجو و همکارانش تعلق خاطر زيادی برايش ايجاد کرده بود خوشحال بود از برخود مهربانه رييس دانشکده .استاد گفت اين متانت دکتر اکبری ساری که وار اتاق من شد وحکم بازنشستگی به من داد در ذهنم خواهد ماند.
 روابط عمومی دانشکده بهداشت :در در حاشيه مراسم تقدير از بازنشستگان و اساتيد برجسته عرصه علم و پژوهش دانشکده به گفتگو با خانم دکتر مجلسی استاد گروه آموزش بهداشت وارتقاء سلامت نشسته ايم.
لطفا خودتان را معرفی کنيد؟
فرشته مجلسی هستم استاد بازنشسته گروه آموزش بهداشت وارتقاء سلامت گروه هستم.  در اصفهان به دنيا آمدم و در همان شهر هم تحصيلات دبستانی و دبيرستانی خود را گذراندم در خرداد 1342 ديپلم گرفتم و در مهر همان سال در دانشکده پزشکی اصفهان پذيرفته شدم و در خرداد ماه  فارغ التحصيل شدم واز آبان همان سال به مدت3سال درکلينيک کارخانه ذوب آهن به درمان کادر کارخانه و خانواده هاشان مشغول بودم .در شهريور 52 در امتحان دستياری بهداشت مادر و کودک دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران پذيرفته شدم.
آيا شما در کار فيلد با دانشکده بهداشت يا سازمانی مانند WHO تجربه ای داشتيد؟
دو ماه بعد از پذيرش يعنی در آذر 52 جهت کار فيلد به آذربايجان غربی رفتم تا در برنامه خانه های بهداشت چنقرانلو که هسته اصلی خدمات بهداشت اوليه بود شرکت کنم. در ابتدای ورودم تنها مرکز چنقرانلو وجود داشت ولی يک سال بعد به 7 خانه بهداشت ارتقاء پيدا کرد. اين برنامه که با همکاری دانشکده بهداشت WHO و وزارت بهداشت بود تجربه بسيار خوبی برای من بود تا با لمس مسائل بهداشتی و مشکلات مردم،ديد من از درمانی صرف به طرف ديد بهداشتی سوق پيدا کند. شرح تجربه چنقرانلو در کتابی به همين نام که از انتشارات Oxford انگلستان است چاپ شده که نام من هم به عنوان کسی که در آن سال در آن برنامه شرکت داشتم درج شده است.
خانم دکتر چه برنامه های ديگری با سازمان جهانی بهداشت داشته ايد؟
در طی اين مدت طی دو برنامه به همراه کارشناسان WHO برای بررسی سرطان مری به ترکمن صحرا رفتم باتوجه به اينکه آن منطقه روی کمربند سرطان مری است از همان زمان WHO راجع به عوامل اپيدميولوژی وعوامل خطر آن مطالعه می نمود. اين مسئله نيز باعث شد تا عميق تر با بيماريها برخورد کنم
در مهر سال 53 به تهران آمدم تا در دوره MPH که قسمتی از دوره دستياری است شرکت کنم. که آن را با گرايش تنظيم خانواده Family Planning به پايان رساندم. علاوه بر آن براساس نيازی که خودم احساس کردم بعضی از دروس را بدون آنکه در برنامه درسی دوره دستياری باشد گذراندم ( مانند آمار پيشرفته ، ارتباطات و ...) .
در چه زمانی رسما عضو هييت علمی دانشکده بهداشت شديد؟
در بهمن سال 1356 به عنوان استاديار گروه خدمات بهداشتی پذيرفته شدم که از آن زمان تاکنون به کار تدريس و تحقيق مشغول هستم.پس از طی مراحل قانونی ارتقاء به مقام استادی ارتقاء پيدا کردم. از سال 1368 به عنوان عضو بورد بهداشت عمومی وزارت بهداشت انتخاب شدم که تاکنون ادامه دارد.
آيا در زمانی که در دانشکده بهداشت تدريس ميکرديد فعاليتهای ديگه ای هم داشته ايد؟
بله در سال57 به عنوان عضو و دبير بورد بهداشت مادر و کودک وزارت بهداشت انتخاب شدم که به مدت 5 سال ادامه داشت. دو دوره به عنوان عضو بورد بهداشت باروری وزارت بهداشت بودم. 10 سال به عنوان نماينده آموزشی گروه انجام وظيفه کردم. و از آن به بعد تاکنون نماينده پژوهشی گروه آموزش بهداشت وارتقاء سلامت گروه هستم.
8 سال به عنوان عضو کميته ارزشيابی مدارک فارغ التحصيلات خارج از کشور وزارت بهداشت انتخاب شدم. و از سال 82 تا 1392 به عنوان مسئول دوره MPH بهداشت باروری انجام وظيفه کردم.عضو هيئت تحريريه مجله مديريت بيماستان، فصلنامه سلامت خانواده و مديريت اطلاع رسانی هستم. همچنين عضو مرکز تحقيقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی ساری از سال قبل می باشم. در سال 1392 در جشنواره رازی به عنوان استاد پيشکسوت انخاب شدم.
سخن آخر؟
عشق به دانشجويان و لطف و مرحمت همکاران بهترين انگيزه من در ادامه کارم بود از همه آنها واز شما و همکارانتان در واحد روابط عمومی بسيار سپاسگذارم . /

کلمات کلیدی